به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه روز یکشنبه 10 مردادماه در آیین معارفه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان در سنندج اظهار داشت: در صورتی میتوان از وقف برای رفع و رسیدگی به مشکلات جامعه و تبلیغ دین استفاده کرد که موقوفات و رقبات آن، عایدات و درآمد داشته باشند در غیر این صورت تمامی این اهداف تعطیل میشود.
وی با بیان اینکه مسئولان و مردم نیز باید به همان میزانی که از موقوفات انتظار میرود به فرهنگ سازی در زمینه این سنت حسنه کمک کرده و از آن حمایت و پشتیبانی کنند اضافه کرد: در صورت حمایت از این سنت حسنه و ترویج صحیح آن، بسیاری از مشکلات جامعه رفع و یا تا حدودی حل خواهد شد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: یکی از اهداف حکومت پهلوی از بین بردن موقوفات و دلسرد کردن مردم نسبت به وقف بود اما به برکت انقلاب اسلامی موقوفات احیا شد و در این راستا میتوان از امام خمینی(ره) به عنوان احیاگر موقوفات در عصر حاضر نام برد.
وی با اشاره به ثبت حدود 700 وقف جدید در سال جاری در سطح کشور خاطرنشان کرد: این وقف های جدید دارای بیش از 100 میلیارد تومان ارزش است و انتظار میرود تا پایان سال این موقوفات افزایش چشمگیری پیدا کند.
حجتالاسلام محمدی تاکید کرد: با حمایت مردم و مسئولان در استان کردستان اقدامات بسیار خوبی در زمینه موقوفات انجام شده است، اما کافی نیست و انتظار میرود فعالیتهای گسترده تری انجام شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه مردم اطلاعات کافی در زمینه موقوفات ندارند بر تلاش برای فرهنگ سازی در این راستا تاکید کرد و گفت: در هر عرصه ای که مردم همراهی کردهاند موفق بوده و توفیق حاصل شده است و برای احیای فرهنگ وقف نیز مشارکت و همراهی مردم لازم است.
حجت الاسلام محمدی پس از این برنامه با حضور در جمع معاونین و مدیران کل ستادی و استانی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این موضوع که سازمان اوقاف آمادگی بسیج تمامی امکانات خود برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در موقوفات را دارد خاطرنشان کرد:معاونتها و ادارات کل ستادی و استانی سازمان اوقاف در ارتباط با بندهای 25گانه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.
وی با بیان اینکه دو دیدگاه در این مورد وجود دارد خاطرنشان کرد: در این زمینه دو دیدگاه ممکن است وجود داشته باشد یکی اینکه مطرح شود که موقوفات، امامزادگان و بقاع متبرکه چه ارتباطی با اقتصاد مقاومتی دارد و نظر دیگر این است که باید بند بند اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار گیرد.
رئیس سازمان اوقاف با اشاره به مصوبات 25 گانه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: تمامی امکانات، منابع مالی و علمی سازمان اوقاف باید در این عرصه فعال شود و این موضوع به همه مدیران و معاونتها ارتباط دارد.
وی درباره اقتصاد دانش بنیان به عنوان یک محور اصلی در اجرای اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: باید بخشی از سرمایههای سازمان اوقاف و امور خیریه و به خصوص رقبات برای این کار اختصاص یابد.
حجت الاسلام محمدی درخصوص اهمیت رشد بهره وری و تقویت عوامل تولید دراجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: عوامل انسانی موجود در سازمان اوقاف در این ارتباط باید به نحو شایستهای بکار گرفته شوند.
رئیس سازمان اوقاف کاهش اتلاف انرژی در کشور را بسیارمهم و ضروری دانست و افزود: سازمان اوقاف همانند سایر دستگاههای دولتی درسطح کشور از انرژی(آب و برق و گاز) استفاده میکند و در این راستا برای صرفه جویی باید برنامهریزی کرد.
وی اصلاح نظام درامدی سازمان اوقاف با تکیه برافزایش سهم درامدهای موقوفات و رقبات را مورد اشاره قرار داد و افزود:باید افزایش سالانه سهم صندوق توسعه و عمران موقوفات در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه شفافسازی اقتصادی برای از بین بردن زمینههای فساد را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید فرهنگ جهادی برای ایجاد ثروت و بهره وری در موقوفات کشور مدنظر قرار گیرد و سازمان اوقاف مکلف است برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با بسیج همه امکانات خود تلاش کند.