به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعلیاکبر هاشمی، حافظ کل قرآن از شهرکرد که با حضور در مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله قرآن و نهجالبلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در سال تحفیظی 95-94 در مدت یکسال، موفق به حفظ کل قرآن کریم شده است، گفت: تحقق 10 میلیون حافظ قرآن، نیازمند تشکیلات منظم و انقلابی است.
وی در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل مقام معظم رهبری از ضرورت تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن کریم در جامعه صحبت کردند، گفت: بهدلیل عدم انس و آشنایی مردم با قرآن، قرآن کریم در متن زندگی مردم غریب است و از آنجایی که حفظ قرآن، انس حقیقی با قرآن است؛ پس حافظ قرآن یک فرد مانوس با قرآن می شود لذا پتانسیل بیشتری برای پیاده کردن قرآن در زندگی خود دارد.
هاشمی که متولد سال 76 است همچنین در این خصوص افزود: تحقق 10 میلیون حافظ قرآن، نیازمند تشکیلات منظم و انقلابی است تا با روحیه جهادی و پیگیری مردم؛ مسئولین قرآنی و دولتی با برداشتن موانع از پیش رو، مردمی را که از آن غافل هستیم با قرآن آشنا کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که حفظ قرآن چه نقشی در زندگی آدمی میتواند ایجاد کند، گفت: ارزش زندگی انسان وابسته به اخلاق بوده و قرآن هم کتاب اخلاق است و برنامه زندگی است؛ لذا موفقیت در آن وابسته به میزان تأثیرگیری از قرآن است.
این حافظ کل قرآن مسئولین و سازمانهای دولتی، مؤسسات و مراکز قرآنی غیردولتی، مردم و رسانهها را در ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) مؤثر دانسته و گفت: در وهله اول وظیفه مسئولین و سازمانهای دولتی است تا با ایجاد و تخصیص بودجه به مراکز قرآنی اعم از دولتی و غیردولتی، آنها را ایجاد کرده و تقویت کنند و سپس وظیفه رسانهها است تا این مراکز را به مردم معرفی کرده و در آخر، مردم که هدف نهایی این برنامهریزی هستند تا بتوانند زندگی خود را با معارف قرآن نورانی کنند.
هاشمی تمام مشکل جامعه را دوری از قرآن و استفاده نکردن از دستورات این کتاب نورانی دانست و گفت: ابتدا باید قرآن را معرفی کرده و سپس دستورات آن را که همان اسلام حقیقی است در زندگی پیاده کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه مهجوریت اصلی قرآن در میان طلاب و دانشجویان است، گفت: به دلیل نوع برنامهریزیهایی که در حوزه صورت میگیرد؛ حفظ قرآن به جز برای عدهای قلیلی اهمیت خاصی ندارد.
این حافظ کل قرآن همچنین به چرایی سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حفظ قرآن مقدمه تدبر و فهم قرآن است پرداخته و گفت: بهدلیل انس حاصل شده از حفظ قرآن که کار تدبر را آسانتر میکند.
هاشمی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر، قرآن در بین خانوادهها و نوجوانان و جوانان بسیار اندک توانسته جایگاه خود را پیدا کند، افزود: به نظر من اگر این وضع رو به بهبودی نرود مصداق آیه 30 سوره فرقان خواهیم شد که خداوند میفرماید: «وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» به این معنا که« و پيامبر [خدا] گفت: پروردگارا ؛ قوم من ، اين قرآن را رها كردند.»