صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۰۸۳۸۵
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
نگاهی به سوابق اعضای کمیسیون فرهنگی؛

گروه سیاسی: 4 عضو هیئت‌رئیسه مجلس در کمیسیون فرهنگی عضویت دارند که باید دید با مشغله‌ای که خواهند داشت، فرصت همکاری در این کمیسیون را با سایر اعضا خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کمیسیون فرهنگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی یکی از آخرین کمیسیون‌هایی بود که اعضای آن مشخص شد. پیش از این تنها چهار نفر از منتخبان ملت اولویت خود را کمیسیون فرهنگی انتخاب کرده بودند، با این حال برای تشکیل کمیسیون تخصصی حداقل نیاز به عضویت 19 نفر از نمایندگان بود و باید منتظر تصمیم هیئت‌رئیسه و شعب پانزده‌گانه برای بررسی سوابق و تخصص‌های نمایندگان برای توزیع در کمیسیون‌ها به ویژه کمیسیون فرهنگی می‌بودیم.

در حالی‌که رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی موضوع ولنگاری فرهنگی و بی‌اهتمامی مسئولان به امور فرهنگی را تذکر داده بودند، قرارنگرفتن کمیسیون فرهنگی در اولویت اصلی نمایندگان جای تأمل داشت.

عدم استقبال به جایی رسید که نمایندگان در صحن علنی مجلس در این رابطه تذکر دادند؛ همچنین دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی 21 نماینده‌ای که سوابق فرهنگی داشتند را معرفی کرده بود تا به کمیسیون فرهنگی فراخوانده شوند.

نهایتاً روز گذشته، 29 خردادماه و پس از اینکه تکلیف بیشتر کمیسیون‌های تخصصی مشخص شده بود، اسامی 19 نفر از نمایندگان به عنوان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دهم اعلام شد؛ علاوه بر 4 نفری که پیش از این برای حضور در این کمیسیون اعلام آمادگی کرده بودند، 15 نفر دیگر از سایر کمیسیون‌ها برای عضویت در کمیسیون فرهنگی فراخوانده شدند.

در ادامه اسامی اعضای کمیسیون فرهنگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و سوابق آنها مورد اشاره قرار می‌گیرد:

1‌. احد آزادی‌خواه

منتخب مردم ملایر در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی. وی توانست در مرحله دوم انتخابات راهی مجلس دهم شود.

آزادی‌خواه پیش از ورود به مجلس مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان، مدرس دانشگاه‌های بوعلی همدان، علوم قرآنی و آزاد ملایر بود. تدریس در حوزه علمیه همدان، معاونت فرهنگی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه قم، مدیرکلی حوزه ریاست مرکز خدمات حوزه‌های علمیه کشور و مدیرکلی تبلیغات اسلامی استان کردستان از دیگر سوابق احد آزادی‌خواه است.

2. علی ابراهیمی:

منتخب مردم شازند در مجلس دهم.

در سوابق علی ابراهیمی ریاست امور دام شهرستان شازند، معاونت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، معاونت تولیدات دامی استان، نائب‌رئیسی سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان و مشاور اقتصادی رئیس سازمان جهاد کشاورزی ذکر شده است.

وی عضویت در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را به عنوان اولویت خود قرار داده بود.

3. نصرالله پژمان‌فر:

منتخب مردم مشهد در مجلس نهم و دهم. عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی در دوره نهم.

وی پیش از این به عنوان معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، معاون فرهنگی و تربیتی جامعة‌المصطفی العالمیه مشهد، نماینده حوزه علمیه خراسان در بنیاد ملی نخبگان، عضو هیئت منصفه مطبوعات مشهد، عضو ستاد پیگیری مطالبه‌های رهبری در موضوع تحول حوزه، عضو نهاد مقام معظّم رهبری در دانشگاه‌ها و مدیر مدرسه علمیه شهید آیت‌الله صدوقی مشهد به فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی می‌پرداخت.

از نصرالله پژمانفر به عنوان گزینه احتمالی ریاست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس یاد می‌شود.

وی جزو چهار نفری بود که کمیسیون فرهنگی را به عنوان اولویت خود انتخاب کرده بود.

4. جمشید جعفرپور:

منتخب مردم لار در مجلس نهم و دهم. عضو سابق کمیسیون فرهنگی مجلس.

