صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۲۸۸۸
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
صمیمی مطرح کرد:

گروه ادب: یک شاعر و مداح اهل بیت(ع) گفت: نظارت بر زبان‌ حال‌سرایی‌های شاعران آئینی نباید صرفاً سلبی باشد و باید برخوردی ایجابی و آموزشی با این حوزه داشته باشیم.

محمد صمیمی، شاعر و مداح اهل بیت(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه نظارت بر زبان‌حال‌سرایی‌های شاعران آیینی نباید صرفاً سلبی باشد و باید برخوردی ایجابی و آموزشی با این حوزه داشته باشیم، عنوان کرد: زبان حال‌سرایی تطبیق شرایط تاریخی با زمان امروز و پدیده‌ای بسیار ظریف و دشوار است.

صمیمی افزود: اگر شاعر و مداحی به طور تعمدی یا به دلیل مطالعات ناکافی در زبان‌ حال‌سرایی هتک حرمت به ساحت بزرگان دین کند، به ذهن، اندیشه و باورهای مخاطبان آسیب می‌زند. البته مقداری عدول و ساختارشکنی که توسط شاعران جوان صورت می‌گیرد پذیرفته است و نباید نگاهی صرفاً سلبی داشته باشیم.

این شاعر آئینی تاکید کرد: جامعه متدین خود میان زبان حال‌های منطقی و ناصحیح تمایز قائل می‌شود و بهترین برخورد با زبان‌ حال‌های دارای انحراف کم، آموزش تکنیک‌های این شیوه ادبی به مداحان و شاعران جوان است.

صمیمی همچنین گفت: شاعران و مداحان باید در انتخاب مقاتل دقت کنند و منابع مفید و مشهور را استفاده کنند.

وی تصریح کرد: هر چه یک مقتل قدیمی‌تر باشد و از روی نسخه خطی و چاپ سنگی عرضه شده باشد، قابل استنادتر است.

این شاعر آئینی گفت: یکی از نکات مهم در ایجاد جذابیت در شعر آئینی و تصنیفات مداحی‌ها استفاده هرچه بیشتر از اوزان هنری و صنایع ادبی متنوع است. شاعر آئینی با استفاده از ظرائف هنری می‌تواند بر روح و جان مخاطبان تاثیر بگذارد و سطح شعرش را بالا ببرد.