صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۰۵۷۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۲
سید محمدی تشریح کرد:

گروه جامعه: برگزاری محافل قرآن در هر استان با حضور قاریان رتبه‌دار کشور، معرفی اشخاصی که در بحث قرآن فعال هستند، هم‌خوانی و ابتهال، معرفی کودکان موفق در امر حفظ و قرائت قرآن و ... از جمله ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان برای گروه‌های هدف بهزیستی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی سید محمدی، مشاور و سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که میزان آسیب‌های اجتماعی در بچه‌های تحت سرپرستی بهزیستی چه قدر است؟ گفت: آمار مشخصی در این خصوص نداریم اما عملکرد سازمان به دلیل واگذاری مراکز به مؤسسات خیریه مردمی بهتر شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 99 درصد مراکز نگهداری از فرزندان سازمان به مؤسسات خیریه مردمی واگذار شده است و خود مردم تحت نظر سازمان بهزیستی و طبق دستورالعمل‌های سازمان بچه‌های بی‌سرپرست و بدسپرست را نگهداری می‌کنند، گفت: عملکرد بسیاری از این مراکز را که بررسی کردیم خیلی بهتر از خود سازمان بوده است.

حجت‌الاسلام سید محمدی تصریح کرد: یعنی وضعیت فرزندان در مراکزی که توسط خیرین اداره می‌شود، به مراتب بهتر از گذشته‌ای است که این کودکان در مراکز دولتی نگهداری می‌شدند.

هر مرکز خیریه فقط 20 کودک با امکانات بیشتر/ مشکلات کودکان کاهش یافته است

وی ادامه داد: در هر مرکز خیریه مردمی حداکثر 20 کودک نگهداری می‌شود و توانمندی و امکانات بخش غیر دولتی هم از بخش دولتی بیشتر است و به همین دلیل از بسیاری از مشکلات مربوط حتی مشکلات اخلاقی مربوط به کودکان کاسته شده است.

مشاور و سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: سازمان بهزیستی طرحی دارد که در آینده تعداد خروجی‌ها و نحوه فعالیت و برنامه‌های بعد از خروج کودکان را بررسی کند.

کودکان هر جا غیر از مراکز نگهداری

وی در پاسخ به این سؤال که آیا خلاء نبود پد رو مادر می‌تواند توسط این مراکز تا حدودی  پر شود؟ گفت: شما می‌فرمایید خلاء پدر و مادر اما من می‌گویم خلاء خاله، عمه، عمو، دایی و حتی بستگان بسیار دورتر؛ اعتقاد ما بر این است که فرزندان ما در هر مجموعه‌ای غیر از مراکز نگهداری باشند و نزد هر خانواده‌ای ولو نسبتی با کودک هم نداشته باشد، یقیناً خیلی بهتر از این است که در مراکز  شبانه‌روزی باشند.

مشاور و سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در مراکز نگهداری از کودکان عاطفه، مباحث ارتباطی و ... هر قدر هم سعی شود به کودکان القا و هر قدر هم محبت شود هیچگاه جای محبت پدر و مادر و یا کسانی که جای پدر و مادر هستند و عهده‌دار کودک شده‌اند را نمی‌گیرد، گفت: اعتقاد بر این است که بدترین خانواده از بهترین مرکز نگهداری برای کودک مناسب‌تر است.

چهار و نیم میلیون مخاطب اما، بودجه فرهنگی بسیار کم است 

وی در ادامه با اشاره به گستردگی گروه‌های هدف بهزیستی از کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست گرفته تا معلولان، زنان سرپرست خانوار و ... گفت: چهار و نیم میلیون نفر تحت پوشش بهزیستی هستند که باید بسیار بیشتر از کاری که اکنون از نظر فرهنگی برای آنها صورت می‌‌گیرد، برنامه فرهنگی برایشان اجرا شود.

سید محمدی برگزاری محافل قرآن در هر استان با حضور قاریان رتبه‌دار کشور، معرفی اشخاصی که در بحث قرآن فعال هستند، هم‌خوانی و ابتهال، معرفی کودکان موفق در امر حفظ و قرائت قرآن و ... را از جمله ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان برای گروه‌های هدف بهزیستی اعلام کرد و در پایان گفت: یکی بهترین راه‌های توانمند شدن گروه‌های تحت حمایت سازمان انجام کارهای فرهنگی است و مباحث فرهنگی نیز به اعتبار بالایی نیاز دارد اما بخش فرهنگی سازمان این استعداد را از نظر اعتباری ندارد و لذا سعی می‌کند با مشارکت مردم به اهداف خود برسد چرا که نیاز جامعه هدف ما بسیار زیاد و متنوع است.