صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۳۶۹۹
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷

گروه ادب: کتابخانه و موزه ملی ملک در ایام نوروز آماده میزبانی از گردشگران با قرآن‌های خطی و آثار موزه‌ای است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتابخانه و موزه ملی ملک، در روزهای غیر‌تعطیل نوروز 1395 خورشیدی از گردشگران نوروزی و علاقه‌مندان به بهره‌گیری از خدمات فرهنگی کتابخانه‌ای و موزه‌ای میزبانی می‌کند.
دوستداران آثار تاریخی و فرهنگی و علاقه‌مندان به کتاب و پژوهش می‌توانند در نوروز 1395 در روزهای غیر تعطیل(7 تا 11 فروردین) از ساعت 9 تا 16:30 به تماشای این گنجینه متنوع از آثار موزه‌ای بنشینند و از خدمات بخش کتابخانه بهره بگیرند. 
نخستین موزه وقفی ـ خصوصی و بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران، با آثاری از هزاره یکم پیش از میلاد تا روزگار معاصر گنجینه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های تاریخی، تابلوهای نقاشی و نگارگری، قلمدان‌ها و آثار لاکی، خوش‌نویسی، اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی به ویژه دیوان‌های شعر و قرآن‌های خطی را دربرگرفته است.
در حوزه نسخه‌های خطی می‌توان به حدود 80 قرآن نفیس خطی و کتاب‌های دعا اشاره کرد و در بخش آثار موزه‌ای نیز، قبله‌نما، بازوبند دعا، مجموعه‌ای از آثار فلزی منقش به آیه‌های قرآن، تمثال حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) و سکه‌های تاریخی متعلق به دوره‌های گوناگون ایران اسلامی با نوشته‌های قرآنی در این گنجینه گردآوری شده است.
نسخه‌ای از قرآن مجید مربوط به دوره صفویه یکی از این نسخه‌های خطی است که دارای دو روایت از حضرت صادق(ع) و علی بن موسی‌الرضا(ع) درباره خواص سوره‌های بقره و آل‌عمران و حمد است که در برگ ابتدایی(قبل از متن قرآن) و در قالب دو سرو که بین السطور طلااندازی شده، کتابت شده‌اند.
قرآن دیگری، مربوط به دوره صفویه است که تمامی اوراق این نسخه به صورت متن و حاشیه(متن: ترمه خانبالغ و حاشیه: فرنگی آهارمهره) است. همچنین مصحف شریفی مربوط به دوره قاجاریه توسط سیدمحمد بقای اصفهانی برای ناصرالدین شاه کتابت شده که شاه قاجار با این دستخط آن را به امین السلطان اهدا کرده است: «این کلام الله را که برای من نوشته بودند به امین السلطان التفات فرمودیم. یونت ئیل سنهٔ ۱۳۰۰».
مصحف شریفی نیز در کتابخانه ملی موزه ملک آرام گرفته که در زمان سلطنت شاه طهماسب دوم صفوی (۱۱۳۵-۱۱۴۵ق) توسط محمدهاشم بن محمدباقر اصفهانی کتابت شده است. این مصحف، خوشنویسی با قلم نی روی کاغذ دست‌ساز نخودی، لاکی (روغنی)، تذهیب و ترصیع است.
قطعه قرآن بایسنقری تیموریان نیز اثری نفیس است. دو سطر از این قرآن به خط محقق ممتاز به قلم جلی است، کاغذ آن خانبالغ نخودی و مرکب مشکی بوده و بین آیات گوی زرین محرر به مشکی و لاجورد است.
قرآن خطی دیگری هم روی پوست آهو و به خط کوفی قرن چهارم هجری کتابت شده و در ابتدا و انتهای نسخه، دو مجلس ضمیمه شده است. این اثر بعدها با کاغذ ترمه ختایی آهارمهره حاشیه شده است. 
آنچه گفته شد، بخش بسیار کوچکی از گنجینه قرآنی کتابخانه و موزه ملی ملک است که با مراجعه به این موقوفه می‌توانید از این آثار دیدن کنید.
گفتنی است، براساس وقف‌نامه حاج حسین آقا ملک، این مجموعه هر روز به جز جمعه‌ها و تعطیلات رسمی، به مخاطبان و بازدیدکنندگان خدمات‌رسانی می‌کند. کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران، میدان امام خمینی(ره)، سر در باغ ملی، خیابان ملل متحد واقع شده است.