به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری کوروش زارعی، مدیر جدید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری پیش از ظهر امروز دوشنبه، 27 اردیبهشت در سالن سلمان هراتی حوزه هنری و با حضور شماری از نمایندگان رسانه و خبرنگاران برگزار شد.
کوروش زارعی، مدیر جدید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ابتدای این نشست ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه گفت: شما خبرنگاران در حقیقت یار و یاور ما در حوزه هنری و به ویژه در عرصه هنرهای نمایشی هستید و لذا از شما درخواست میکنم بنا به رسالتی که همیشه بر گردن مؤمنان و مؤمنات است، ما را در ادامه راه یاری رسانده و در کارهایی که شاید شائبه انحراف از مسیر درست است، به ما تذکر دهند.
وی ادامه داد: عملکرد مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از دیرباز در راستای اهداف کلی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی یعنی پرداختن به گفتمان دینی و انقلاب اسلامی بوده است و ما نیز در ساختار مدیریتی جدید تمام تلاش و مساعی خود را به کار خواهیم گرفت تا آرمانهای عالی در عرصه هنر را محقق کنیم.
این بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: تئاتر همیشه برای مخاطب تولید میشود، مخاطبی که قاطبه آنها مردم هستند، لذا باید در تولید یک اثر نمایشی تمام تلاش خود را به کار بندیم و نمایشی تولید و اجرا شود که از چنان قابلیت و کیفیتی برخوردار باشد که مخاطب عام را به پای سالنهای نمایشی بکشاند، نه اینکه تنها برای مخاطب خاص تولید شود و به مذاق او خوش آید.
زارعی تصریح کرد: یکی از رویکردهای مؤثر و مناسبی که قرار است از این به بعد در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دنبال شود که البته ریشه در گذشته داشته و زمینههای آن نیز فراهم شده است، ایجاد دفتر تئاتر مردمی «بچههای مسجد» است که با شعار تئاتر برای همه سعی خواهد داشت با ساز و کارهای کارشناسی همه اقشار مردم به ویژه متدینین را با تئاتر آشتی دهد.
وی در ادامه گفت: ما با ایجاد و فعالیت این دفتر تئاتری، سعی داریم تئاتر را به سمت توده مردم ببریم و سوءظن آنها را نسبت به هنر فاخر نمایش برطرف کنیم و بگوییم که تئاتر نه تنها محصول هنری مضری نیست، بلکه در اغلب اوقات میتواند جنبههای آموزشی، تربیتی داشته باشد و برطرف کننده بسیاری از مشکلات و معضلاتی باشد که مردم به آن مبتلا هستند.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: برای صحه گذاشتن به این مدعا میل دارم که خاطرهای از شرفیابی خود را به اتفاق برخی از سینماگران کشور به محضر رهبر معظم انقلاب یادآور شوم که معظمله در آن دیدار به شکل اعجابآوری نسبت به ساختار درام ارسطویی و درام مدرن مطالبی را عنوان کردند که نشان از اشراف ایشان به حوزههایی دارد که کمتر کسی تصور و توقع آن را دارد و اینکه بارها ایشان تأکید کردند که ما در زمینه درام ضعفهای عمیق و فاحشی داریم.
زارعی تأکید کرد: با این مثال و اینکه بارها و بارها از زبان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی روی این موضوع صحه گذاشته شده که تئاتر فراتر از منبر است پس باید تعجب کرد که چرا گروهی از افراد جامعه همچنان نسبت به وجهی فاخر و نجیب از این هنر کهن انسانی گارد دارند و لذا باید با استفاده از ساز و کار و برنامهریزی مدون سعی در رفع این ابهامات و سوءتفاهمات داشت و در وهله نخست باید در یک اقدام زیربنایی درامنویسانی متعهد و توانمند تربیت کنیم.
