صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۲۹۱۶
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
هنرمند تایپوگراف:

گروه هنر: سیمین نوشیروان، هنرمند تایپوگراف گفت: در خلق یک اثر هنری که مضمونش برگرفته از آموزه‌های دینی است باید طراواتش همانند بهار مسرت‌بخش باشد.

سیمین نوشیروان،  هنرمند تایپوگراف در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه هنرمند از پیرامون خود الهام می‌گیرد، اظهار کرد: در خلق یک اثر هنری عوامل مختلفی دخیل است که محیط یکی از این فاکتورهاست. منظور این است که در هر مناسبتی معمولا حسی خاص به هنرمند دست می‌دهد که باعث می‌شود کار به نوعی حس هنرمند را در خود جای دهد. برای مثال اثری که یک هنرمند در ایام محرم یا رمضان خلق می‌کند، مطمئنا ویژگی بارزش، موضوعات دینی و اسلامی است. این اتفاق به نوعی دیگر در عید نوروز نیز رخ می‌دهد.

وی افزود: نوروز بارها از سوی ائمه مورد توجه قرار گرفته و به نوعی این روز خوش یمن توصیف شده است. با این توضیح وقتی کاری در این ایام خلق می‌شود به نوعی تازگی و طراواتی در خود خواهد داشت که شاید در دیگر ایام، کمتر آن حس وجود داشته باشد، در ضمن معتقدم این طراوات به نوعی در احساس دینی هنرمند نیز نمود پیدا می‌کند، چون من خود در این ایام احساس نزدیکی خاصی به خداوند می‌کنم، زیرا می‌دانم فرصتی جدید به دست آورده‌ام تا به پروردگار نزدیک شوم، برای همین سعی می‌کنم این نگاه در کارم نیز وجود داشته باشد.

 نمایشگا‌ه‌های دینی را در نوروز نیز برپا کنیم

این هنرمند به مسئولان هنری پیشنهاد کرد: معمولا جشنواره یا نمایشگاه‌های مذهبی در مناسبت‌هایی چون ماه محرم یا ماه رمضان برگزار می‌شود، البته این امر در جای خود پسندیده است، اما به شخصه پیشنهاد من به مسئولان برگزار کننده جشنواره‌ها این است که یک یا دو رویداد را در ایام نوروز برگزار کنند تا هم بازخورد بهتری داشته باشد هم اینکه به دلیل اوقات فراغت، مردم با استقبال بیشتر آنها رو به رو شوند.


وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره ویژگی هنر خود اینگونه توضیح داد: هنر من به نوعی زیر مجموعه هنر تایپوگرافی محسوب می‌شود. در این هنر من ابتدا طرح مد نظرم را با قلم به روی کاغذ کشیده‌‌ا‌م، سپس به واسطه کامپیوتر آن را رنگ کرده، سپس روی سطحی که در نظر دارم پیاده می‌کنم. برای مثال برخی مواقع روی ورقه‌های مسی و زمانی دیگر، روی سطح چوبی طرح خود را پیدا می‌کنم، البته در ورقه‌های فلزی و آهنی برش از طریق دستگاه انجام می‌شود و به وسیله پیچ و مهره به یکدیگر وصل می‌شود.

 

وی درباره جایگاه رنگ در کارش گفت: ماندگار‌ترین و زیباترین شکل رنگ آمیزی به روی فلز، شکل کوره‌ای آن است که من در کارهای استفاده می‌کنم، چون ماندگار آن بیشتر شده و در مقابل تغییرات آب و هوای تغییر یا آسیبی نمی‌بیند. درضمن هر رنگ مفهوم و پیامی دارد. برای همین وقتی یک اثر دینی یا قرآنی خلق می‌شود باید در انتخاب رنگ‌ها دقت نظر کافی داشت، چون ممکن است برخی از رنگ‌ها معنایش کاملا با مفهوم دینی مورد نظر کار مغایرت داشته باشد.

هنر را در اماکن عمومی به مردم عرضه کنیم

این هنرمند تایپوگراف درباره اماکنی که کارهایش به نمایش در می‌آید، گفت: هنر برای مردم است. برای همین عرضه آن تنها از طریق نمایشگاه‌ها نباید به مردم عرضه شود. برای همین من در جاهایی دیگری چون ایستگاه‌های مترو نیز آثارم را به نمایش درآورده‌ام، البته فعلا شش کارم در ایستگاه‌ها به نمایش گذاشته شده، اما درصددم دایره فعالیت آنها را گسترده‌تر کنم.

 

وی در پاسخ به سوال پایانی مبنی بر اینکه با چه انگیزه اثر دینی یا قرآنی خلق می‌کند؟ تصریح کرد: جواب این سوال شاید کلیشه‌ای به نظر آید، اما من کارهایی که در این حوزه خلق کردم تماما با دغدغه قلبیم بوده است، چون باور دارم کاری در این حوزه ماندگار است که قلبی باشد، البته کار سفارشی نیز در این حوزه انجام می‌دهم، اما همان سفارش را به گونه‌ای انتخاب می‌‌کنم که با آن ارتباط قلبی پیدا کنم.