صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۲۰۸۷
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
جزایری مطرح کرد:

گروه هنر: یک کاتب و خوشنویس خط کوفی گفت: سال 94 شاهد انجام حرکت‌های چشم‌گیری در شکوفایی خط کوفی بودیم و تا اندازه زیادی این خط از مهجوریت خارج شد.

سیدمحمدوحید موسوی جزایری، کاتب و خوشنویس خط کوفی که اخیراً کتاب «سوره واقعه به خط کوفی» به قلم وی منتشر شده است، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سال 94 شاهد انجام حرکت‌های چشم‌گیر در شکوفایی خط کوفی بودیم و تا اندازه زیادی این خط از مهجوریت خارج شد، عنوان کرد: امسال به فضل خدا توانستم در زمینه خط کوفی جزء 30 قرآن را بر پایه این خط به نگارش درآورم و سوره‌های واقعه و ملک را به خط کوفی اولیه کتابت کنم که در قالب دو کتاب مجزا منتشر شده‌اند.

جزایری گفت: امسال در زمینه آموزش خط کوفی به علاقه‌مندان به توفیقاتی رسیدیم. برخی تصور می‌کنند خط کوفی ناخواناست؛ در حالیکه می‌توان این خط را در دو جلسه کوتاه خوانا کرد.

این کاتب تصریح کرد: خط کوفی دارای قابلیت‌های هنری بصری زیادی است که از ظرافت‌های خاص آن به شمار می‌آید.

وی تأکید کرد: خط کوفی دارای قابلیت‌های کاربردی بسیاری است و از این خط علاوه بر کتابت قرآن در کتیبه‌ها و سفالینه‌ها و ... نیز استفاده می‌شود.

جزایری درباره شیوه‌های نگارش این خط گفت: علاوه بر خط کوفی اولیه می‌توان به دو شیوه بومی شده این خط، یکی شیوه شرقی که در بخش‌های شرقی از جمله ایران، ترکیه و کشورهای مجاور رایج بوده و دیگری شیوه کوفی مغربی اشاره کرد. البته خط کوفی اولیه از جهاتی مهم‌تر است، چون در تمام ممالک اسلامی رایج بوده و منحصر منطقه خاصی نیست.

این خوشنویس خط کوفی با تاکید بر اینکه ریشه ایرانی داشتن خط کوفی بعید است، گفت: منشأ خط کوفی که قرآن‌های اولیه برپایه آن نوشته شده، خط نبطی است که خاستگاه آن شمال عربستان بوده.