صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۲۷۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰

گروه ادب: یکی از کاتبان ممتاز دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن گفت: سال 94 با رشد هنر کتابت قرآن به خط نسخ روبه‌رو شدیم و با وجود کمبود حمایت‌های مادی و معنوی، این هنر راه خود را تا چاپ قرآن‌های نفیس ادامه می‌دهد.

محمدتقی اسدی از کاتبان ممتاز دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سال 94 با رشد هنر کتابت قرآن به خط نسخ روبه‌رو شدیم و با وجود کمبود حمایت‌های مادی و معنوی، این هنر راه خود را تا چاپ قرآن‌های نفیس ادامه می‌دهد، عنوان کرد: در سال‌های اخیر با پیشرفت نسخ‌نویسی فارسی رو به رو شده‌ایم و می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک قرآن‌های نفیس با نسخ فارسی جایگزین مصحف‌هایی با خط نسخ عربی شوند.

وی با بیان اینکه مفاهیم دینی وقتی با هنر خوشنویسی اتصال پیدا کنند، هنر متعالی می‌شود، عنوان کرد: اکنون حدود 20 کاتب در حال کتابت قرآن هستند و به همت دارالکتابه نسخ‌نویسی جان تازه‌ای گرفته و آینده خوبی دارد.

اسدی با بیان اینکه پیشرفت خط نسخ به حمایت‌های بیشتر مادی و معنوی نیازمند است، گفت: تاسیس دارالکتابه فعالیتی خوب برای ارتقای هنر خوشنویسی اسلامی بوده، ولی ادامه این نهضت دشوار است و به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز دارد.

این کاتب ادامه داد: در شهرستان‌های مختلف استعدادهای گمنامی هستند که در کنج خانه بهترین آثار را خلق می‌کنند. این افراد در صورت حمایت می‌توانند تشکیل دهنده نسل بعدی کاتبان خطوط اسلامی باشند.

وی تصریح کرد: ارتقای هنر کتابت با خط نسخ و ثلث به برنامه‌ریزی کلان ملی نیاز دارد. خوشنویسی هنر اصیل اسلامی و ایرانی است و باید از آن حمایت شود.

اسدی افزود: بیشتر حمایت از خطوط محدود به نستعلیق و شکسته است و خطوط نسخ و ثلث که در کتابت قرآن کاربرد زیادی دارند، مهجور مانده‌اند. به عنوان نمونه جشنواره فجر امسال در بخش خوشنویسی سه برگزیده داشت که هیچ یک از آنها کاتب قرآن با خط نسخ و ثلث‌ نبودند.

وی گفت: امیدواریم همان‌گونه که برای داشتن هزاران حافظ و قاری قرآن کریم برنامه‌ریزی داریم برای پرورش صدها کاتب سیاستگذاری شود.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
حمایت دستگاه مربوطه باعث رشد مادی و معنوی این هنر میشود