صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۰۸۹۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱
نوش‌آبادی در پاسخ به ایکنا اعلام کرد:

گروه جامعه: سخنگوی وزارت ارشاد دوشنبه‌شب‌، در نشست خبری خود در نمایشگاه بین‌المللی قرآن، کمبود اعتبار را دلیل کاهش زمان بیست‌وچهارمین دوره نمایشگاه عنوان کرد.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در  نشست خبری خود که دوشنبه‌شب، 31 خردادماه، در محل برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، به سؤالات خبرنگاران در رابطه با موضوعات مختلف پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر علل کوتاه شدن زمان بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در مقایسه با سال‌های گذشته اظهار کرد: کاهش زمان نمایشگاه با توجه به مقدورات و امکاناتی است که وزارت ارشاد در اختیار دارد؛ با توجه به فضای مصلی و محدویت‌های بودجه‌ای و مالی همچنین کاهش اعتبار اختصاص یافته به آن تصمیم بر این گرفته شد که زمان نمایشگاه کوتاه شود.
نوش‌آبادی افزود: این تصمیم به این دلیل بود تا هم هزینه‌های کمتری صرف شود و هم اینکه توجه مردم با توجه به کم بودن زمان به نمایشگاه قرآن جلب شود.
سخنگوی وزارت ارشاد یادآور شد: وزارت ارشاد بودجه‌ای به اندازه 4 میلیارد برای نمایشگاه قرآن در اختیار داشت و با توجه به این امکانات نمایشگاه قرآن را راه‌اندازی کرد و از نظر ما مسئله کیفیت و محتوای نمایشگاه بسیار مهم‌تر از کمیت زمانی آن است.
نوش‌آبادی در پاسخ به پرسش دیگر ایکنا در رابطه با توجه به اقتصاد مقاومتی در نمایشگاه بیست و چهارم عنوان کرد: وظیفه وزارت ارشاد در این حوزه گفتمان‌سازی، نهادینه کردن و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی است که در این راستا تمامی امکانات خود را هم از لحاظ هنری و هم رسانه‌ای به این مقوله اختصاص داده‌ایم.
وی تأکید کرد: قرآن به عنوان یک گنجینه مهم در اختیار وزارت ارشاد برای فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی است.
سخنگوی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: در نمایشگاه قرآن با استفاده از تمامی ابزار‌های هنری مانند تابلوها‌ و وسایل دیگر این مهم را انجام می‌دهیم.
وی در ادامه و در پاسخ به پرسش دیگر در رابطه با بلاتکلیف ماندن تجهیزات ایران در مکه و مدینه با توجه به توقف حج و تیرگی روابط ایران و عربستان تصریح کرد: سعودی‌ها امسال کارشکنی کردند اما ما ناامید نمی‌شویم؛ چرا که امسال حج متوقف شد اما برای سال آینده تلاش خود را انجام می‌دهیم.
نوش آبادی ادامه داد: سعودی‌ها امسال به اندازه کافی تحت فشار افکار عمومی بوده‌اند اما هیچ اقدامی برای اعزام زائرین ایرانی انجام ندادند؛ آنها بعضی شروط نامعقول گذاشتند که مورد قبول ما واقع نشد و حجاج ما را از حج محروم کردند.
وی خاطر نشان کرد: ما از این امکانات برای حج در سال‌های آینده استفاده می‌کنیم؛ چرا که از سال آینده تلاش‌ می‌کنیم مسیر حج را هموار کنیم.

سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه این نشست با بیان اینکه نمایشگاه امسال قرآن با در یک فضای مناسب برای ترویج فرهنگ قرآنی با شعار فهم قرآن راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: اصلاح فرهنگ عمومی در گروه رشد و تعالی فرهنگ و تعالیم قرآن است به همین منظور هرساله نمایشگاه بین‌المللی قرآن در ماه مبارک رمضان برپا می‌شود.

