صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۰۰۳۹۴
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸

گروه اقتصاد: دوفصلنامه علمی پژوهشی «تحقیقات مالی - اسلامی» در شماره نهم خود مقاله‌ای با عنوان «اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی با استفاده از روش تاپسیس فازی» به قلم رسول خوانساری و وهاب قلیچ منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این مقاله می‌خوانیم: با ابلاغ سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی، انگیزه مضاعفی فراهم شده است تا با استفاده از خط‌مشی‌های كلی در این سیاست‌ها، نظام اقتصادی متكی به دانش و فناوری، عدالت‌بنیان، درون‌زا و برون‌گرا، پویا و پیشرو محقق شود و الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام عینیت یابد.

نظام بانكی به عنوان یكی از اجزای مهم در نظام اقتصادی كشور، نقش مهمی در تحقق و اجرای این سیاست‌ها بر عهده دارد. در مقاله حاضر پس از تبیین ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی، تلاش می‌شود تا عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی شناسایی و رتبه‌بندی شود.

به منظور شناسایی این عوامل از ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان استفاده شده و سپس با استفاده از روش تاپسیس فازی به عنوان یکی از روش‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره، عوامل مزبور اولویت‌بندی شده و میزان اهمیت آنها در تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مشخص گردیده است .

بر اساس نتایج تحقیق، شفافیت و سلامت نظام بانکی و پایین‌ بودن فساد مالی، استقرار نظام اعتبارسنجی مشتریان و پایین‌بودن سطح مطالبات معوق در نظام بانکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی کشور به حساب می‌آید.

در بخش نتیجه‌گیری این مقاله آمده است: براساس نتایج پژوهش، شفافیت و سلامت نظام بانکی و پائین بودن فساد مالی، استقرار نظام اعتبارسنجی مشتریان، پائین بودن سطح مطالبات معوق در نظام بانکی، از عوامل مؤثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی کشور به حساب می‌آید

افزون بر این در بخش عوامل فرانهادی، مدیریت حجم نقدینگی توسط بانک مرکزی با هدف کنترل تورم و نیز اثربخشی ارتباطات بین‌المللی در شبکه بانکی از مهم‌ترین این عوامل می‌باشد

علاقمندان می‌توانند این مقاله را از این نشانی دریافت نمایند.