صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۷۷۵۹
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۳
هفته هنر انقلاب اسلامی؛ ویژه‌برنامه «راوی حقیقت»/1

گروه هنر: سینمای ایران به چنان نجابتی و حرمتی دست پیدا کرده است که می‌توان فیلم‌های آن را به اتفاق همه اعضای خانواده مشاهده کرد بدون آنکه نگران از فساد اخلاقی و سایر صحنه‌های شنیع و عاری از توجه به کرامت انسانی باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی‌اکبر صالحی؛ رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ویژه‌برنامه «راوی حقیقت» که به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام هنری هنرمند فقید فرج الله سلحشور برگزار می‌شود، به ایراد سخن پرداخت و گفت: ابتداً باید به این نکته اذعان کنم که عزت و سربلندی انقلاب اسلامی مرهون امام راحل و همت والای مردم در طول این قریب به 4 دهه است و بعد که بر خود وظیفه می‌دانم در مورد شخصیت والای انسانی و هنری این هنرمند فقید سخنانی را با شما در میان بگذارم باید بگویم که زبان من قاصر از وصف اوست.

وی ادامه داد: البته با تأمل و تفکر زیاد به این نتیجه رسیدم که می‌توان پیرامون شخصیت‌های بزرگی همچون فرج‌الله سلحشور از دریچه انسانیت و بعد انسانی آنها صحبت کرد؛ انسانی که اشرف مخلوقات است و خداوند در قرآن پس از آفرینش او بر خود تبریک و درود فرستاده و او را خلیفه خود بر زمین نامیده است و مصداق این عبارت زیبا که «رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند».

صالحی در ادامه تصریح کرد: به شخصه به واسطه مدتی درگیر با مقوله دوا و دکتر و انجام چند عمل جراحی سنگین که آن را اخیراً از سر گذرانیدم باید به جامعه پزشکان درود بفرستم که بحق آنها واسطه فیض الهی میان خداوند و مخلوق خدا هستند البته از نظر بعد جسمی و کالبدی انسان چرا که انسان همواره دارای دو بعد جسمی و کالبدی و بعد روحی و معنوی بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه افزود: باید به اهمیت کار پزشکان صحه گذاشت چرا که «العقل السلیم فی جسم السلیم» یعنی عقل سالم در بدن سالم است اما باید به این نکته نیز اذعان کنم که در جامعه کسانی هستند که کاری بس خطیرتر و بزرگتر از جامعه پزشکان انجام می‌دهند که به بعد معنوی و روحی انسان و سلامتی این بعد مربوط می‌شود.

صالحی گفت: ابتدا باید دید که رسالت انسان در برهه‌های گوناگون زندگی و تاریخ بشریت چیست و مگر نه اینکه همه ما در برابر پدیده ها و وقایع پیرامون خود مسئول هستیم پس هر فرد در قبال خانواده و جامعه خود باید مسئولیت‌پذیر باشد و در جهت تعالی و رشد و نمو آن کوشا بوده و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکند.

وزیر امور خارجه دولت دهم تأکید کرد: در اینجا می‌خواهم بپردازم به آن قشر از جامعه که در عرایضم وظیفه و رسالت آنها را بسی بزرگتر و خطیرتر از جامعه پزشکی قلمداد کردم چرا که آنها به سلامت روح و معنویات انسانی در طول اعصار و دوره‌های گوناگون کمک می‌کنند و منظور من قشر هنرمندان هستند که در تاریخ بشریت این وظیفه سنگین را تاکنون به عهده داشته‌اند.

وی اظهار داشت: در میان افراد و گونه‌های متعدد بشری تا به امروز شخصاً به دنبال هنرمند‌ترین انسانها بودم اما تصور من این است که هنرمندتر از پیامبران الهی کسانی تاکنون پای به عرصه وجود نگذاشته‌اند و البته هنرمندتر از همه آنها نیز پیامبر عظیم‌الشأن اسلام است که انسان را  از جهالت و بربریت متداول و رایج آن روزگار نجات بخشید.

صالحی ادامه داد: پس همانطور که پزشکان واسطه فیض واسعه الهی از خدا به مخلوق در جنبه جسمی و کالبدی انسان‌ها هستند، هنرمندان هم واسط این فیض در بعد معنوی و روحی بوده و اینجاست که اهمیت کار امثال هنرمند فقید فرج‌الله سلحشور بیش از پیش برای ما نمود پیدا می‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: هرچند که هنردوست هستم اما به دلیل مشغله کاری کمتر در جریان رویدادهای هنری قرار گرفته‌ام و شاید مانند بسیاری از کارشناسان و خبرگان این فن نتوانم نظر صائبی در این زمینه داشته باشم اما تصور می‌کنم همگی این نکته را قبول داشته باشید که هنر هم دارای دو بعد باطنی و معرفتی و بعد ظاهری و کالبدی باشد.

