به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، فیروز حریرچی، چهره ماندگار و استاد زبان و ادبیات عربی به رحمت ایزدی پیوست.
این استاد دانشگاه که مدتی پیش بر اثر عارضه مغزی در بیمارستان بستری شده و به کما رفته بود شامگاه شنبه، 22 خردادماه در بیمارستان سینای تهران درگذشت.
این استاد دانشگاه چندی پیش در هنگام تدریس در یکی از کلاسهای دانشگاه آزاد دچار سرگیجه و از دست رفتن تعادل شد و به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بهمن انتقال یافت. او 20 اردیبهشتماه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما از همان تاریخ به کما رفت تا اینکه سرانجام شامگاه گذشته از دنیا رفت.
فیروز حریرچی سال 1320 در تبریز متولد شد و در سال 1354 دکترای زبان و ادبیات عرب خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. او صاحب دهها تألیف، ترجمه و مقالات متعدد در حوزه ادبیات و تاریخ است.
حریرچی بهعنوان چهره ماندگار رشته زبان و ادبیات عرب در چهارمین دوره همایش چهرههای ماندگار برگزیده شد.
او در دوران تحصیل، رشته ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران زیرنظر استادان نامدار، بدیعالزمان فروزانفر، محمدتقی مدرس رضوی، محمد معین، ذبیحالله صفا، پرویز ناتل خانلری و سیدجعفر شهیدی آموخت.
در سال 1341، محمد معین او را برای همکاری علمی دعوت کرد حاصل این همکاری چندساله، مشارکت وی در تدوین بخشی از فرهنگ فارسی معین بود. نام وی در جلد ششم فرهنگ یادشده ذکر شده است.
فیروز حریرچی در سال 1343، با تشویق محمدتقی مدرس رضوی و با تصویب شورای دانشگاه تهران، به خاطرِ داشتن لیسانس ادبیات فارسی، در امتحان ورودیِ دکتریِ زبان و ادبیات عرب در دانشکده الهیات دانشگاه تهران، که در آن زمان «دانشکده معقول و منقول» نام داشت، شرکت کرد و رتبهٔ نخست را به دست آورد.
او از سال 1347 تا 1357 در پژوهشکده فرهنگ ایران به تدریس عربی در دورههای کارشناسی ارشد و دکتریِ رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی و نیز کارشناسی ارشد رشتهٔ تاریخ پرداخت. حریرچی از سال 1348 بهعنوان مربی رسمی دانشگاه تهران مشغول به کار بود و پس از طی مراحل استادیاری و دانشیاری، در سال 1369 به درجهٔ استادی نایل آمد. وی پس از دو سال مطالعه علمی، از سال 1367 به عضویت فرهنگستان بینالمللی زبان و ادبیات عربی سوریه پذیرفته شد.