صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۲۰۱۳
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱

گروه اندیشه: در دعای امروز علاوه بر طلب قبولی طاعات و استغفار از خداوند می‌خواهیم تا عیب‌هایمان را پوشیده نگاه دارد. آیت‌الله مجتهدی تهرانی حکمت پوشش گناهان را با نقل یک حدیث بیان کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُوراً وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُوراً وَ عَمَلِي فِيهِ مَقْبُولاً وَ عَيْبِي فِيهِ مَسْتُوراً يَا أَسْمَعَ السَّامِعِينَ: خدايا كوششم را در اين ماه مورد سپاس، و گناهم را آمرزيده، و عملم را پذيرفته و عيبم را پوشيده قرار ده، اى شنواترين شنوايان.»
ادعیه روزهای ماه مبارک رمضان مملو از طلب استغفار و بخشش است، گویی بنده در روزهای روزه‌داری و گشایش‌ باب‌های آسمان باید فرصت را غنیمت بشمارد و از خداوند طلب استغفار کند و همچنین از خداوند بخواهد تا اعمالش را قبول کند.
روزهای رمضان روزهای بندگی است و بنده از آشکار شدن عیوبش به نزد دیگران بیمناک است و خداوند به خوبی همه عیوب را می‌داند و می‌تواند آن‌ها را پوشیده دارد. آیت‌الله مجتهدی تهرانی در این باره می‌گویند:‌ خدایا کاری کن تا عیب من مستور باشد و کسی از عیبم مطلع نباشد! خدا «ستارالعیوب» است و نگذاشته تا کسی از گناهان ما اطلاع پیدا کند. حدیث است اگر گناه بو داشت، دو نفر کنار هم نمی‌نشستند و اگر عیب آدم عیان می‌شد کسی جنازه کسی را دفن نمی‌کرد.
ستاریت خداوند باعث شده است تا افراد بتوانند با یکدیگر زندگی کنند. پنهان داشتن زشتی گناه افراد باعث می‌شود تا جامعه از زشت‌کاری گناه‌کاران آکنده نشود و فرصت برای ترک و تغییر باقی بماند.
قهوه‌چیان