صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۹۵۰۲
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۴
مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب/ یوسفیان‌ملا عنوان کرد:

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: سالانه 20 میلیارد دلار کالا به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود و این پدیده در آینده می‌تواند اقتصاد ایران را به طور کامل نابود کند.


عزت‌الله یوسفیان‌ملا، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با اقشار مختلف مردم بر لزوم مبارزه و برخورد قاطع با قاچاقچیان عمده و از بین بردن اجناس کلان قاچاق اظهار کرد:‌ یکی از بزرگترین مشکلاتی که اکنون در اقتصاد کشور با آن مواجه هستیم همین مسئله قاچاق است. ورود بی‌رویه کالا به داخل کشور، حتی اگر قاچاق هم نباشد باعث کندی تولید در داخل می‌شود و مغایر بهبود وضعیت اشتغال است.
عواقب قاچاق برای اقتصاد کشور
وی ادامه داد: کالایی که از خارج کشور وارد کشور شده و در داخل کشور تولید نمی‌شود حتی اگر از مبادی ورودی و به صورت قانونی وارد کشور شود چون تولید داخل نیست عواقب اقتصادی منفی به دنبال داشته و به اشتغال ضربه می‌زند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: کشورهایی که تولیدشان کم و واردادشان زیاد باشد معمولا از نظر چرخش اقتصادی عقب بوده و دارای مشکل هستند. حال تصور کنید که همین اتفاق اگر برای اقتصاد ما رخ دهد و کالایی که باید از مبادی ورودی کشور وارد شده و هزینه‌های گمرکی لازم را پرداخت کند به صورت قاچاقی وارد شود چه عواقبی در پی خواهد داشت؟.
دلیل حساسیت رهبر انقلاب به پدیده قاچاق
یوسفیان‌ملا افزود: در چنین شرایطی، ضربه از چند ناحیه به تولید ملی و اقتصاد کشور وارد خواهد شد. در این شرایط کالا به صورت غیرقانونی و قاچاقی وارد کشور شده و اشتغال را نابود می‌کند و هنگامی‌که چنین وضعیتی پدید آید، چیزی به عنوان حق گمرکی هم پرداخت نمی‌شود؛ بنابراین با ادامه این وضعیت، اقتصاد کشور به زودی با کالای قاچاق نابود می‌شود و چیزی از اقتصاد کشور بر جای باقی نمی‌ماند.
نماینده آمل در خانه ملت ادامه داد: با این اوصاف، اینکه مقام رهبری در این حد حساسیت نشان داده و بر ضرورت مبارزه با قاچاق تأکید کرده‌اند، سخن کاملا به جا و مناسبی است و دلیلش این است که اگر جلوی قاچاق کالا و حتی واردات بی‌رویه را نگیریم، اقتصاد کشور در معرض نابودی قرار می‌گیرد؛ بنابراین، چه این مسئله به صورت قانونی و چه غیر قانونی صورت گیرد باید با آن برخورد کرد.
20 میلیارد دلار قاچاق در سال
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: انتظار ما این است که ریشه قاچاق کالا در کشور کنده شده و همه دست در دست هم دهیم تا با این پدیده ویرانگر مقابله کنیم. عدد و رقمی که در بحث قاچاق مطرح است عدد بسیار بالا و نزدیک به 20 میلیارد دلار در سال است که عدد کمی نیست و به همین میزان تولید ملی را نابود می‌کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین اقدامی که برای مبارزه با قاچاق باید انجام شود، چیست؟ اظهار کرد: عزم جدی همه مسئولان برای مبارزه با قاچاق، مهم‌ترین اقدامی است که باید انجام شود. مقابله با قاچاق فقط به معنای مبارزه باکولبرها نیست بلکه این عمل با بستن مبادی ورودی و به خصوص جاهایی که قاچاق ظاهرا به صورت قانونی صورت می‌گیرد بخصوص مناطق ویژه اقتصادی و اسکله‌هایی که وجود دارد باید حتما تعطیل شوند تا با افزایش قاچاق مبارزه شود.

گفت‌وگو از اکبر ابراهیمی