وی عضو شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و همچنین در شورای تخصصی تحول نظام آموزشی کشور عضویت داشته است و ریاست کمیسیون مشورتی تلفیق شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست کمیسیون تعلیم و تربیت و دبیرخانه شورای عالی را بر عهده داشته است.

وی یکی از چهار نفری است که کمیسیون فرهنگی را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

5. ولی داداشی:

منتخب مردم آستارا در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی.

وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته الهیات از دانشگاه شهید بهشتی تهران است. وی مدرس حوزه و دانشگاه بوده و درجه استادی را از مرکز مدیریت حوزه علمیه قم اخذ کرده است. سوابق وی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی نیز قابل توجه است.

داداشی عضویت در کمیسیون اصل نود را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

6. سیده فاطمه ذوالقدر:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس دهم.

وی دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات عرب است و در دانشگاه‌های الزهرا، امام صادق (ع) و مذاهب اسلامی تدریس می‌کند.

7. احمد سالک:

منتخب مردم اصفهان در دوره‌های نهم و دهم است. رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس.

وی پیش از ورود به مجلس سخنگوی جامعه روحانیت مبارز بود. فرمانده كميته انقلاب اسلامي كشور، نمايندگی ولی فقیه در نيروی قدس سپاه، نمايندگی ولي فقيه در سازمان حفاظت و اطلاعات کل سپاه، معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی اهم سوابق احمد سالک است.

وی یکی از چهار نفری بود که اولویت خود را حضور در کمیسیون فرهنگی مطرح کرده بود و به نظر می‌رسد می‌تواند بار دیگر بر کرسی ریاست این کمیسیون تکیه بزند.

8. محمدباقر سعادت:

منتخب مردم دشتستان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی.

وی داراى مدرک فوق لیسانس مطالعات خلیج فارس از دانشگاه خلیج فارس بوشهر است.

در سوابق سعادت بخشداری بندر ریگ، معاونت مدیرکل میراث فرهنگى استان بوشهر، عضویت در شوراى مشورتى توسعه استانها و مشاور اجتماعى استاندار بوشهر دیده می‌شود.

سعادت برای حضور در کمیسیون صنایع اعلام آمادگی کرده بود.

9. محمداسماعیل سعیدی:

منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در ادوار نهم و دهم. دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس نهم. وی در دور دوم راهی مجلس دهم شد.

در سوابق محمداسماعیل سعیدی فرماندهی سپاه آذرشهر، فرماندهی سپاه مرند و جلفا، فرماندهی سپاه شهرستان جلفا و جانشینی فرمانده لشکر عاشورا ذکر شده است.

10. پروانه سلحشوری:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس دهم.

وی دارای مدرک دکترای جامعه‌شناسی است. بیش از 20 سال عضو هیئت علمی مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی بوده و عضویت در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان ایران هندوستان از دیگر سوابق سلحشوری ذکر شده است.

سلحشوری برای حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات اعلام آمادگی کرده بود.

11. طیبه سیاووشی عنایتی:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس دهم.

وی دارای مدرک کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل است. این منتخب مردم تهران کارشناس مطالعات اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه است و در هیئت اجرایی طرح ملیکا عضویت دارد. وی مؤسس خانه کودک مهر است.

سیاووشی حضور در کمیسیون اجتماعی را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

12. مهدی شیخ

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و تهران در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی.

برخی سوابق این روحانی راه‌یافته به مجلس به نیروی انتظامی برمی‌گردد و برخی نیز به فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی در کشورهای اروپایی.

شیخ مروج فرهنگی ایران در اروپا بود و توانست خانه‌های فرهنگی در شهرهای بوسنی و هرزه گوین راه‌اندازی کند. وی همچنین مسئولیت‌های اجرایی در سازمان عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی داشته و مدتی نیز مدیر فرهنگی ـ آموزشی منطقه آزاد کیش بوده است.

وی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

13. سیدصادق طباطبایی‌نژاد:

منتخب مردم اردستان در مجلس دهم.

وی که دارای مدرک حفظ قرآن کریم است، در مقطع کارشناسی ارشد رشته تفسیر را ادامه داده و دوره‌های تخصصی سازمان حج و زیارت را نیز گذرانده است. وی مدیر اجرایی کاروان حج ایرانیان مقیم سوریه بود و به فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی می‌پرداخت.

