از میان ایدهها و تجربههای ارسالی به اجلاس سال گذشته نماز 24 اثر برگزیده و مورد تجلیل قرار گرفتند و همانند سالهای گذشته مهمترین بخش این اجلاس قرائت پیام مقام معظم رهبری بود. البته در حاشیه برگزاری بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز بانک ایدههای نماز با 100 ایده و تجربه موفق در دعوت به نماز از سوی مرکز تخصصی نماز در دسترس عموم قرار گفت؛ پیش از این نیز سامانه دریافت ایده و تجربیات موفق نماز در محورهای خانواده، مدرسه، محله، مسجد و کشور از سوی مرکز تخصصی نماز راهاندازی شده بود.
تلاش برای «اجرای ایدههای جدید دعوت به نماز» رویکرد مسئولان ستاد اقامه نماز طی سال جاری در این حوزه است. رویکردی که بر اساس آن مخاطب شناسی و طراحی برنامههای مشخص برای گروههای خاص اولویت آن اعلام شده است. بر همین اساس در سال گذشته اجرای طرح نیک از سوی ستاد اقامه نماز آغاز شد. طرحی که طی آن مدیران و مربیان مهدهای کودک آموزشهای ویژهای دریافت و به کمک شعر، قصه، کاردستی، بازی و ... بچههای مهدهای کودک را با مفهوم نماز آشنا میکنند.
همچنین بر اساس این طرح که کتابچه مخصوص آموزشی آن با عنوان «شیوههای تشویق خردسالان به نماز»، با همکاری سازمان بهزیستی و ستاد اقامه نماز به چاپ رسیده است، بچههای مهدهای کودک تشویق میشوند والدین خود را در هنگام اذان به اقامه نماز دعوت کنند.
تخصصیتر شدن اجرای طرح یاوران نماز از دیگر اقدامات سال گذشته ستاد اقامه نماز بود، همچنین چندین پروژه تحقیقاتی در خصوص دلایل خواندن نماز توسط مردم اجرا شد که آموختن نماز از کودکی، مشاهده آثار نماز در زندگی و دیدن رفتار خوب از یک نمازخوان از جمله دلایل مطرح شده برای خواندن نماز توسط مردم بود.
پیشنهادات برای ستاد اقامه نماز در سال جاری
اما به نظر میرسد یکی از پژوهشهای مهمی که باید توسط ستاد اقامه نماز انجام شود، بررسی دلایل ترک نماز توسط افرادی است که قبلاً نماز میخواندند. نتایج چنین پژوهشهایی میتواند به پیشگیری از چنین رخدادی منجر شده و به خانوادههای متدینی که فرزندان تارک نماز دارند، کمک کند.
همچنین نحوه رفع تناقض موجود بین خانوادههایی که نماز نمیخوانند و فرزندان آنها که در مهدهای کودک و مدارس تشویق به نماز میشوند باید مورد کنکاو و پژوهش واقع شود تا تشویقها برای اقامه نماز در مراکز آموزشی مؤثر باشد، این پژوهشها کمک مهمی میتواند باشد که ستاد اقامه نماز در سال جاری باید به آن بپردازد.