صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۳۲۰۴
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۴

گروه جهاد و حماسه: صد و پنجاه و چهارمین و صد و پنجاه و پنجمین شماره ماهنامه فکه از سوی مؤسسه فرهنگی جنات فکه راهی بازار نشر شد که بخش رزمنده این ماهنامه به شهید محمدحسین محمدخانی اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، صد و پنجاه و چهارمین و صد و پنجاه و پنجمین شماره ماهنامه فکه ویژه اسفند 94 و فروردین 95 به مدیر مسئولی علی حسین‌پور از سوی مؤسسه فرهنگی جنات فکه منتشر شد.

این شماره از ماهنامه فکه از بخش‌های یادداشت، فردا، دیروز، امروز، رزمنده، پایداری و فکه تشکیل شده است.

در بخش «یادداشت» مقالاتی با نام‌های «گذشت آن زمانی که آن سان گذشت»، «پانورامایی از قطعه شهدا»، «قدر مردم» و «ما و شهیدان» گنجانده شده است.

«درخت تناور انقلاب» نیز عنوان مطالبی است که در بخش «فردا» می‌خوانیم و در بخش «دیروز» مطالبی همچون «بهار فتح»، «رفع تهمت» و «تکنوکرات آری، مرد سیاست خیر» را مطالعه می‌کنیم.

بهار فتح عملیات فتح المبین را به روایت مطبوعات بررسی می‌کند. «روزنامه تایمز چاپ لندن در مقاله‌ای تحت عنوان «ایران حمله می‌کند» ضمن اشاره به شکست‌های اخیر این کشور و تقاضای عراق برای رسیدن به صلح نوشت: اکنون در برابر وجود چنین زمینه‌هایی، تقاضای صلح عراق به خوبی درک می‌شود. در حال حاضر خسارات فراوان اقتصادی وارده بر عراق و نیز تیرباران چندین افسر عراقی به دست صدام، سبب وارد آمدن صدمات زیادی بر این نظام شده است.»

رفع تهمت نیز پژوهشی درباره ادعای تحریک هلاکوخان برای حمله به بغداد است و به مناسبت پنجم اسفند، روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی نوشته شده است.

خواجه نصیرالدین طوسی از علمای بزرگ شیعه است که در زمان حمله مغولان به ایران می‌زیست. از میان کتاب‌های چهارگانه حدیث شیعه یعنی اصول کافی، من لایحضر، التهذیب و الاستصبار، دو اثر مهم «التهذیب و الاستصبار» متعلق به این عالم بزرگ است. عالمی که در فقه، اصول حدیث، ریاضی و هندسه، زمین‌شناسی و نجوم، یگانه دوران بوده است. با این وصف، این عالم بزرگ در طول تاریخ مورد هجمه و دشمنی تعداد زیادی از نویسندگان قرار گرفته است. تهمت و گزارش دروغ تاریخی که در آن ادعا شده خواجه نصیر به دلیل شیعه بودن، خواهان انتقام از خلفای عباسی سنی‌مذهب بود و برای همین هلاکوخان را تحریک کرد تا با حمله به بغداد، خون بسیاری از مسلمانان را به زمین ریزد.

«تکنوکرات آری، مرد سیاست خیر»، به بیان دوره زمامداری جمشید آموزگار می‌پردازد. «دوره زمامداری آموزگار از بحرانی‌ترین دوران سیاسی ایران است، اما او پس از پیاده‌ شدن از کشتی طوفان‌زده حکومت در دولت شاپور بختیار، راهی آمریکا شد.»

عناوینی همچون «راز ایستادگی» و «کسی که با دل‌های مردم سر و کار دارد» را در بخش «امروز» مطالعه می‌کنیم.

کسی که با دل‌های مردم سروکار دارد مصاحبه با ابراهیم عقیل، داماد شیخ زکزاکی درباره نهضت اسلامی نیجریه و ویژگی‌های بارز اخلاقی شیخ زکزاکی است.

در بخش «رزمنده» مطالبی چون «عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است»، «محمدحسین حاصل تربیت امام حسین علیه السلام بود»، «هر شب برای عمار صدقه می‌گذاشتم»، «و تاریخ دوباره تکرار می‌شود»، «پروانه شدن»، «خانه عنکبوت»، «راه پدر»، «پشتوانه فرماندهان»، «سهمی از گازهای شیمیایی»، «حسین از خوبان بود»، «جهاد، آیا عشق‌آفرین است؟»، «سید پابرهنه»، «هنوز هم خروشان» و «تاسیس معراج شهدا» گنجانده شده است.

«عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است» نیم‌نگاهی دارد به زندگی و فعالیت‌های شهید مدافع حرم، محمدحسین محمدخانی. «محمدحسین حاصل تربیت امام حسین(ع) بود» نیز گفت‌وگو با پدر شهید محمدحسین محمدخانی است و «هر شب برای عمار صدقه می‌گذاشتم» گفت‌وگو با خانم بی‌بی مرضیه سالاری، مادر شهید محمدحسین محمدخانی.

«خانه عنکبوت»، روایت سال‌های اسارت سردار علی توحیدی در اردوگاه‌های موصل و رمادیه است. «راه پدر» نیز واگویه‌های معصومه معینی‌فر، فرزند کوچک خانواده گاوبانی را دربردارد و «پشتوانه فرماندهان»، گفت‌وگو با جانباز عیوض علی عیوضی، همرزم مرحوم سیف‌الله گاوبانی است.

«سهمی از گازهای شیمیایی» مصاحبه با ابوالقاسم علی ثانی، مسئول بنیاد شهید شهرستان جلفا درباره مرحوم سیف‌الله گاوبانی، ‌مسئول تعاون لشکر 31 عاشوراست و «سید پابرهنه» مصاحبه با رزمنده جانباز سیدصباح موسوی درباره شهید سیدحمید میرافضلی را شامل می‌َشود.

در «تاسیس معراج الشهدا» پاسدار حاج حبیب تاجیک اشاره کرده که «روبه‌روی ساختمان پزشکی قانونی، یک ایستگاه اتوبوس بود که معمولا مردم برای رسیدن اتوبوس در آنجا صف می‌ایستادند. وقتی شهید برای‌مان می‌آوردند، اکثر مردمی که منتظر اتوبوس بودند به صورت خودجوش می‌آمدند کمک‌مان. آن روز هم صف اتوبوس شلوغ بود و خیال‌مان راحت که برای تخلیه شهدا با مشکل مواجه نمی‌شویم...»

«مدل‌آوران خیبر» عنوان مطلبی است که در بخش «پایداری» می‌خوانیم و در بخش «فکه+» مطالبی «همچون این کاروان عزم کرب و بلا دارد»، «پیشخوان»، «عکس نوشته»، «یار مهربان» و «از غربت راهمان کمی بنویسید» پیش‌ روی ما قرار گرفته است.