سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه این نشست با بیان اینکه نمایشگاه امسال قرآن با در یک فضای مناسب برای ترویج فرهنگ قرآنی با شعار فهم قرآن راهاندازی شده است، عنوان کرد: اصلاح فرهنگ عمومی در گروه رشد و تعالی فرهنگ و تعالیم قرآن است به همین منظور هرساله نمایشگاه بینالمللی قرآن در ماه مبارک رمضان برپا میشود.
وی ادامه داد: عمل به دستورات و تعالیم قرآنی شفا بخش تمامی امراض اجتماعی و فرهنگی است، همانگونه که تربیت باید قرآنی باشد فرهنگ نیز باید قرآنی بوده لذا مهجور ماندن از تعالیم قرآنی موجب ولنگاری فرهنگی میشود.
نوشآبادی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در گرو توسعه فعالیتهای قرآنی است.
سخنگوی وزارت ارشاد برگزاری نمایشگاه قرآن را ماحصل تلاش معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه دانست و گفت: امسال تعداد زیادی از هنرمندان، خوشنویسان، طراحان، نگارگران و سایر هنرمندان با تولید و خلق آثار هنری جلوه خاصی به نمایشگاه بینالمللی قرآن دادهاند.
نوشآبادی در خصوص آثار ارائه شده در نمایشگاه گفت: 50 تابلو فاخر با موضوعات قرآنی، 95 اثر خوشنویسی، 30 تابلو از هنرمندان سایر کشورها، 155 اثر نقاشی، 133 اثر نگارگری، 106 اثر منبت و معرق، 60 اثر موزهای به همراه 40 قطعه عکس با موضوعات قرآن و دفاع مقدس در نمایشگاه عرضه شده است. همچنین در غرفهای دیگر خادمان عرصه قرآن کریم به مردم معرفی میشوند.
وی از برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در کنار نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب فضای خوبی در نمایشگاه قرآن به وجود آورده است. طرح ارتقای چادرهای نماز مساجد و اماکن متبرکه، حضور 110 مؤسسه عفاف و حجاب در نمایشگاه، برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی در حوزه مد و لباس، ارائه طرحها و رنگهای مختلف و متنوع از جمله فعالیتهای بخش عفاف و حجاب است که امور اجرایی این نمایشگاه برعهده انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب بوده است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با هشدار رهبر معظم انقلاب درباره ولنگاری فرهنگی عنوان کرد: هشدار رهبر معظم انقلاب به حفظ محصولات مناسب و جلوگیری از رشد کالاهای فرهنگی مضر نشانه اهتمام ایشان به موضوعات فرهنگی و توجه به همه زمینهها است و مخاطب این هشدار معظمله همه مدیران، مسئولان، فعالان فرهنگی، دولتی و حتی عموم مردم و مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی هستند. البته ما هم باید به عنوان یک دستگاه رسمی از رهنمودها و برخوردهای دلسوزانه ایشان استقبال کنیم.
نوشآبادی افزود: هیچگاه نمیتوان گفت فعالیتهای متنوع فرهنگی بیعیب و نقص هستند و ما تلاش میکنیم که این دغدغهها به حداقل برسد. البته همانطور که گفتم مشکلات فرهنگی فقط مربوط به وزارت ارشاد نیست و نهادهای مختلفی بودجههای بسیار خوبی در این زمینه دریافت میکنند و در برابر دغدغهها و درخواستهای رهبر معظم انقلاب مسئول هستند.
وی با اشاره به برخورد وزارت ارشاد با برخی از محصولات فرهنگی نامناسب تصریح کرد: ما با کسی تعارف نداریم و جلوی بسیاری از آثار فرهنگی نامناسب را گرفتهایم این نشان میدهد که التزام و توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در بدنه وزارت ارشاد وجود دارد که محصولات خود را تشویق و محصولات مضر را حذف کند.
نوش آبادی در ادامه در رابطه با موضوعاتی مانند اکران فیلمهای سینمایی و توقیف رسانهها همچنین وظایف هیأت نظارت بر مطبوعات توضیحاتی ارائه داد.