وی ادامه داد: عمل به دستورات و تعالیم قرآنی شفا بخش تمامی امراض اجتماعی و فرهنگی است، همان‌گونه که تربیت باید قرآنی باشد فرهنگ نیز باید قرآنی بوده لذا مهجور ماندن از تعالیم قرآنی موجب ولنگاری فرهنگی می‌شود.

نوش‌آبادی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی در گرو توسعه فعالیت‌های قرآنی است.

سخنگوی وزارت ارشاد برگزاری نمایشگاه قرآن را ماحصل تلاش معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه دانست و گفت: امسال تعداد زیادی از هنرمندان، خوش‌نویسان، طراحان، نگارگران و سایر هنرمندان با تولید و خلق آثار هنری جلوه خاصی به نمایشگاه بین‌المللی قرآن داده‌اند.

نو‌ش‌آبادی در خصوص آثار ارائه شده در نمایشگاه گفت: 50 تابلو فاخر با موضوعات قرآنی، 95 اثر خوش‌نویسی، 30 تابلو از هنرمندان سایر کشورها، 155 اثر نقاشی، 133 اثر نگارگری، 106 اثر منبت و معرق، 60 اثر موزه‌ای به همراه 40 قطعه عکس با موضوعات قرآن و دفاع مقدس در نمایشگاه عرضه شده است. همچنین در غرفه‌ای دیگر خادمان عرصه قرآن کریم به مردم معرفی می‌شوند.

وی از برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در کنار نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب فضای خوبی در نمایشگاه قرآن به وجود آورده است. طرح ارتقای چادرهای نماز مساجد و اماکن متبرکه، حضور 110 مؤسسه عفاف و حجاب در نمایشگاه، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی در حوزه مد و لباس، ارائه طرح‌ها و رنگ‌های مختلف و متنوع از جمله فعالیت‌های بخش عفاف و حجاب است که امور اجرایی این نمایشگاه برعهده انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب بوده است.

سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با هشدار رهبر معظم انقلاب درباره ولنگاری فرهنگی عنوان کرد: هشدار رهبر معظم انقلاب به حفظ محصولات مناسب و جلوگیری از رشد کالاهای فرهنگی مضر نشانه اهتمام ایشان به موضوعات فرهنگی و توجه به همه زمینه‌ها است و مخاطب این هشدار معظم‌له همه مدیران، مسئولان، فعالان فرهنگی، دولتی و حتی عموم مردم و مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی هستند. البته ما هم باید به عنوان یک دستگاه رسمی از رهنمودها و برخوردهای دلسوزانه ایشان استقبال کنیم.

نوش‌آبادی افزود: هیچ‌گاه نمی‌توان گفت فعالیت‌های متنوع فرهنگی بی‌عیب و نقص هستند و ما تلاش می‌کنیم که این دغدغه‌ها به حداقل برسد. البته همانطور که گفتم مشکلات فرهنگی فقط مربوط به وزارت ارشاد نیست و نهادهای مختلفی بودجه‌های بسیار خوبی در این زمینه دریافت می‌کنند و در برابر دغدغه‌ها و درخواست‌های رهبر معظم انقلاب مسئول هستند.

وی با اشاره به برخورد وزارت ارشاد با برخی از محصولات فرهنگی نامناسب تصریح کرد: ما با کسی تعارف نداریم و جلوی بسیاری از آثار فرهنگی نامناسب را گرفته‌ایم این نشان می‌دهد که التزام و توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در بدنه وزارت ارشاد وجود دارد که محصولات خود را تشویق و محصولات مضر را حذف کند.

نوش آبادی در ادامه در رابطه با موضوعاتی مانند اکران فیلم‌های سینمایی و توقیف رسانه‌ها همچنین وظایف هیأت نظارت بر مطبوعات توضیحاتی ارائه داد.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
باید در هزینه کردن با برنامه ریزی درست و دقیق صورت گیرد