حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدصادق محمدی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح فعالیتهای علمی و پژوهشی انجمن اصول فقه حوزه پرداخت و گفت: انجمن علم اصول حوزه با تشکیل حلقههای علمی از جمله حلقههای علمی نقد و بررسی علم اصول، اصول مقارن، تطبیقات علم اصول بر فقه و متون مناسب با آن، تاریخ علم اصول و فلسفه علم اصول فعالیتهای جدیدی را برای کنکاش در عرصههای علمی مرتبط با این علم را آغاز کرد.
وی افزود: این حلقات علمی هر هفته یا دو هفته یک بار جلساتی را برگزار کردند که تاکنون 70 جلسه و نشست علمی در این زمینه برگزار شده است و در سال 94 نیز شاهد برگزاری کرسی رسمی نظریهپردازی در این این عرصه بودیم و برگزاری این کرسی از جمله فعالیت های امیدبخش سال 94 بوده است.
رییس هیئت مدیره انجمن اصول فقه حوزه بیان کرد: نشستهای علمی با رویکرد بررسی نوآوریهای حضرت امام خمینی(ره)، روش اجتهاد از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره)، ارتباط حقوق و علم اصول و بررسی آرای اصولیون شیعه از دیگر جلساتی است که در این انجمن برگزار شده است.
برپایی نشستهای تخصصی
وی افزود: یکی از فعالیتهای این انجمن برگزاری نشست تخصصی نقش علم اصول در تفسیر قرآن بود که این نشست علمی بر مبنای آرا و اندیشههای علمای علوم قرآنی و تفسیری حوزه برگزار شد.
وی گفت: با توجه به اهمیت فهم تفسیری در مبناسازی برای علم اصول و نقش اصول در ارایه مبانی تفسیر، تلاش بسیاری برای نزدیک کردن این عرصه به هم انجام شده است و قرار است که با توجه به اهمیت این موضوع و مباحث بین رشتهای دو عرصه اصول و تفسیر پیوندهای بیشتری را ایجاد کنیم.
این استاد حوزه بیان کرد: از دیگر فعالیتهای این انجمن میتوان به برگزاری نشست مشترک میان اعضای انجمن اصول فقه و کلام اسلامی با حضور اساتید و فضلای حوزه، اشاره کرد که میتواند سرآغاز جدیدی بر ایجاد ارتباط علمی با مبانی کلامی و تفسیری و حقوقی باشد.
وی گفت: قرآن به عنوان اصلیترین متن مراجعاتی برای تحقیقات اصولی و فقهی باید از همه جوانب با علوم مختلف نسبتسنجی شود تا همه علوم حوزوی بیشترین بهرهها را از کلام خدا ببرند.
عضویت بیش از 100 نفر
رییس هیئت مدیره انجمن اصول حوزه از عضویت بیش از 100 نفر از اساتید سطوح عالی و خارج اصول و فقه حوزه در انجمن اصول خبر داد و بیان کرد: نحوه تدریس علم اصول و معرفی سرفصل برای تدریس این درس در حوزه یکی از مواردی است که از سوی برخی مراجع به ما گوشزد شده و تلاش هایی در این عرصه شکل گرفته و متونی نیز در حال تدوین است.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی گفتمان اساتید اصول فقه درباره نحوه تدریس اصول فقه در حوزه و نحوه ارائه اصول فقه به دانشپژوهان با رویکرد کاربردی از جمله تلاشهای صورت گرفته انجمن در سال های قبل است.
وی همچنین بر لزوم توسعه مباحث میانرشتهای علم اصول با سایر علوم تاکید کرد و گفت: علم اصول علمی است که می تواند با بسیاری از علوم دیگر مانند تفسیر، حقوق و ... بررسی و نسبتسنجی شود.
وی برگزاری نشست علمي نقد كتاب منابع و ادله علم اصول با حضور مولف كتاب، کرسی نظریه پردازی «اختصاص الجزئية و الشرطية بغير القاصر و المضطر» و کرسی علمی نقد «اصول فقه و هرمنوتیک» را از جمله نشست ها و کرسی های فاخر این انجمن درسال قبل برشمرد.