صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۳۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷

گروه ادب: در آستانه برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چاپ پنجم کتاب «اسماء حسنی» تألیف مرحوم آیت‌الله محمد شجاعی از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، بنا بر احادیثی از پیامبر(ص) که شیعه و سنی آنها را نقل کرده‌اند، خداوند متعال نود و نه نام دارد که هر کس آنها را درک کند وارد بهشت خواهد شد. با توجه به این احادیث از قرون اولیه تمدن اسلامی، بسیاری از مسلمانان با گرایش‌های گوناگون به تألیف در شرح و توضیح این اسمای الهی پرداختند. ابواسحاق زجّاج، ابوالقاسم قشیری، ابوحامد غزّالی و فخر رازی از آن جمله‌ هستند.

در حقیقت خداوند متعال در قرآن کریم، هر جا سخن از آفریدن، تدبیر امور، انواع افاضات و نیز موضوع بازگشت وجود، مرگ و بعد از مرگ، حشر و نشر، حساب و کتاب و جزاء و نظایر این‌ها و خلاصه در مقام بیان هر آنچه در نظام هستی می‌گذرد به «اسماء حسنی» خود اشاره دارد و هر امری از امور را به اسم خاصی از خود که مناسب آن امر است نسبت می‌دهد.

مرحوم استاد شجاعی در این کتاب ضمن برشمردن و شرح اسمائی که در قرآن کریم و روایات آمده است، نظر خود را درباره مسائلی از قبیل فرق میان معانی اسمای الهی با معانی اسمای مخلوقات، مقصود از احسن‌الاسماء، رابطه میان مقام ذات و اسماء حسنی، مفهوم عدد ذکر شده برای اسماء در برخی از روایات، اسمای ثبوتی و اسمای تنزیهی و غیره بیان می‌کند. در واقع وی با تحلیل و واکاوی همه جوانب اسماء حسنی در کتابی موجز و مستند به آیات و روایات و ادعیه، خواننده علاقه‌مند را راضی و سیراب می‌کند.

کتاب «اسماء حسنی» در 10 فصل مجزا تدوین شده است. در فصل نخست اهمیت اسمای حسنی در نظام وجود مورد تحلیل قرار گرفته و به تبع آن اصطلاحات مخصوص در تبیین اسمای الهی در فصل دوم کتاب مورد واکاوی قرار می‌گیرد که در آن زبان قرآن، روایات و دعاها و همچنین تفسیرهای نادرست و نظرهای باطل به مخاطب گوشزد می‌شود.

فصل سوم کتاب با عنوان هر اسمی که احسن‌الاسماء است برای خدا و مخصوص اوست، به نگارش درآمده و کلامی از علامه طباطبایی در این خصوص بیان شده. فصل چهارم به بیان این موضوع می‌پردازد که اساساً مقصود از احسن‌الاسماء چیست و این مطلب را برای مخاطب بازگشایی می‌کند.

فرق معانی اسمای الهی با معانی اسمای مخلوقات در فصل پنجم کتاب مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و اسمائی که در ظاهر قرآن آمده است را در فصل ششم کتاب می‌خوانیم.

اسمائی که در روایات و دعاها آمده است، عدد ذکر شده برای اسماء در بعضی روایات چیست؟ مقام ذات و اسماء حسنی و اسمای ثبوتی و اسمای تنزیهی از جمله فصل‌هایی هستند که در این کتاب به نگارش درآمده است.

چاپ پنجم کتاب «اسماء حسنی» در 194 صفحه و با قیمت 9500 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقه‌مندان به مباحث دینی و مذهبی قرار گرفت.