محمدرضا سنگری، پژوهشگر ادبیات انقلاب و نویسنده کتاب «از نتایج سحر» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تاکید کرد: نسل امروز شاعران پا روی شانههای بزرگان میگذارند و آثاری بسيار ماندگار و ارزشمند خلق میكنند؛ بنابراين چشمانداز آينده شعر انقلاب بسيار روشن به نظر میرسد.
سنگری یادآوری کرد: در 50 سال اخیر، تلاشها و زایشها و رویشهای شعر و ادبیات فارسی با شتاب بیشتری گسترش یافته است و اصلاً با دورههای گذشته قابل مقایسه نیست و گمان میکنم طی نیم قرن اخیر به اندازه چند صد سال ادبیات کلاسیک فارسی، شعر تولید شده است و چیزی قریب به چند هزار شاعر به تولید شعر در موضوعات مختلف از جمله انقلاب اسلامی پرداختهاند.
وی در عین حال با بیان اینکه انقلاب اسلامی، شعر و ادبیات دارد و این ادبیات باید معرفی و مطرح شود، گفت: شعر و ادبیات انقلاب اسلامی هنوز حتی در ذهن آفرینندگانش نیز تبیین نشده است و میبینیم كه گاهی نسل دوم انقلاب اسلامی به كاربرد درستی از عنوان شعر انقلاب اسلامی نرسیدهاند.
این پژوهشگر ادبیات انقلاب تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که شعر انقلاب چه ویژگیها و شاخصههایی دارد؟ آیا شعر انقلاب، شعر درباره انقلاب است یا شعر عصر انقلاب است؟ آیا اگر كسی شعر عاشقانه بسراید، میتوانیم بر مبنای علم روانشناختی دریابیم كه این شعر عاشقانه متعلق به انقلاب اسلامی است یا خیر؟
وی همچنین گفت: نمیتوانيم شعر انقلاب را در قالب خاصی محدود كنيم؛ چراكه شاعران آثار خود را با موضوع ادبیات انقلاب در همه قالبها و فرمها خلق كردهاند.
سنگری تاکید کرد: درست است که شعر انقلاب اسلامی از آموزههای سنت، دین و ادبیات کلاسیک سیراب میشود، اما از آموزههای جدید هم بیبهره نیست و با این امکانهایی که در اختیار داشته به تحقق ادبیاتی متفاوت کمک کرده است.