صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۹۵۰۷
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۲
سیاحت و زیارت در قاب ایکنا/

گروه هنر: مسئول گنجینه تاریخ حرم رضوی، سه نمونه از وسایل روشنایی به کار رفته در فضای حرم رضوی را معرفی کرد و گفت: پایه شمعدان برنجی، قندیل طلای قلم‌زنی شده و پایه شمعدان برنجی ایلخانی نشانگر درازای تاریخ بهره‌گیری از انواع ابزارها برای تأمین سوخت و روشنایی مجموعه حرم و اماکن متبرکه رضوی است.

علیرضا افتخاری، مسئول گنجینه تاریخ حرم رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی عنوان کرد: موزه تاریخ حرم رضوی با نمایش اشیایی مانند شمعدان‌های مختلف، پایه شمعدان‌های برنجی و مسی، قندیل‌های طلا و برنجی، چراغ‌های یک‌فتیله‌ای و دوفتیله‌ای نفتی و چراغ‌های توری، سیر تکامل استفاده از وسایل روشنایی در حرم مطهر رضوی از گذشته تا قبل از استفاده از نیروی برق را نشان می‌دهد.

وی با معرفی سه نمونه از وسایل روشنایی به کار رفته در فضای حرم رضوی، افزود: پایه شمعدان برنجی، قندیل طلای قلم‌زنی شده و پایه شمعدان برنجی ایلخانی نشانگر درازای تاریخ بهره‌گیری از انواع ابزارها برای تأمین سوخت و روشنایی مجموعه حرم و اماکن متبرکه رضوی است.
افتخاری اظهار کرد: پایه شمعدان برنجی، با ارتفاع 92 سانتی‌متر در سال 946 قمری در شهر لاهور به وسیله استاد داود ريخته‌گر ساخته شده و شاه طهماسب صفوی آن را به آستان مقدس حضرت رضا(ع) اهدا کرد.

وی، قندیل طلای قلم‌زنی شده را یکی دیگر از اشیای روشنایی یاد کرد و ادامه داد: این قندیل از آثار ارزشمند و نمونه‌های خوب زرگری دوره قاجاریه است که مهدی‌قلی میرزا قاجار، پسر فتحعلی‌شاهان آن را در سال 1267 قمری به موزه آستان قدس رضوی تقدیم کرده است.

مسئول گنجینه تاریخ حرم رضوی با اشاره به دیگر پایه شمعدان برنجی موجود در موزه تاریخ حرم رضوی، بیان کرد: پایه شمعدان برنجی مزین به نقوش اسلیمی و کتیبه به خط ثلث متعلق به قرن هفتم قمری در دوره ایلخانی است و از سوی کربلائی اسحاق جدید‌الاسلام در سال 1223 شمسی به مجموعه آستان قدس رضوی اضافه شد.

وی در خاتمه یادآور شد: بر این اساس علاقه‌مندان می‌توانند در ایام تعطیلی نوروز برای بازدید از این موزه به محل موزه مرکزی واقع در صحن کوثر حرم رضوی در ساعات هشت صبح تا 17:45 مراجعه کنند.
مطالب مرتبط