به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بخشدار شهید هویزه، حامد جرفی از شهدای فعال قرآنی بود که عمر خود را صرف خدمت به قرآن و اسلام کرد و در کارنامه خود راهاندازی مکتب قرآن هویزه و مسلمان و مفسر کردن استادی مسیحی را به یادگار گذاشته است. همچنین وی کتاب «کافی» و بعضی از کتب «شهید مطهری» را به زبان انگلیسی ترجمه کرده است.
احمد جرفی، برادر شهید در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره وی توضیح میدهد: شهید حامد جرفی در سال ١٣٣٢ در هویزه در خانوادهای کشاورز متولد شد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستانی خود را در منطقه دشت آزادگان گذراند و پس از اتمام تحصیلات دبیرستان برای ادامه تحصیل در رشته زبان انگلیسی به اهواز رفت و پس از دریافت مدرک لیسانس حرفه معلمی را انتخاب کرد.
جرفی میگوید: وی در تشکیل مکتب قرآن هویزه نقش زیادی داشت که این مکتب ادامه محفل قرآنی بود که شهید در دوران دانشجویی در اهواز تشکیل داده بود. در مکتب قرآن هویزه دانشآموزان و دانشجویان را جمع میکرد و به بیان تفسیر قرآن میپرداخت و حتی یکی از اساتید مسیحی با راهنمایی وی به اسلام روی آورد و خود از مفسران و فعالان قرآنی شد.
وی عنوان میکند: شهید جرفی آشنایی زیادی با قرآن، نهجالبلاغه و کتابهای شهید مطهری داشت و چون مسلط به زبانهای انگلیسی و فرانسه نیز بود، از این تبحر برای بیان ترجمه قرآن به این زبانها برای استفاده دانشجویان و اساتید خارجی استفاده کرد. حامد همچنین به برگزاری جلسات قرآن در منازل میپرداخت و این امر را در گرایش تمام اعضای خانوادهها به قرآن کریم موثر میدانست.
برادر این شهید ادامه میدهد: وی مدرسه قرآنی را در مسجد اباعبدالله(ص) هویزه تشکیل داده بود که هنوز نیز فعال است و در آن به تدریس و تفسیر آیات کلامالله میپرداخت. قبل از دانشگاه نیز در حوزه علمیه تحصیل کرد و در دانشگاه اعلامیههای امام(ره) را پخش میکرد. وی مبارزه مخفیانه خود با رژیم طاغوت را با پخش کتب و اعلامیههای امام خمینی(ره) آغاز کرد و تمام توجه خود را به جوانان معطوف میداشت. ساواک موفق به دستگیری وی نشد، ولی وی را محکوم به اعدام کرده بود که هر جا وی را مشاهده کردند، بکشند.
جرفی میگوید: قبل از جنگ به جوانان بسیجی از جمله من که هم برادر و هم شاگردش بودم آموزش نظامی میداد و میگفت پیروان امام زمان(عج) همواره باید آماده باشند. این آموزشهای نظامی در جریان حمله بعثیها به سوسنگرد و هویزه به کار آمد و دشمن را به عقب راند.
وی اضافه میکند: حامد در دوران دفاع مقدس هم بخشدار و هم فرمانده نظامی شهر بود و در کنار همه مسئولیتها بر مسائل فرهنگی نیز تاکید میکرد. حامد میگفت در جنگ تحمیلی برای قرآن میجنگیم و باید در راه امام زمان(عج) خون بدهیم. آرزو داشت مانند امام علی(ع) سرش هدف دشمن قرار بگیرد و میگفت که میترسم در بستر بمیرم. سرانجام نیز به آرزویش رسید و بر سرش تیری اصابت کرد.
برادر شهید جرفی ادامه میدهد: حامد در جریان تیرباران بخشداری هویزه مجروح و به تهران منتقل شد و پس از دو ماه اغماء، به شهادت رسید. رهبر معظم انقلاب که آن زمان رئیس جمهور بودند در نماز جمعه تهران درباره این شهید سخنرانی کردند و پیکرش با تشییع باشکوهی در بهشت زهرا(س) آرام گرفت.
جرفی میگوید: شهید حامد جرفی ١٧ دیماه ٥٩ همزمان با حماسهآفرینی شهید علمالهدی و یارانش در کربلای هویزه به آسمان سبز شهادت پر گشود. وی مرگ سرخ را انتخاب کرده بود و سرانجام به مولای شهیدان پیوست.