صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۸۹۵۴۶
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹

گروه ادب: یک مصحح قرآن گفت: قبل از شروع کار تصحیح قرآن، دو رکعت نماز می‌خوانم و به رسول‌الله(ص)متوسل می‌شوم تا در انجام این کار خطیر و حساس به من کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بی‌تردید یکی از مسائل مهم در زمینه چاپ قرآن، نظارت بر صحت آن است تا این کتاب آسمانی از گزند تحریف‌ها در امان باشد، به همین دلیل این امر از اهمیت بالایی برخوردار است و مصححانی به این امر مبادرت می‌ورزند تا قرآن‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به چاپ می‌رسند، صحت کامل را دارا باشند.
در این راستا با اشرف نظر یکی از مصححان قرآنی برگزیده گفت‌وگویی انجام شده که در ادامه می‌خوانید:
ـ خانم نظر ابتدا خودتان را معرفی بفرمایید؟
متولد 1339 در تهران هستم و سطح دو حوزه را به پایان رسانده‌ام و در سازمان تبلیغات اسلامی در بخش مبلغان فعالیت می‌کنم.
ـ غیر از بخش مبلغات چه فعالیت‌‌هایی انجام می‌دهید؟
در سازمان دارالقرآن به عنوان مصحح قرآن نیز همکاری می‌کنم و تا چند سال قبل، به عنوان مربی قرآن روخوانی و روان‌خوانی را در مساجد و محله‌ها تدریس می‌کردم، اما در حال حاضر فعالیتم محدود شده و فقط در سازمان دارالقرآن فعالیت می‌کنم.
ـ قبل از ورود به سازمان دارالقرآن چه دوره‌هایی را گذراندید تا زمینه ورودتان به حوزه تصحیح فراهم شود؟
دو دوره آموزش‌های عمومی و تخصصی را در بخش مبلغان طی کردم و سپس تربیت مصحح سطح یک و دو را گذراندم.
ـ زمینه آشنایی‌تان با تصحیح قرآن چگونه ایجاد شد؟
سازمان دارالقرآن از تبلیغات اسلامی درخواست نیرو کرده بود و با توجه به اینکه در بخش مبلغات سازمان تبلیغات بودم به سازمان دارالقرآن معرفی شدم و پس از مصاحبه و پذیرش شروع به کار تصحیح قرآن کردم.
ـ فکر می‌کنید تا کی بتوانید این کار را ادامه دهید؟
این کار را در خانه انجام می‌دهم و چون مسئله انس با قرآن مطرح است، تاکنون این کار را انجام داده‌ام و برایم لذت‌بخش بوده و تا زمانی که عمر و توانایی دارم این کار را انجام خواهم داد.
ـ حین تصحیح به آیه‌ای برخورد کرده‌اید که در زندگی‌تان اثرگذار باشد؟
این موارد بسیار بوده؛ چرا که مصحح با آیه آیه قرآن مأنوس می‌شود، به عنوان مثال آیه‌ای در سوره «یس» هست که خداوند می‌فرماید؛ «يَا حَسْرَةً عَلَى الْعِبَادِ مَا يَأْتِيهِم مِّن رَّسُولٍ إِلاَّ كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُون؛ دريغا بر اين بندگان هيچ فرستاده‏اى بر آنان نيامد، مگر آنكه او را ريشخند می‌كردند»، در بیشتر مواقع که به این آیه می‌رسم اشک می‌ریزم. همچنین آیه‌ای که در همین سوره مربوط به قیامت است که می‌فرماید؛ «اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را نپرستيد، زيرا وى دشمن آشكار شماست». در حالی به این آیات بی‌توجه هستیم که آیات شیرینی است و می‌تواند اثرگذار باشد.
ـ روزانه به طور متوسط چه مدت زمانی را صرف تصحیح قرآن می‌کنید؟
هر روز حدود دو جزء از قرآن را تصحیح می‌کنم و گاهی این زمان به 3 – 4 ساعت زمان نیاز دارد که صرف این زمان در روز برای قرآن، سبب لطافت روح می‌شود و زمینه انس با قرآن را به وجود می‌آورد.
ـ تاکنون چند جلد قرآن تصحیح کرده‌اید؟
بیش از 100 نسخه قرآن تصحیح کرده‌ام و در حال حاضر حجم کارمان کمتر شده است و سال‌های اول که کار را تحویل می‌دادم، در همان جلسه، قرآن دیگری تحویل می‌گرفتم و در سال 12 قرآن تصحیح می‌کردم، اما یک سالی هست که حجم کارمان کمتر شده است.
ـ خاطره‌ای از تصحیح قرآن دارید؟
همه کار تصحیح خاطره است و هر کدام از قرآن‌هایی که تصحیح می‌کنم، برایم خاطره می‌شود. فایل قرآنی را دارم که برای 500 سال پیش است و وقتی کار را تحویل گرفتم، از 10 جزء آن 300 غلط گرفتم.
ـ چه عاملی سبب شده که در این کار موفق شوید؟
قبل از اینکه کار را شروع کنم، دو رکعت نماز می‌خوانم و به حضرت رسول‌الله(ص)متوسل می‌شوم و با خودم می‌گویم که قرآن بر قلب شما نازل شده، پس در این کار من را کمک کنید.
ـ چه اندازه از حساسیت کار خود آگاه هستید؟
در ابتدا که کار تصحیح را انجام می‌دهیم به ما گوشزد می‌شد که این کار حساسیت‌های بالایی دارد؛ چرا که برای جمهوری اسلامی ایران وجهه خوبی نخواهد داشت، اگر قرآنی دارای اغلاط چاپ کند، به این دلیل که تهمت‌هایی مانند تحریف قرآن را به ایرانی‌ها وارد می‌کنند. از همین رو باید در این زمینه بسیار دقیق باشیم و بهانه‌ای دست دشمنان ندهیم.
ـ سخن آخر.
روزی در رادیو شنیدم که یک قاری قرآن که بعدها شهید شد و به مسجد پنج تن آل‌عبا در میدان 13 آبان، نزدیک خیابان پیروزی رفت و آمد داشت، هر قرآنی را که می‌خرید، تصحیح می‌کرد و این موضوع برای من بسیار جالب بود که قبل از اینکه در کشورمان سازمان و تشکیلاتی برای این کار وجود داشته باشد، این شهید اقدام به تصحیح قرآن می‌کرده است.