صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۸۷۹۹
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱
معاون وزیر تعاون خبر داد:

گروه اقتصاد: معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سهم تعاونی‌ها از بازار پولی و مالی ۲ تا ۳ درصد است، گفت: رئیس‌کل بانک مرکزی برای ارائه مجوز تأسیس بانک تعاونی قرض‌الحسنه اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی سیحمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش توسعه تعاونی‌های اعتبار، فرصت‌ها و چالش‌ها با اشاره به سرمایه‌های خُرد کارآمد افزود: زمانی که سرمایه‌های خرد کنار هم باشد بهره‌وری بالایی بروز می‌کند.

کلانتری با اشاره به صحبت‌های مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه تهدید جدی نقدینگی و بیکاری در راه است، گفت: نقدینگی می‌تواند زاینده تورم باشد. یکی از محورهای اصلی که نرخ رشد در آن منفی بوده سرمایه است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون - کار و رفاه اجتمای  از درخواست مجوز تأسیس بانک تعاونی قرض‌الحسنه به بانک مرکزی خبر داد و گفت: رئیس‌کل بانک مرکزی نیز اظهار آمادگی کرده تا این بانک تأسیس شود. 97 هزار واحد تعاونی موجود می‌توانند سهامدار آن باشند. البته بانک توسعه تعاون 70 درصد تسهیلات خود را دراختیار تعاونی‌ها قرار می‌دهد، اما یک بانک دولتی است و قرار بود سرمایه اولیه به 2هزار میلیارد تومان افزایش یابد که اکنون 550 میلیارد تومان است.

معاون امور تعاون گفت: در حال حاضر تعاونی‌های اعتبار گروه شغلی طبق ضوابط بانک مرکزی عمل می‌کند و 85 درصد تسهیلات این تعاونی‌ها قرض‌الحسنه بوده و در عین حال، سرعت عمل بالایی برای پرداخت تسهیلات دارند، زیرا بر مبنای شناخت، این کار صورت می‌گیرد.

وی در بیان مشکلات نظام بانکی گفت: کندی عملیات خدمت رسانی به جامعه یکی از مشکلات نظام بانکی است. یکی از کارکردهای تعاونی‌های اعتبار سرعت عمل در این زمینه است. سهم تعاونی‌ها از این بازار باید به 15 درصد می‌رسید، در حال حاضر هیچ اتفاقی نیفتاده، بلکه این روند معکوس نیز شد. وقتی تعاونی‌ها تخلف و از محدوده فعالیت تجاوز کردند و همچنین نظارت بخش تعاون و بانک مرکزی ضعیف بود، به‌جای برخورد با متخلف، راهکار حذف و ادغام تعاونی‌ها مطرح شد.

معاون امور تعاون با اعلام اینکه 90 تعاونی اعتبار ادغام و منحل شدند، افزود: بخشی از سهام بانک شهر، بانک ایران‌زمین و مؤسسه عسگریه مربوط به تعاونی‌ها است. سهم تعاونی‌‌ها در بازار پولی و مالی 2 تا 3 درصد است. متأسفانه صورت مسئله پاک شد، بنابراین اولین درخواست و ادغام و توسعه تعاونی‌های اعتبار گروه‌های شغلی خواهد بود.