صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۹۴۱۷
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
سیدضیاء هاشمی در گفت‌وگو با ایکنا خبر داد:

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رشد 30 درصدی برگزاری کرسی‌‌های آزاداندیشی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در آیین‌نامه ارتقای اساتید، امتیازاتی برای فعالیت‌های فرهنگی اساتید در نظر گرفته شده است.

سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با تعداد کرسی‌های آزاداندیشی برگزار شده از ابتدای سال جاری، گفت: آماری که به من می‌رسد آمار خوب و امیدوارکننده‌ای است، البته آمار قطعی ان‌شاءالله در آینده مشخص و اعلام می‌‌کنیم؛ ولی تنها در دانشگاه پیام نور بالای 400 کرسی آزاداندیشی در سال گذشته برگزار شده است و به همین نسبت در دانشگاه‌های مختلف دیگر نیز روند رشد خوبی را داریم.
رشد 30 درصدی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی نسبت به سال گذشته
وی افزود: به نظر می‌آید برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در سال جاری 30 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. تعداد کرسی‌های برگزار شده امسال برابر با تعداد کرسی‌های 9 ماه اول سال گذشته است.
جایگاه فعالیت‌های فرهنگی اساتید در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی
هاشمی درباره چگونگی حمایت از اساتیدی که در کرسی‌ها شرکت می‌کنند، اظهار کرد: در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی پیش‌بینی کرد‌ه‌ایم اساتیدی که در بخش فرهنگی مشارکت می‌کنند، مشاوره می‌دهند و همکاری‌های خوبی دارند فعالیت‌هایشان مورد توجه قرار گیرد؛ البته مشارکت اساتید نمی‌تواند به شکل الزام‌آور باشد چون معتقدیم فعالیت‌های فرهنگی حتماً باید مبتنی بر علایق و انگیزه‌های درونی باشد نه با رویکرد اداری؛ بر این اساس پیش‌بینی‌مان بر این است که در آینده اساتید مشارکت بیشتری خواهند داشت.
اشتغالات هیئت نظارت بر تشکل‌ها مانع کرسی‌های آزاد اندیشی نیست
وی در پاسخ به این سؤال که آیا هیئت نظارت بر تشکل‌ها را به دلیل پرمشغله بودن اعضای آن و کمبود وقت ایشان، می‌توان مانعی بر سر راه کرسی‌ها دانست؟، گفت: هیئت نظارت بر تشکل‌ها وظیفه ساماندهی، حمایت و نظارت بر کرسی‌های آزاد اندیشی را دارد؛ بنا بر این این بزرگواران به جهت آنکه بتوانند اشراف و اختیارات کافی داشته باشند از سطح مسئولیت بالایی برخوردار هستند، یعنی رئیس دانشگاه، رئیس نهاد و نماینده وزیر با دبیری معاون فرهنگی هستند. همیشه هم از این دوستان خواسته‌ایم وقت کافی برای اینکه برنامه‌ها را بررسی کنند قرار بدهند؛ بنا بر این معتقد نیستیم که کرسی‌های آزاد اندیشی به جهت اشتغالات هیئت نظارت بر تشکل‌ها با مانع مواجه شود.
نگاه هم‌دلانه در برخورداری دانشجویان از امنیت خاطر کافی در کرسی‌ها
معاون وزیر علوم بیان کرد: مسئله کرسی‌های آزاداندیشی آن است که فضای عمومی باید کمک کند تا عزیزان دانشجوی ما از امنیت خاطر کافی برخوردار باشند که اگر در این جلسات شرکت کردند و در کرسی‌های آزاد اندیشی بحث‌های خود را مطرح کردند، برای آن‌ها عارضه یا حاشیه‌ای ایجاد نشود، خوشبختانه در این مسیر هم نگاه مثبت و هم‌دلانه‌ای داریم، ولی فکر می‌کنیم یک مقداری بیشتر باید پیش برویم و نیاز به همکاری و همدلی بیشتری داریم تا شاهد رشد و پیشرفت مناسبی در این حوزه باشیم.