طباطبایی‌نژاد کمیسیون اجتماعی را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

14. سید احسان قاضی‌زاده هاشمی:

منتخب مردم فریمان و سرخس در دوره دهم مجلس.

در سوابق قاضی‌زاده هاشمی به سمت‌هایی مانند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، دبیر شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور کرواسی ذکر شده است.

کمیسیون صنایع و معادن اولویت سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی بود.

15. غلامرضا کاتب:

منتخب مردم گرمسار، آرادان، ایوانکی در ادوار نهم و دهم. وی سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مجلس نهم و عضو هیئت‌رئیسه در مجلس دهم است.

کاتب دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و دکترای مدیریت منابع انسانی است. دروس حوزوی را نیز تا سطح یک دنبال کرده است.

در سوابق کاتب عضویت در هیئت مدیره پست بانک ایران، ریاست هیئت تخلفات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت طرح و توسعه دانشگاه پیام نور، ریاست کمیته آمارهای بودجه و نظام اداری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و مدیرکلی آمار و اطلاعات نظام اداری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ذکر شده است.

حضور در کمیسیون اجتماعی اولویت کاتب بود.

16. علی لاریجانی:

منتخب مردم قم در ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس و نیز رئیس مجلس شورای اسلامی از سال 1387 است.

علی لاریجانی دارای مدرک دکترای فلسفه از دانشگاه تهران است. علی لاریجانی همچنین پیش از این بر کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز تکیه زده است. حدود 2 سال نیز دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و سپس از دوره هشتم راهی مجلس شد و تا کنون رئیس مانده است.

علی لاریجانی البته حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را به عنوان اولویت خود قرار داده بود.

17. احمد مازنی:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی.

مازنی عضو هیأت امنای مؤسسه فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثار بوده و مدتی به عنوان معاونت فرهنگی بنیاد شهید استان خراسان فعالیت می‌کرد. مدیرکلی بنیاد شهید کرمان، عضویت در شورای اجتماعی کشور، مدیرکلی تحقیق و پژوهش بنیاد شهید و معاونت بنیاد شهید از دیگر فعالیت‌های این منتخب مردم تهران است.

وی یکی از چهار نماینده‌ای است که کمیسیون فرهنگی را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

18. علی مطهری:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دوره‌های هشتم، نهم و دهم. طی دوره‌های گذشته عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بود و در مجلس دهم به عنوان نائب‌رئیس دوم از سوی منتخبان ملت برگزیده شد.

علی مطهری مدیریت علمی انتشارات صدرا (مرکز نشر آثار استاد مطهری) و عضو در هیئت مدیره «بنیاد علمی فرهنگی استاد شهید مطهری» را سوابق خود دارد و ۲ سال نیز نماینده قوه مقننه در شورای نظارت بر صدا و سیما بود.

علی مطهری حضور در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری را به عنوان اولویت خود قرار داده بود.

19. محمدعلی وکیلی:

منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس دهم. عضو هیئت رئیسه مجلس.

وکیلی مدتی سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان بود. مدیریت فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌های کشور، ریاست انجمن مدیران روزنامه‌های غیر دولتی ایران، مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز روزنامه‌های ابتکار، ابتکار جنوب و ابتکار کیش، عضو کارگروه تخصصی توسعه مطبوعات کشور و سردبیری روزنامه صدای عدالت از دیگر سوابقی است که برای وکیلی ذکر شده است.

وی حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را به عنوان اولویت خود برگزیده بود.

با توجه به توضیاحات فوق، 4 نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی جزو هیئت‌رئیسه مجلس هستند که باید دید با توجه به مشغله‌ای که خواهند داشت فرصت همکاری در کمیسیون فرهنگی را با سایر اعضا خواهند داشت.

با نگاه به سوابق برخی نمایندگان احتمال تغییر کمیسیون‌ در آینده دور از ذهن نیست. با این حال تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دهم به هر ترتیبی بیش از مجلس نهم شد و باید دید این افزایش اعضا می‌تواند در بهبود وضعیت تقنینی و نظارتی امور فرهنگی تأثیرگذار باشد.