صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۸۸۱۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴

گروه جامعه: گزارش نهایی پیمایش ملی دین‌داری ایرانیان و رفتارهای فرهنگی ایرانیان توسط دفتر برنامه‌ریزی پژوهش‌های کاربردی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در طول یک دهه‌ گذشته پژوهش‌های ملی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی دین در دفتر برنامه‌ریزی پژوهش‌های کاربردی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی به انجام رسیده‌است که از جمله اهداف این پیمایش‌ها شناخت وضع موجود فرهنگی و دینی کشور به منظور پشتیبانی از سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در این حوزه‌ها بوده است.

یکی از مهم‌ترین پژوهش‌های انجام‌شده در ذیل کلان‌موضوع دین‌داری، «پیمایش ملی دین‌داری ایرانیان» است که با هدف سنجش وضعیت دین‌داری ایرانیان، موج اول آن در سال ۹۰-۱۳۸۹ انجام شد و گزارش نهایی آن در ضمن ۳ مجلد گزارش ملی و ۳۰ مجلد گزارش استانی منتشر شد.

اخیراً به همت دفتر برنامه‌ریزی پژوهش‌های کاربردی گزارش ملی پژوهش به صورت کتاب در ۳ جلد گزارش کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی منتشر شده است.

همچنین پژوهش ملی «رفتارهای فرهنگی ایرانیان، موج دوم» از مجموعه پیمایش‌های انجام‌شده در مرکز طرح‌های ملی سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که موج دوم آن نیز توسط دکتر احمد رجب‌زاده انجام شد و تا سال ۱۳۹۴ که سازمان آن را منتشر کرد امکان انتشار نیافت. اکنون این پژوهش به‌عنوان دومین اثر از مجموعه کارهای آن مرکز است که توسط سازمان تبلیغات اسلامی امکان نشر می‌یابد و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

گفتنی است، در سال ۱۳۸۷ «پیمایش ملی گرایش‌های فرهنگی و نگرش‌های اجتماعی ایرانیان، ۱۳۸۳» که به موج سوم پژوهش اسدی و محسنی معروف است در ضمن ۳ مجلد گزارش کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی توسط معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان منتشر شد که مورد استقبال وسیع جامعه‌ی پژوهشی قرار گرفت و اکنون نسخه‌های آن نایاب شده و باید مجدداً منتشرشود.