صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۰۰۰۵
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳

گروه هنر: موزه هنرهای اسلامی قصد دارد سیر تحول هنر اسلامی را از ابتدا تا امروز در قالب دایرةالمعارفی تهیه و تنظیم کند که در حال حاضر تحقیقات و پژوهش‌های اولیه آن شروع شده است.

اسلامی، مسئول غرفه موزه هنرهای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیت‌های این موزه به ویژه در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: این موزه از مؤسسات وابسته به بنیاد بعثت است که از سال 1385 تحت اشراف آیت‌الله علی اسلامی شکل گرفت و با هدف و رسالت تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلامی شیعی شروع به فعالیت کرد.

وی افزود: زبان گویا و زبان زیبای هنر بهترین روش تبلیغی در حال حاضر است که می‌تواند اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان را جذب کند.

اسلامی گفت: برای تمام هنرمندانی که در این موزه فعالیت می‌کنند، اهداف و رسالت‌های جداگانه‌ای تعریف شده است؛ به عنوان مثال در حال جمع‌آوری مجموعه‌ای با عنوان «گنج الصلوات» هستیم که در این مجموعه 500 تحریر صلوات از هنرمندان برجسته جهان اسلام شناسایی و گردآوری می‌شود که تاکنون 380 خط جمع‌آوری و شناسنامه‌دار شده است.

وی همچنین اظهار کرد: در بخش دیگری از موزه، مفاخر شیعه؛ یعنی افراد شاخصی که در حوزه‌های مختلف در زندگی مردم دارای تأثیر بوده‌اند و فعالیت آنها در جامعه منشأ خیرات و برکات است، معرفی شده‌اند؛ در این بخش تصویری از آنها به شکل نقاشی رنگ روغن توسط هنرمندان موزه طراحی شده است.

اسلامی ادامه داد: همچنین قرار است زندگینامه، تألیفات و آثار این مفاخر نیز در مجموعه‌ای گردآوری شود.

وی از تهیه دایرةالمعارف هنرهای اسلامی خبر داد و گفت: موزه هنرهای اسلامی قصد دارد سیر تحول هنر اسلامی را از ابتدا تا امروز در قالب دایرةالمعارفی تهیه و تنظیم کند که در حال حاضر تحقیقات و پژوهش‌های آن شروع شده است.

اسلامی افزود: در کنار اینها مرکزی با عنوان احیای هنرهای اسلامی در موزه شکل گرفته که متشکل از پژوهشکده‌ها، آموزشکده‌هاست و در آینده امیدواریم بتوانیم دبیرستان‌ها و مجتمع‌های آموزشی خاص هنرهای اسلامی ایجاد کنیم تا علاقه‌مندان بتوانند از خدمات این مجموعه‌ها استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد:‌ محصولات موزه هنرهای اسلامی به صورت مکتوب است و قرار است در سال آینده نرم‌افزاری در این رابطه تهیه شود که در حال کدگذاری این نرم‌افزار هستیم.

اسلامی گفت: غرفه موزه هنرهای اسلامی بخش‌های مختلفی دارد که در قسمتی از آن حدود 50 اثر فاخر خط و تذهیب متعلق به هنرمندان شیعی به نمایش درآمده است؛ تصویر حدود 60 عالم برجسته جهان تشیع نیز در قالب نقاشی رنگ روغن در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: در بخش کتب و نشریات نیز بنیاد بعثت بالغ بر 1200 عنوان کتاب به 18 زبان منتشر کرده که در این غرفه معرفی می‌شود.

اسلامی گفت: گنجینه هنر اسلامی نیز تهیه شده که شامل 15 اثر از هنرمندان و اساتید خط و تذهیب برتر جهان اسلام است.