صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۶۴۶۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲

گروه ادب: در نشست بررسی کتاب «پرتوی از هدایت قرآن» از این موضوع سخن به میان آمد که امتیاز اصلی تفسیر هدایت آیت‌الله مدرسی کاربردی بودن آن و نزدیک کردن تفسیر به واقعیت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جعفر رضایی از متخصصان علوم قرآنی در نشست رونمایی از مجلدات یک تا سه «پرتوی از هدایت قرآن» تالیف آیت‌الله العظمی مدرسی با ترجمه حمیدرضا آژیر عنوان کرد: امتیاز اصلی تفسیر هدایت آیت‌الله مدرسی تلاشی برای از بین بردن فاصله تفسیر و واقعیت است.

وی با بیان اینکه ترجمه این اثر دارای ویژگی‌های ممتاز ادبی و فنی است، توضیح داد: روح تفسیر هدایت این است که به دنبال هدایت است و مفسر هدایت به دنبال این است که زمینه ایجاد تمدن اسلامی را بکاود که این تمدن مبتنی بر فرهنگ اسلامی است که براساس منطق اسلامی شکل می‌گیرد.

رضایی افزود: مدرسی به دنبال ارائه منطق اسلامی از وحی است که ذهن را از خطا در اندیشه دور می‌کند و به مهار کردن نفس می‌انجامد.

وی تصریح کرد: به گفته آیت‌الله مدرسی مشکل بشر هوای نفس است و اگر نفس مهار شود، اندیشه کمتر خطا می‌کند. بنابراین روح کلی تفسیر هدایت آیت‌الله مدرسی منطق اسلامی است و فردی که در این مکتب تربیت می‌شود باید عالم و مومن باشد.

رضایی ادامه داد:« آیت‌الله مدرسی در مقدمه اشاره کرده که به دنبال برقراری ارتباط بین تفسیر و واقعیت است تا آن را کاربردی کند.

وی با اشاره به اینکه گاهی مفسران به دلیل جو حکومتی موجود و یا اشتغال به مسائل ذهنی از واقعیت فاصله می‌گرفتند گفت: به عنوان نمونه مفسری که قالب ذهنی عرفانی دارد درباره آیه «هُوَ الْأَوَّلُ وَ الاَخِرُ» به وحدت وجود استناد می‌کند که مبتنی بر مسائل پیچیده‌ای است که با واقعیت زندگی امروز ناسازگار هستند؛ چرا که اکنون همه واقعیت‌های خارجی را دچار تمایز و تکثر می‌بینیم.

رضایی ادامه داد: مدرسی با اینکه روش تفسیری قرآن به قرآن دارد، ولی به روایات نیز توجه داشته و تفسیر قرآن به قرآن وی در جزئیات است نه کلیت.

همچنین در این نشست حجت‌الاسلام محمد مهدوی‌راد از متخصصان علوم قرآنی با بیان اینکه انس با قرآن به دو گونه است توضیح داد: در یک نوع انس با قرآن به دنبال هدایت‌گیری هستیم که هدایت در مسیر زندگی با قرآن به سواد چندانی نیاز ندارد.

وی افزود: یک انس عالمانه نیز داریم که در آن عالمی می‌خواهد فلسفه، فقه، کلام و ... را از قرآن استخراج کند که به تأملات نیاز دارد و گاهی می‌تواند راهزن وی شود و چنین کسی گاه مفسر می‌شود، ولی هدایت‌پذیر نمی‌شود.

مهدوی‌راد تاکید کرد: تفسیر نیز گاهی به انس هدایت‌پذیر کمک می‌کند و گاه به انس عالمانه؛ کتاب «پرتوی از هدایت قرآن» از نوع هدایت‌پذیر است و درس زندگی می‌دهد.

وی با تاکید بر با ارزش بودن ترجمه کتاب پرتوی از هدایت قرآن گفت: اگر تمام این تفسیر یک دست ترجمه شود، به انس جوانان با قرآن کمک زیادی می‌کند.

مهدوی‌راد تاکید کرد: پرتوی از هدایت قرآن تلاشی ارزشمند در ارائه تفسیر هدایت‌پذیرانه از کلام‌الله است.

این مراسم عصر امروز، 20 اردیبهشت در سالن کتابنمای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
نردیک کردن تفسیر یه واقعیت کار خوبی است و انس جوانان به قرآن کمک فراوانی می‌کند