صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۷۸۷۳
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۳
سهم تئاتر خیابانی در نشر فرهنگ قرآنی/3

گروه هنر: در حاشیه برگزاری هر رویداد قرآنی که ممکن است شاهد بخش‌های فرهنگی و هنری مرتبط با هم باشیم، مسئولان برگزاری می‌توانند با تولید و اجرای آثار نمایشی خیابانی علاوه بر افزودن بر جذابیت رویداد برای مخاطبان، مکملی نیز برای نشر معارف دینی باشند.

مهدی حبیبی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تئاتر خیابانی به عنوان گونه‌ای از تئاتر که فراگیر است و سهل‌الوصول با مخاطبان مواجه می‌شود و در سال‌های اخیر مورد توجه خاص هم از سوی هنرمندان تئاتر و هم از سوی مسئولان قرار گرفته است و نتیجه اینکه دیگر کسی به این‌گونه تئاتری به دید یک پدیده حاشیه‌ای و دم‌دستی در هنر نمایش نگاه نمی‌کند.

وی ادامه داد: تئاتر خیابانی با هزینه کمی که در امر تولید و عرضه آن به گروه نمایشی تحمیل می‌کند و همچنین مدت زمان کوتاهی که صرف روایت آن می‌شود علاوه بر جلب توجه مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری، موجب شده است تا طیف غالبی از مردم به این دلیل که فرصت زیادی برای تماشای یک نمایش ندارند به آن علاقه‌مند شده و نسبت به آن جذب شوند.

حبیبی تصریح کرد: با حاکم شدن چنین شرایطی بستر برای استفاده از این ظرفیت به وجود آمده و زمینه تولید نمایش‌هایی با موضوعات قرآنی و دینی بیش از پیش فراهم شده و فعالان تئاتر دینی به دلیل آنکه تولید نمایش فاخر دینی برای اجرای صحنه‌ای، هزینه‌بر است نسبت به تولید نمایش با ساختار خیابانی و میدانی بیشتر رغبت نشان می‌دهند.

طراح صحنه نمایش محیطی «دریادلان» با موضوع شهدای غواص در ادامه گفت: تجربه موفق چندین دوره برگزاری بخش نمایشی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که در آن مجموعه‌ای از نمایش‌های میدانی و خیابانی با موضوع قرآن و با پرداختن به قصص قرآنی تولید و اجرا می‌شود نشان از این دارد که از این ابزار می‌توان به عنوان مکمل فهم معارف و آموزه‌های قرآنی در کنار برگزاری سایر رویدادهای فرهنگی و هنری استفاده مناسبی به عمل آورد.

وی افزود: به طور قطع متولی اصلی و تخصصی امر تئاتر خیابانی، کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی است که در دوره اخیر مدیریت این کانون شاهد رویکردهای نوینی در جهت بهبود شرایط فعالان این عرصه هستیم. هر چند که حوزه تئاتر خیابانی با محوریت موضوع دینی و قرآنی نیازمند تأمین محتوای مناسب به منظور تولید آثاری درخور توجه است.

حبیبی تأکید کرد: کانون تئاتر دینی به عنوان مرجع اصلی پرداختن به هنر نمایش با موضوع دین و قرآن مدتی پیش یک جشنواره کاملاً تخصصی را با نام «صاحبدلان» برگزار می‌کرد که بنا به دلایلی تعطیل شد و البته یکی از بخش‌های این جشنواره هم تولید و اجرای آثاری با موضوعات دینی و قرآنی بود و خروجی این جشنواره تولید آثاری فاخر بود که نگاهی نو به مسائل و موضوعات قرآنی داشتند.

وی در پایان گفت: حال که عملاً دیگر چیزی به نام جشنواره «صاحبدلان» وجود ندارد، کانون تئاتر دینی می‌تواند در راستای انجام رسالت خود در ترویج معارف قرآنی و دینی به زبان نمایش حداقل در بعد تأمین محتوای نمایشی تعامل خوبی با کانون تئاتر خیابانی داشته باشد تا متناسب با ایام مذهبی سال، شاهد اجرای آثار متنوع و متعددی باشیم که دربردارنده موضوع قرآنی و روایات مذهبی باشند.