صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۱۱۲۲
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
رفیعی:

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه صله رحم در اسلام بسیار سفارش شده است گفت: در روایت از امام علی(ع) داریم که فرمود سه گناه است که انسان نمی‌میرد و نتیجه‌اش را در این دنیا می‌بیند؛ اول ظلم و ستم، دوم قطع رحم و سوم قسم دروغ است که برای انسان وزر و وبال می‌آورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی امروز هشتم تیرماه، در جلسه تفسیر سوره نور به تفسیر آیه 61 این سوره پرداخت و گفت: در صدر اسلام ظاهرا سفره افراد فقیر و ناتوان را از دیگر افراد جدا می‌کردند که از آیه برداشت می‌شود چنین کاری را نکنید زیرا ارزش اسنان به تقواست.
وی با اشاره به تأکید اسلام بر صله رحم ادامه داد: اسلام برای توسعه صله رحم مواردی را اجازه داده که افراد بدون اجازه از مواد غذایی منزل آنان استفاده کنند که شامل؛ پدر و مادر، خواهر و برادر، عمه، عمو، خاله، دایی و دوستان صمیمی و ... است.
رفیعی بیان کرد: اسلام بسیار دقیق است، آیات قرآن را ملاحظه کنید سفارش زیادی به ذی القربی و خویشاوندان دارد به همین دلیل فرموده‌اند صدقه، ده برابر، قرض الحسنه 18 برابر و صله رحم 24 برابر ثواب و جزا دارد.
این استاد حوزه تصریح کرد: آیه 90 سوره نحل که چند نفر با آن مسلمان شده‌اند چند نکته کلیدی را بیان فرموده که مردم عدالت، احسان و رسیدگی به فامیل داشته باشید.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) بیان کرد: پیامبر(ص) فرمود سفارش می‌کنم به همه تا روز قیامت که صله رحم کنید و به فامیل برسید ولو اینکه یک سال راه باشد. فردی خدمت پیامبر(ص) رسید و گفت ما یک فامیل داریم که من مرتب به آن‌ها سر می‌زنم ولی آن‌ها به ما سر نمی‌زنند و اذیت می‌کنند و من تصمیم گرفتم با آن‌ها قطع رابطه کنم که حضرت فرمود خداوند همه شما را کنار می‌گذارد.
سه گناهی که انسان در دنیا تاوانش را می‌بیند
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: در روایت از امام علی(ع) داریم که فرمود سه گناه است که انسان نمی‌میرد و نتیجه‌اش را در این دنیا می‌بیند؛ اول ظلم و ستم، دوم قطع رحم و سوم قسم دروغ است که برای انسان وزر و وبال می‌آورد.
وی اظهار کرد: شخصی به امام حسن(ع) حمله کرد و می‌خواست با چاقو ایشان را بزند که از اقوام امام بود ولی امام در وصیت گفت 70 دینار ارث به او بدهید. امام سجاد(ع) در سفارشی فرمودند که با چند گروه رفیق نشو از جمله دروغگو، بخیل و کسانی که اهل قطع رحم هستند زیرا در سه جای قرآن خواندم که خداوند قاطع رحم را لعنت فرموده است.
رفیعی عنوان کرد: موضوع ارتباط با رحم آنقدر مهم است که در روایت فرموده‌اند پل صراط دو نرده دارد که اگر کسی این دو نرده را داشت از صراط سقوط نمی‌کند؛ یکی صله رحم و دیگری امانتداری است؛ صله رحم آثار اقتصادی، اجتماعی، اخروی و جسمی و ... دارد.
رفیعی بیان کرد: در حدیثی از امام باقر(ع) نقل شده است که صله رحم اعمال دیگر انسان را پاکیزه می‌کند، مال را رشد می‌دهد، بلا و سختی‌ها را از زندگی دور می‌کند، حسابرسی روز قیامت را آسان می‌کند و مرگ انسان را به تاخیر می‌اندازد.
وی همچنین به لزوم تقوای نوشتاری در رسانه‌ها تأکید‌ کرد و گفت: متأسفانه بازار شایعه خیلی داغ است و برخی تقوای نوشتاری ندارند که در نزد خدا مسئولیت دارد و نباید هر چیزی را ننویسیم.