وی با اشاره به ضرورت دیده شدن محصولات تئاتری از سوی آحاد مردم گفت: همان گونه که اشاره شد تئاتری خوب است که منعکس کننده مردم باشد و پیوندی عمیق میان مردم با موضوع و محتوای خود برقرار کند؛ من واقعاً متأسف هستم که به دلیل فقر در زمینه تولید محتوایی آبرومند و آموزنده، خانوادههای ما به سمت نمایشهایی گرایش دارند که تحت عنوان تئاتر آزاد به موضوعات سخیف و کمارزش بها نشان میدهند که هیچ تضمینی در سالم بودن آنها نیست و قطعاً برای اعضای خانواده بدآموزی خواهد داشت.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» اظهار کرد: ما در رویکرد جدید مرکز هنرهای نمایشی در نظر داریم با توجه به احساس خلأیی که در زمینه آثار نمایشی نشاطآور و مفرح وجود دارد اقدام مناسب و عاجلی در زمینه تولید آثار نمایش با موضوع کمدی سالم و پاک و همچنین بهرهگیری از برخی از روایات دینی فرحبخش و شادیآور داشته باشیم که مناسب با ایامی همچون اعیاد رجب و شعبان در تالارهای نمایشی حوزه هنری به روی صحنه بروند.
زارعی ادامه داد: از جمله دیگر برنامههایی که در نظر داریم آن را به صورت ساماندهی شده پیگیری و اجرا کنیم ایجاد شورای مشورتی در دفتر پژوهش و مطالعات راهبری مرکز است که با مدیریت جدید ایوب آقاخانی علاوه بر چاپ متون نمایشی، ارزیابی نمایشها برای اجراهای عمومی را نیز در دستور کار قرار داده و سعی داریم در معیارسنجی آثار نمایشی از دوستان کارشناس خارج از مجموعه نیز استفاده کنیم که قطعاً در کیفیت هرچه بیشتر آثار مهم و مؤثر خواهند بود.
وی ادامه داد: در این دفتر همچنین «فصلنامه تئاتر» و «ماهنامه صحنه» را با ساختاری جدید تدوین کرده و به طبع خواهیم رساند؛ چرا که اعتقاد داریم مطالب و محتوای این دو نشریه تاکنون بسیار ثقیل بوده و قابل فهم برای مردم نیست و از آنجا که این دو مجله مورد استفاده همه علاقهمندان در سراسر کشور است، لذا باید کاربردیتر باشد.
زارعی افزود: برپایی کارگاههای تولید نمایشنامه در شهرستانها با اعزام نیروهای متخصص و کارشناس از جمله دیگر دستوالعملهای ماست، قطعاً نیروهای مستعد و مردمی در سراسر کشور وجود دارند که در صورت طی یک پروسه کارشناسی و آموزشی خروجی مؤثر و مثبتی را میتوان از آنها طلب کرد که در قالب چند نمایشنامه فاخر قابل احصاء است.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: جشنوارهای نمایشی تحت عنوان «تیرنگ» از دیرباز به همت حوزه هنری استان مازندران در حال برگزاری است که دوره اخیر آن 5 تا 7 خرداد برگزار خواهد شد و از آنجا که مازندران سرشار از آئینها و خردهفرهنگهای دینی و قومیتی است، در نظر داریم تا آداب و رسوم مطرح شده در این جشنواره را به سمت سبک زندگی ایرانی و اسلامی هدایت کنیم.
کارگردان نمایش عاشورایی «معمای مطربان پریشان» ادامه داد: رویکرد ما در زمینه تئاتر خیابانی که البته من نام آن را تئاتر مردمی میگذارم علاوه بر حمایت از آثار نمایشی خیابانی، پروژههای بزرگی همچون نمایش محیطی «دریادلان» که از جمله آثار فاخر نمایشی است را نیز در دستور کار قرار داده و از آنها حمایت ویژهای میکنیم.
وی در پایان گفت: احتمالاً و به شرط فراهم آمدن زمینه و بودجه مناسب، از آنجا که وعده برگزاری همایش سراسری «تئاتر بچههای مسجد» را داده بودیم، از سال آینده و در هفته هنر انقلاب اسلامی که از 20 تا 27 فروردینماه برگزار میشود، این همایش را برگزار خواهیم کرد.