صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۵۴۴۷
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸

گروه هنر: در قالب سفارش تولید نمایش به کارگردانان ایرانی و استفاده آنها از هنرمندان تئاتری کشورهای اسلامی در زمینه آثاری با محوریت فرهنگ و سیره رضوی می‌توان زمینه را برای بین‌المللی شدن جشنواره «تئاتر رضوی» فراهم کرد.

محمد حسن‌زاده، نویسنده و کارگردان تئاتر رضوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تلاش برای بین‌المللی شدن جشنواره «تئاتر رضوی» اقدام پسندیده‌ای است؛ چرا که به طور حتم در سراسر کشورهای اسلامی ارادتمندانی به ساحت ائمه اطهار(ع) وجود دارند که شاید عده‌ای از آنها بتوانند در قالب یک اثر نمایشی میزان عشق و حب خود به بزرگان دینی را نشان دهند.

وی ادامه داد: با این وجود باید ظرفیت‌های چنین اقدامی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و اینکه تا چه اندازه می‌توان با فرض در نظر گرفتن برخی محورهای موضوعی، دوستان هنرمند در عرصه هنرهای نمایشی بلاد اسلامی را ترغیب کرد تا در زمینه پرداختن به سیره و فرهنگ رضوی به تولید یک اثر هنری مبادرت ورزند.

رتبه سوم کارگردانی دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» تصریح کرد: به طور قطع برداشت‌های متفاوتی در این زمینه و درک و معرفت سیره ائمه اطهار(ع) و عترت نبوی وجود دارد و اینگونه نیست که تصور کنیم می‌توان با تعیین چارچوب‌های موضوعی و محورهای مورد نظر، مشارکت فراگیری از سوی هنرمندان تئاتر کشورهای اسلامی را در جشنواره‌هایی همچون «تئاتر رضوی» شاهد باشیم.

دبیر جشنواره نمایش کوتاه رضوی «زائر» در ادامه گفت: سال گذشته و در جریان دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» اتفاق خوبی که افتاد این بود که شاهد تولید یک اثر مشترک نمایشی با مشارکت هنرمندان تئاتر تاجیکستان و ایران بودیم که به نوعی در یک اثر نمایشی سفارشی با موضوع رضوی مشارکت داشتند و اتفاقاً این نمایش از جمله آثار برتر نمایشی آن دوره جشنواره محسوب شد.

حسن‌زاده افزود: چنین اقدامات مشابهی می‌تواند در جشنواره‌های آتی «تئاتر رضوی» نیز به وقوع پیوسته و از این رهگذر مشترکات فرهنگی و دینی میان اقوام کشورهای اسلامی در زمینه‌های خاصی همچون ارادت به ساحت ائمه اطهار(ع) مورد بررسی قرار گیرد تا نقشه راهی برای ادامه این روند ترسیم شود و در دستور کار ستاد اجرایی جشنواره قرار گیرد.

وی تأکید کرد: آنچه که مسلم است اینکه در شرایطی که همچنان از ظرفیت‌های موجود در هنرهای نمایشی اقوام مختلف اسلامی در زمینه‌های خاصی همچون پرداختن به سیره اهل بیت(ع) مطلع نیستیم و قادر نخواهیم بود که برنامه‌ریزی دقیقی در زمینه نرم‌افزاری و سخت افزاری برای هرچه پربارتر شدن جشنواره «تئاتر رضوی» و نیل آن به سوی بین‌المللی شدن داشته باشیم.

این کارگردان تئاتر رضوی در پایان گفت: مسئولان برگزاری این جشنواره باید همچنان به فکر تولید کارهای سفارشی با استفاده از توان تخصصی کارگردانان ایرانی و با مشارکت هنرمندان نمایش از کشورهای اسلامی باشند تا در سایه این تعامل و رایزنی فرهنگی، زمینه برای تدوین و انتشار فراخوان بین‌المللی جشنواره «تئاتر رضوی» فراهم شود.

یادآور می‌شود، 25 فروردین آخرین مهلت ارسال آثار به دو بخش تولید متن و مسابقه یازدهمین جشنواره «تئاتر رضوی» است.