صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۱۹۶۱۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
ابوالوفا حسینی:

گروه هنر: یک استاد خوشنویس با اشاره به اینکه اثر یکی از کاتبان بنام قرآن را خوشنویسی می‌کند، افزود: کتابت قرآن باید به فاخرترین شکل صورت گیرد و به همین دلیل نباید از هزینه کردن در این عرصه واهمه داشت.

شمس‌الدین ابوالوفا حسینی، استاد خوشنویس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که عمر خود را وقف خوشنویسی کرده است، اظهار کرد: نزدیک به نیم قرن است که در عرصه هنر خوشنویسی مشغول به فعالیت هستم. همچنین سال‌هاست که در حوزه خط نستعلیق فعالیت می‌کنم. باید بگویم تعداد نمایشگاه‌هایی که برگزار کرده‌ام به میزانی است که نمی‌توانم شمار آنها را به یاد بیاورم، اما مخلص کلام اینکه تمام جان و زندگی من صرف هنر خوشنویسی شده است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا کتابت قرآن را تا به حال انجام داده است یا خیر، گفت: در این حوزه کارهای بسیاری انجام داده‌ام، البته هیچ گاه قرآن را به طور کامل کتابت نکرده‌ام، اما به صورت آیه به آیه یا سوره‌های کوتاه، کارهای متعددی را کتابت کرده‌ام. آخرین کتابتی که انجام داده‌ام نیز به سوره حمد مربوط می‌شود که به چاپ نیز رسیده است. 

این خوشنویس با بیان اینکه خوشنویسی هنری، با آیات کلام‌الله مجید گرهی ناگسستنی خورده است، گفت: خوشنویسی به هیچ وجه امری جدای از قرآن نیست. از همان ابتدای نزول قرآن، کتابت آن نیز توسط کاتبان آن زمان با خط کوفی آغاز شد و بعد از کشف خطوط شش‌گانه به انحای مختلف در این زمینه کتابت‌های متعددی صورت گرفت. 

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود درباره قرآن‌های فاخری که کتابت شده‌اند نیز این گونه اظهارنظر کرد: من مجموعه‌دار قرآن‌های فاخر هستم، به همین دلیل از هر اقدام و سیاستی که بخواهد قرآن را به شکل فاخر در اختیار مردم قرار دهد حمایت می‌کنم. دلیلی که برای این ادعا دارم نیز این است که هر آنچه به قرآن مربوط می‌شود باید با بهترین کیفیت عرضه شود؛ حال فرقی نمی‌کند که آن کار خوشنویسی باشد یا تذهیب.

خوشنویسی قرآنی نباید منبع درآمد باشد

وی در پاسخ به این سوال که خوشنویسی قرآنی به لحاظ اقتصادی قادر است درآمدزایی اقتصادی داشته باشد یا خیر؟ چنین پاسخ داد: معتقدم که خوشنویس نباید به عنوان یک شغل به این هنر نگاه کند، چون در اکثر موارد نمی‌توان هزینه‌های یک زندگی را به واسطه خوشنویسی تامین کرد. برای مثال من خود کارمند آموزش و پرورش هستم و در کنار این شغل، خوشنویسی هم می‌کنم. نکته دیگر اینکه وضعیت خوشنویسان نسبت به دوران قبل از انقلاب بسیار بهتر از گذشته شده، اما هنوز هم مشکلات بسیاری پیش روی خوشنویسان وجود دارد. 

حسینی در پایان این گفت‌وگو درباره فعالیت اخیر خود نیز چنین اطلاع‌رسانی کرد: هم اکنون مشغول کتابت خان‌نامه امیر نظام گروسی هستم. وی که یکی از افراد برجسته تاریخ این سرزمین است، شیوه‌ای خاص در کتابت قرآن دارد. امیر نظام یک پندنامه برای پسرش یحیی دارد که هم اکنون مشغول کتابت آن هستم.