حجتالاسلام سید حسن مبارز، دبیر علمی سومین جشنواره شعر حوزه درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه ارائه تفسیر قرآن از زندگی رسالت امروز شاعر آیینی است، عنوان کرد: شعر آیینی باید بیانکننده نگرش قرآنی و مبتنی بر نگاهی توحیدی به مسائل اجتماعی باشد. آیات قرآن و احادیث اهل بیت(ع) به مخاطبان درک صحیحی از زندگی و هستی میدهند و بسیار در روانَشناسی، فلسفه و کلام کاربرد دارند.
حجت الاسلام مبارز با اشاره به اینکه قرآن کریم در بیان اصول دین مباحث بسیار عقلانی را مطرح کرده است، افزود: شاعر آیینی باید آشنا با آیات و احادیث و نیز منابع دینی باشد تا با معنای باطنی آیههای قرآن آشنا باشد و به مخاطبان خود منتقل کند.
این شاعر آیینی همچنین با اذعان به اینکه گاه اشعار آیینی ما با واقعیت تاریخی و متن منابع دینی تطبیق ندارد، گفت: شاعران جوان امروز برای ادامه راه امثال سید حسن حسینی و سلمان هراتی راه دشواری را در پیش دارند.
وی با بیان اینکه شعر میتواند ابزار تبلیغ معارف دینی باشد، گفت: مقام معظم رهبری بارها تاکید کردهاند که طلاب باید به شعر بپردازند و شعر مطلوب از نظر مقام معظم رهبری، شعری است که اندیشه ژرف دینی را به همراه دارد و در دعوای حق و باطل بیتفاوت نیست و نسبت به مسائل پیرامونی کشور و جهان واکنش مناسب نشان میدهد.
حجتالاسلام مبارز به برگزاری سومین دوره شعر حوزه در سال جاری اشاره کرد و افزود: رشد سه برابری ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره سوم نسبت به دوره دوم نویدبخش آیندهای روشن برای شعر حوزه و آیینی است.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف ما از برگزاری دورههای مختلف شعر حوزه شناسایی تمام استعدادهای موجود است. هنوز برخی حوزویان با استعداد ترجیح میدهند در خلوت شعر بگویند و علاقهای به نشر آثارشان ندارند.