صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۷۲۲۰
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰

گروه بین‌الملل: آمار جمعیت مسلمانان میانمار پس از دو سال مخفی کاری از سوی دولت پیشین، منتشر شد که بیانگر کاهش تعداد مسلمانان این کشور است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از خبرگزاری آناتولی، آمار بحث‌برانگیز تعداد مسلمانان که به مدت دو سال از سوی دولت میانمار مخفی نگه داشته شده بود، نشان دهنده کاهش جمعیت مسلمانان این کشور است.

این مسئله سؤالاتی را در مورد اخراج مسلمانان بی‌خانمان روهینگیا و همچنین کمپین‌های ضداسلامی هدایت‌شده از سوی راهبان بودایی ملی‌گرا ایجاد کرده است.

نتایج آمارهای جمعیت و مسکن میانمار که این هفته منتشر شد، به دلیل ترس از ایجاد تنش میان بوداییان و مسلمانان این کشور از سال 2014 مخفی نگه داشته شده بود.

جمعیتی که شمارش نشد

این آمار نشان داد که جمعیت مسلمانان از حدود 4 درصد کل جمعیت میانمار در سال 1983 به کمتر از دو و نیم درصد سقوط کرده است. البته در این سرشماری حدود 1 میلیون نفر مسلمان روهینگیای ساکن ایالت راخین غربی شمارش نشده‌اند.

این آمار با پیش‌بینی انجمن حفاظت از نژاد و مذهب میانمار هم تفاوت دارد. این انجمن که مسلمانان را متهم به تلاش برای اسلامی‌سازی این کشور 51 میلیون نفری می‌کند، پیش‌بینی کرده بود که مسلمانان حداقل 10 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

«فیل رابرتسون»، معاون دیده‌بان حقوق بشر در منطقه آسیا اعلام کرد: این انجمن بارها نشان داده که با انتشار اطلاعات غلط، تغییر شکل دادن به واقعیت‌ها و تحریک خشونت، به دنبال خارج کردن مسلمانان از میانمار است.

بوداییان افراطی به بهانه افزایش جمعیت مسلمانان و تلاش آن‌ها برای اسلامی‌کردن میانمار، کمپین‌های خشونت‌آمیز و خونبار خود را از سال 2012 علیه مسلمانان آغاز کردند.

از این رو، دولت پیشین میانمار در انتشار نتایج این آمارگیری تعلل می‌کرد زیرا نگران شعله‌ور شدن تنش‌ها میان بوداییان و اقلیت مسلمان این کشور بود.