وی در ادامه گفت: در زمینه بعد ظاهری به تصور این حقیر ابزار و امکاناتی که در اختیار هنرمندان در همه حوزه‌ها و رشته‌های هنری است را می‌توان برشمرد اما باطن و روح و ماهیت هنر هنرمند به محتوایی است که در آن جاری و ساری است و از باور و اعتقاد و نهاد او سرشته می‌شود.

 صالحی تأکید کرد: در این فراز از صحبت‌هایم از کلام امام راحل وام می‌گیرم که آن عزیز سفر کرده در توصیف هنر فرمودند «هنر یعنی دمیدن روح تعهد در کالبد انسان‌ها» که تعبیر بسیار درست و بجایی است که به راستی می‌توان مصداق این تعبیر را در محتوای دینی وارزشی که بسیاری از هنرمندان از جمله مرحوم سلحشور به آن اصرار داشتند جستجو کرد.

این کارشناس علوم دیپلماسی سیاسی افزود: جا دارد در اینجا خاطره‌ای که شخصاً برای خودم اتفاق افتاده است را بازگو کنم و آن هم مربوط به حدوداً شش سال پیش می‌شود که در مواجهه با مجله تایمز، مقاله‌ای را مطالعه کردم در مورد پیشرفت سینمای ایران از نظر استفاده بهینه از همین بعد ظاهری که شامل ادوات سینمایی است برای بازگوکردن محتوایی کاملاً دینی و ارزشی که متأسفانه مدتهاست در سینمای هالیوود جای خالی آن احساس می‌شود و البته اذعان یکی از کارشناسان سازمان جهانی انرژی اتمی که در اجلاس چند سال پیش آژانس در وین به من گفت که به سینمای ایران علاقه‌مند است و تولیدات سینمای ایران را دنبال می‌کند و دلیل این امر هم آن است که سینمای ایران به چنان نجابتی و حرمتی دست پیدا کرده است که می‌توان فیلم‌های آن را به اتفاق همه اعضای خانواده مشاهده کرد بدون آنکه نگران از فساد اخلاقی و سایر صحنه‌های شنیع و عاری از توجه به کرامت انسانی باشد.

وی ادامه داد: من می‌خواهم به این موضوع اشاره کنم که اگر سینمای ایران از نظر سلامت موضوع و پرداختن به جنبه‌های ارزشی و انسانی در محتوای خود به چنین غنا و محبوبیتی رسیده است اینها همگی به برکت انقلاب اسلامی است و اینکه باید امثال فرج‌الله سلحشور را از جمله سینماگرانی دانست که به این امر صحه گذاشته‌اند.

صالحی گفت: به شخصه سلحشور را با «مردان آنجلس» شناختم که ابتدا تصور می‌کردم این فیلم به سفارش ایران مثلاً در کشوری همچون ایتالیا ساخته شده باشد چون بسیار زیبا ساخته شده بود تا اینکه سریال یوسف پیامبر(ع) توسط ایشان نوشته و کارگردانی شد که من به شخصه و بحق با این فیلم به خود بالیدم که یک ایرانی هستم و از آنجا که سفرهای خارجی زیاد داشتم باید بگویم که این فیلم توانسته است محبوبیتی در میان مردمان 40 کشور جهان و به ویژه کشورهای مسلمان پیدا کند که این مایه مباهات برای ایران اسلامی است.

وی با تجلیل از مقام هنری فرج الله سلحشور ادامه داد: فرج الله سلحشور را باید بحق مجاهد فی سبیل الله نامید و چه اجر و مرتبه ای برای یک هنرمند ایرانی بالاتر از اینکه از او چنین باقیات صالحاتی برجای ماند و این هنرمند فقید توانست با تولید چنین آثاری لذت معرفت الهی را با استفاده از زبان هنری خود به میلیون‌ها ایرانی و مخاطبان در سراسر جهان بچشاند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: عمق تأثیر کارهای فرج‌الله سلحشور آنچنان زیاد است که دشمنان ایران اسلامی نتوانستند چنین محبوبیتی را تاب بیاورند و در برابر چنین نفوذی به هر حربه‌ای متوسل شدند و در ازای تولیداتی همچون «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر(ع)» با در اختیار داشتن همه امکانات به روز سینمای جهان حتی دست به نقض باورهای خود زدند که مصداق بارز آن فیلم اخیری بود که در مورد حضرت موسی(ع) ساخته شد و هالیوود با ساخت آن که به هیچ عنوان توفیقی نیز کسب نکرد، اندیشه خود را که حدود 60 سال پیش با تولید فیلم ده فرمان مطرح کرده بود نیز زیر سؤال برد.

وی در پایان گفت: هنر پیمودن راه حق و حقیقت را برای انسانی آسان می‌کند؛ همچنانکه آثار این هنرمند فقید با خانواده‌های ایرانی عجین شده است و چه بسیار انحرافاتی اخلاقی که به چشم خود دیدم و یا از زبان برخی دوستان شنیدم که به واسطه این فیلم‌ها رفع شدند، امیدوارم راه پر خطر و زحمت هنر متعهد ایرانی، انقلابی و ارزشی که امثال سلحشور طلایه‌دار آن بودند تداوم یابد.