صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۰۳۷۷۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۳
مصری:

گروه سلامت: رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) بیان کرد: داده‌ها و یافته‌های قرآن پژوهی و سلامت بسیار کم کاربردی شده‌اند ولی نگاه ما این است که این یافته‌ها را کاربردی کنیم.

مهدی مصری، رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با جایگاه مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت در ایران و جهان اظهار کرد: کم و بیش در حوزه مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت در ایران و جهان اسلام در کشورهایی مانند سوریه، عربستان و لبنان کار شده اما این تحقیقات فاقد عمق کافی بوده‌اند.

وی ادامه داد: عدم عمق این تحقیقات به دلایلی همچون نبود حمایت‌های لازم و سیستمی از این پروژه‌ها، عدم شناسایی روش‌ها و متدولوژی صحیح، اختلافات عقدیدتی در براورده شدن انتظارات از منابع بوده است.

مصری‌ تأکید کرد: غربی‌ها در این حوزه شاید بیشتر از ما مسلمانان توانسته باشند که از قرآن ایده گرفته و این ایده‌ها را در برنامه‌ریزی‌های خود مورد استفاده قرار دهند.

وی با بیان اینکه در حوزه مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت، موازی کارها زیاد است عنوان کرد: به این دلیل کارها زیاد منسجم نمی‌شوند لذا به یک بنیاد بین‌المللی و دایرةالمعارف نیازمندیم که بیاید این کارها را به دست بگیرد.

این پژوهشگر قرآن و سلامت با تأکید بر اینکه باید شاخص‌ها به عنوان مبانی و اصول استخراج شوند، عنوان کرد: وقتی این اصول استخراج شوند، براساس آن ایده‌هایی شکل می‌گیرد که منجر به طرح‌ها تحقیقاتی شده و می‌تواند نیازهای جامعه را برطرف کنند.

وی افزود: در این راستا باید 2 رویکرد داشته باشیم، نخست کف نیازهای جامعه را از قرآن و حدیث استخراج کنیم و از سوی دیگر مبانی سبک زندگی و سلامت استحصا شوند سپس بر اساس این نیازها کار پژوهشی کرده تا پیشرفت حاصل شود.

مصری بیان کرد: نمی‌توان یک نگاه حداکثری به این قضیه داشت گاه دین چیزی می‌گوید و برداشت افراد در این امر متفاوت می‌شود لذا وحدت رویه در این حوزه نیست و نمی توان یک حکم کلی در این مورد صادر کرد.

وی با تأکید بر اینکه بشر امروز هر پژوهشی را مبتنی بر شواهد می‌بیند، عنوان کرد: پژوهش‌های قرآن و طب باید مبتنی بر شواهد باشند در غیر این صورت کسی آن‌ها را نمی‌پذیرد چرا که لازمه پذیرش یافته‌های این پژوهش‌ها این است که آنها را تجربه کرده باشد.

مصری خاطر نشان کرد: داده‌ها و یافته‌های قرآن پژوهی و سلامت بسیار کم کاربردی شده اند ولی نگاه ما این است که این یافته‌ها را کاربردی کنیم.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
زمانی این اصول استخراج شوند، براساس آن ایده‌هایی شکل می‌گیرند و منجر به طرح‌ها تحقیقاتی شده و می‌تواند نیازهای جامعه را برطرف کند.