صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۴۶۰۶
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵

گروه دانشگاه: مراسم بزرگداشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری با حضور اساتید، كاركنان و دانشجویان دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مراسم بزرگداشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری با حضور اساتید، كاركنان و دانشجویان دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران 13 اردیبهشت‌ماه در تالار شهید مفتح برگزار شد.
این مراسم با خیر مقدم مجید معارف، رئیس دانشكده شروع و در ادامه با سخنرانی آیت‌الله احمد بهشتی از اساتید پیشكسوت دانشكده الهیات و معارف اسلامی ادامه پیدا كرد. پس از آن دو تن از اساتید دانشكده به نام‌های امیرعباس علی زمانی و علی مطهری هر كدام در سجایای اخلاقی و ویژگی‌های شهید مطهری و حسن سلوك ایشان سخنانی ایراد كرد. علی مطهری در سخنان خود اهمیت عدالت اجتماعی و آزادی بیان در مباحث علمی و اجتماعی را از دیدگاه شهید مطهری مورد ارزیابی قرار داد.
 در این مراسم  پس از تجلیل از شخصیت حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری به‌عنوان یكی از فارغ‌التحصیلان قدیمی دانشكده الهیات و معارف اسلامی و از شاگردان شهید استاد مرتضی مطهری توسط رئیس دانشكده و فرزند شهید مطهری از ایشان دعوت به سخنرانی شد.
حجت‌الاسلام علی‌اكبر ناطق‌نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  در بیانات خود با اشاره به شخصیت شهید مطهری، اظهار کرد: شخصیت شهید مطهری دارای ابعاد مختلف و گوناگونی است، به‌ شكلی كه ساعت‌ها می‌توان درباره ابعاد گوناگون وی صحبت كرد و از زوایای مختلف آن را بررسی كرد.
وی تأكید كرد: شهید مطهری دارای شخصیتی جامع‌الابعاد بود و نگاه وسیع و گسترده‌ای درباره دین اسلام داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دغدغه مهم و اصلی شهید مطهری در دنیای اسلامی، گفت: یكی از دغدغه‌های جدی او كه در همه آثارش نمود دارد و تلاش كرده نسبت به رفع این مشكل و دغدغه مؤثر باشد و مورد غفلت گرفته بود، «سهم دین و شناخت دین» بود.
حجت‌الاسلام ناطق‌نوری در همین زمینه ادامه داد: بسیاری از مسلمانان دین‌دار هستند، اما دین‌ناشناسند و مشكل جهان اسلام از صدر اسلام تا امروز همین مسئله است كه باعث شده مسلمانان بیشتر به بخش دین‌داری بپردازند، اما به دین‌شناسی توجه چندانی نداشتند.
وی ریشه این مسئله را فرصت اندك رسول‌الله(ص) برای تبیین دین به‌واسطه جنگ‌ها و مشكلات عدیده جهان اسلام دانست و افزود: جنگ‌ها و درگیری‌های رسول‌الله(ص) با كفار و مشكلات عدیده دنیای اسلام باعث شد پیامبر فرصت چندانی برای تبیین دین نداشته باشد و همین مسئله سبب شد اسلام از مسیر اصلی منحرف شود، زیرا تا شناخت كافی از دین نباشد آثار و ضررهای زیادی برای دنیای امروز ایجاد می‌شود كه یكی از آن‌ها این است كه هر كسی عَلَم دین بردارد همگی دور آن جمع می‌شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأكید كرد: اگر كسی دین‌دار باشد، اما معرفت دینی نداشته باشد یعنی تفقهی در دین نداشته باشد به هر چیزی كه رنگ دین داشته باشد متوسل می‌شود و به‌دنبال هر كسی كه فریاد دین‌داری دهد راه می‌افتد؛ دنیای اسلام از همین نگاه ضربه خورد و ایجاد فِرق ساختگی به نام اسلام از همین جا نشئت گرفت.
حجت‌الاسلام ناطق‌نوری افزود: پیامبر به‌دنبال این بود كه در قالب‌های مختلف شناخت مسلمان‌ها را بیشتر كند، اما نه فرصت داشت و نه درك افراد در آن زمان این مسئله را ایجاب می‌كرد.
وی تصریح كرد: شهید مطهری در آثار و نوشته‌های خود چه داستان راستان و چه دیگر آثار خود به‌دنبال این بود كه شناخت مردم را نسبت به دین افزایش بدهد و تفقه در دین ایجاد كند.
این مراسم با پذیرایی از میهمانان و حضار پایان یافت.