صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۸۴۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳
عقیقی‌بخشایشی مطرح کرد:

گروه ادب: مدیر انتشارات بخشایش با بیان اینکه ناشر برای ادامه حیات خود به چاپ کتاب‌های بازاری روی می‌آورند، گفت: آثار کاربردی در حوزه دین بسیار اندک هستند، در حالی که مردم چنین آثاری را جستجو می‌کنند.

علیرضا عقیقی‌بخشایشی، مدیر انتشارات بخشایش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره وضعیت نشر کتاب به ویژه حوزه آثار دینی گفت: براساس ضوابط، اگر ناشر سالانه 4 عنوان کتاب چاپ نکند، مورد سؤال بوده و به عنوان ناشر غیرفعال محسوب می‌شود، اما ناشری که عناوین متعددی چاپ کند، بدون در نظر گرفتن اینکه چه کتاب‌هایی چاپ کرده، ناشری فعال شناخته می‌شود که این موضوع یکی از چالش‌های حوزه نشر است.
وی افزود: ممکن است ناشری عناوین کمتری چاپ کند، اما همین تعداد اندک هم آثار فاخری باشد؛ در حالی که تعدادی از عناوین چاپ شده توسط برخی از ناشرانی که فعال شناخته می‌شوند، مصداق کتابسازی و یا آثار بازاری است که اغلب آنها برای ادامه حیات دست به این کار می‌زنند.
عقیقی‌بخشایشی با بیان اینکه انتشارات بخشایش به دلیل چاپ تعداد اندک کتاب، به عنوان ناشر ضعیف معرفی می‌شود، ادامه داد: ما ناشر عناوین قرآنی و دینی هستیم و همه نوع کتاب، ضعیف یا قوی چاپ می‌کنیم و طی سال‌های اخیر که روزهای نشر به سختی سپری شده، حمایت‌های وزارت ارشاد شامل حال‌مان نشده است و تنها حمایت، دریافت مجوز نشر کتاب‌هایمان است و از چند سال پیش که ارشاد چندین عنوان از کتاب‌های این انتشارات را خریداری کرده است، دیگر خبری از خرید کتاب نبوده است.
وی در ادامه به انتشار کتاب‌های بازاری در حوزه دین از سوی ناشران اشاره و عنوان کرد: ناشر در بسیاری از موارد مجبور است برای ادامه فعالیت خود کتاب‌های بازاری و مورد پسند مردم را چاپ کند؛ کتاب‌هایی که نه حق تألیف دارند و نه حق ترجمه. 
مدیر انتشارات بخشایش تصریح کرد: نویسندگان حوزه دین باید با پژوهش‌هایی که در حوزه دین دارند، نسبت به نگارش کتاب‌هایی که اقشار گوناگون مردم به آن نیاز دارند، اقدام کنند؛ چرا که در نمایشگاه‌های بسیاری دیده‌ام که مردم به دنبال کتاب‌های دینی کاربردی هستند که بتوانند به راحتی آن را در زندگی روزمره خود به کار گیرند که چنین کتاب‌های کم هستند و این نشان می‌دهد نه ناشران و نه مؤلفان شناخت درستی از نیازهای مخاطبان ندارند.
وی یادآور شد: وقتی کتاب در جامعه ما به عنوان اولویت چندم مطرح است، نباید انتظار چندانی از نشر و ناشر داشت که کتاب‌های بازاری چاپ نکند؛ چرا که یکی از عوامل خرید اندک خانواده‌ها، مشکلات اقتصادی آنهاست و به نظر می‌رسد این موضوع با رونق خرید کتاب رابطه مستقیمی دارد.
نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
باید چاپ آثار دینی را افزایش دهیم