به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شماره 158 ماهنامه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی فکه ویژه نامه سردار شهید علی هاشمی منتشر شد. یکی از بخشهای این شماره سالشمار زندگی سردار شهید علی هاشمی این نابغه جنگ است. وی سال 1340 در محله عامری اهواز به دنیا آمد و سال 1358 عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. وی سال 1360 در عملیات شهید چمران در محور کرخه کور شرکت کرد و نیر تیپ 37 نور را در عملیات بیتالمقدس برای آزادی خرمشهر تشکیل داد. سال 1366 فرماندهی سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) به وی سپرده شد و سال 1367 در قرارگاه 4 در ضلع شمال شرقی جزیره مجنون شمالی درهنگام حمله گسترده عراق به شهادت رسید. پیکر این شهید سال 1389 در جزایر مجنون شمالی کشف شد.
صفحات 10 و 11 این شماره ماهنامه فکه به روایتی دیگرگونه از زندگی شهید علی هاشمی از زبان وی اختصاص دارد. «وقتی انقلاب پیروز شد از خوشحالی روی پابند نبودیم ولی خبر نداشتیم که به مرور، سدهای دیگری جلویمان سبز میشوند. اولین سد بعد از رژیم شاه، منافقها بودند که یک شبه مثل قارچ سردرآوردند. خیلی زود یکی از کارهای اصلی کمیته ما شد قطع ریشه همان ها. مناقها جبهه خلق عرب را فعال کردند و شدند یک گروه ضد انقلاب و جداییخواه. درحال ساکت کردن آنها بودیم که حرف نویی به گوشمان خورد:«سپاه پاسداران انقلاب اسلامی». چه اتفاق مبارکی!»
بخش دیگری از این شماره نیز به کارنامه تیپ 37 نور اختصاص دارد. «در تاریخ اول تیر 61 با ابلاغیهای که از سوی سپاه منطقه 8 آمد، ماموریت جدیدی به نیروهای تیپ 37 نورداده شد تا برای تقویت سپاه سوسنگرد به این شهر اعزام شوند. تاریخ انحلال تیپ 37 نور، 25 تیر 61 است.»
در مطلب «نوریان، مرنوریان را جاذبند» فرماندهان تیپ 37 نور در دوران دفاع مقدس معرفی شدهاند. عباس بدوی، علیرضا خیرخواه، محمود احمدی، عبدالرضا طرفی، عبدالرضا عبیداوی، محمود پریشانی، سیامک بمان، محمود جعفرنیا، رضا حیاتی، عباس سعیدینیا، طاهر رضایی، خدارحم محمدرضایی، غلام فروغینیا، امیرعفراوی، عبدعلی عطشانی، داوود کریمیان، جواد فیاض، سید محمود علوی، سید هانی موسوی، رحیم ممبینی، احمدرضا محبی، سید منصور یاجدا، عباس هواشمی و علی ناصران این فرماندهان بودهاند. مطلب «جاذبه و جذبه» نیز خاطراتی از جواد فیاض، مسئول مهندسی قرارگاه نصرت را شامل میشود.«علی هاشمی به هر فکری که میتوانست به صدام ضربه بزند بها میداد و هرکسی که برای حفظ نظام و جمهوری اسلامی آمده بود را روی سرش می گذاشت.»
«در دل جنگ» نیز شرحی کوتاه بر چگونگی تشکیل سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) در گفتوگو با سید صباح موسوی است. «فعالیت سپاه ششم با این حجم مسئولیت و تحت فرماندهی علی هاشمی طی یک سال و چهار ماه قبل از قبول قطعنامه و پایان جنگ ادامه داشت اما در تیرماه سال 67 و با سقوط جزیره مجنون و مفقود شدن علی هاشمی و شهادت و اسارت چند تن از شورای فرماندهی سپاه عملا از حالت اولیه خارج شد.»
بخش دیگری از این شماره کنکاشی در عملیات خیبر است. در دوران جنگ اجرای عملیات در شمال بصره از اهمیت استراتژیک برخوردار بود. از لحاظ استراتژی نظامی و اهداف آتی جنگ، هدف این عملیات تصرف شهر بصره بود. در مطلب «شاهکار قرن بیستم» به گاهشمار عملیات خیبر اشاره شده است. این عملیات 20 اسفند با تصرف 1000 کیلومتر مربع از هور و 140 کیلومتر مربع از جزایر شمالی و جنوبی با پیروزی رزمندگان اسلام به پایان رسید. در «چیزهایی که میشود به شما گفت» سخنان سردار علی هاشمی در عملیات خیبر آمده است.«عملیات خیبر یک عملیات ویژه بود و یکی از عمدهترین دلایلش این بود که ما بدون عقبه وارد شدیم و با قایق، همه نیروها، امکانات و تجهیزات را جلوبردیم.»
یکی از بخشهای این شماره فکه، «علی درس زندگی من» روایت سردار سرلشکر پاسدار محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران است. «هنوز که هنوز است پس از نماز صبح دعا میکنم یک بار دیگر خدا بشارت دیدن علی را به من بدهد. مقام بلند علی تابدانجا بود که در غوغای آهن و رنگ و نیرنگ، جز خدا را نمیدید و جز به او دل نمیبست.»
«یک فرمانده بیمثال» گفت و گو با سردار عباس صمدی، جانشین سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) درباره شخصیت علی هاشمی است. «هر وقت نامه امیرالمومنین به مالک اشتر را میخوانم یاد علی میافتم و بیشتر دلم هوایش را میکند. علی جلوه سفارشات امیرالمومنین به مالک است. یک الگوی تمام عیار و بیکم و کاست برای فرماندهان امروز و برای تک تک ما که روزی کنارش بودیم.»
شماره 158 ماهنامه فکه(ویژه نامه سردار شهید علی هاشمی) با بهای 4000 تومان در 95 صفحه عرضه شده است.