به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمدعلی کیانی، رایزن فرهنگی ایران در بلغارستان با مادلین دانووا، رئیس دانشکده شرقشناسی و زبانهای خارجی دانشگاه صوفیا دیدار و گفتوگو کرد.
در این ديدار که در دانشگاه سنت کلیمنت اخریسکی برگزار شد، مسائل فرهنگی و نحوه همکاریهای آینده رایزنی فرهنگی ایران با دانشکده شرقشناسی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کیانی در اين ديدار با اشاره به نوروز به عنوان یکی از مؤلفههای مهم در فرهنگ ایرانی، اظهار امیدواری كرد که سال جدید، سالی خوب و پرثمر برای مجموعه اساتید و دانشجویان شرقشناسی دانشگاه صوفیا و البته مردم بلغارستان باشد.
وي همچنين فرهنگ را مقوله مهم و زیربنایی هر جامعهای خواند که بستر اصلی زندگی اجتماعی را تعیین و جهتدهی میکند و در ادامه مهمترین دغدغه اندیشمندان حوزه علوم انسانی را فرهنگ و هنر انسانی خواند و حفظ فرهنگهای بومی و اصیل جوامع را در پیچیدگیهای جهان امروز، به عنوان امری تعیین کننده و تأثیرگذار برای آینده جوامع و بهروزی نسلهای آینده خواند.
پس از آن هم مادلين دانووا در تأیید صحبتهای رايزن فرهنگي كشورمان، به دیپلماسی فرهنگی اشاره كرد و تبادل ایدهها، هنر و جنبههای فرهنگی میان ملتهای مختلف را مهمترین عامل برای تقویت تفاهم متقابل و همکاریهای مشترک ملتها دانست و اظهار امیدواری كرد که از این منظر، ارتقای بیش از پیش روابط فرهنگی، بین ملتهای ایران و بلغارستان موجب گشودن درهای جدید و فرصتهای بهتر باشد.
در بخش دیگری از گفتوگوهای دو جانبه فرهنگی، به حضور دانشجویان بلغارستان در ایران و مسلط بودن آنها به زبان فارسی به عنوان سرمایهای مهم برای مرکز ایرانشناسی دانشگاه صوفیا نیز اشاره شد. در این ديدار همچنين به مسائلی در بخش ایرانشناسی و اعزام استاد جدید ایرانی برای این بخش پرداخته شد که مادلين دونووا، حضور این استاد تاریخ ایران در دانشگاه صوفیا را سرمایهای ارزنده خواند.
پس از آن محمدعلي کیانی در سخناني، کادرسازی اساتید در بخش ایرانشناسی را برای مثمر ثمر بودن این بخش الزامی دانست و اظهار كرد: با توجه به ارتباط خوب رایزنی فرهنگی ايران با بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفيا، انتظار عملکرد بهتر و فعالیت بیشتری و جذب دانشجویان بیشتر بلغاری را از این بخش دارد.
مادلين دانووا و محمدعلي کیانی در ادامه صحبتهای خود به تفاهمنامههای علمی و برنامه مبادلات فرهنگی و آموزشی دو کشور و همچنین در دانشگاههای ایران و صوفیا نیز اشاره کردند که رايزن فرهنگي كشورمان با برشمردن نام دانشگاههایي همچون دانشگاه شیراز، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه الزهرا(س)، دانشگاه پیام نور، به تشریح اهمیت علمی این دانشگاهها پرداخت و اظهار آمادگی رایزنی فرهنگی ايران، برای ایجاد پل ارتباطی و فراهم آوردن امکان امضای تفاهمنامه با بخشهای مرتبط این دانشگاهها را اعلام كرد.
سپس رئیس دانشکده شرقشناسی و زبانهای خارجی دانشگاه صوفیا به راهاندازی بخش مطالعات ادیان در اين دانشگاه اشاره كرد و با اشاره به 60 ساعت پیشبینی شده درسی واحد زبان فارسی برای دانشجویان اين رشته، در این دوره تحصیلی همیاری و مساعدت رایزنی فرهنگی ايران را براي معرفی استاد، منابع و کتب درسی، لازم و ضروری خواند و همچنین واحدهای درسی مطالعات اسلامی و شیعهشناسی را یکی دیگر از ظرفیتهای کاری موجود این دانشکده دانست.