صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۰۱۳۰
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳

گروه فعالیت‌های قرآنی: جلسه قرآن «علی محرابی»، سرپرست گروه تواشیح سبیل الرشاد واقع در صادقیه، بلوار فردوس شرق، چهارشنبه‌ها محفلی برای شنیدن قرآن و آموزش به نوجوانان و جوانان غرب تهران است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه قرآن «علی محرابی»، سرپرست گروه تواشیح سبیل الرشاد، چهارشنبه‌ها از ساعت 16 در بیت الزهراء واقع در صادقیه، بلوار فردوس شرق، خیابان علی حسینی، بن بست سوم برگزار می‌شود.

محرابی در ابتدای جلسه چهارشنبه این هفته، برنامه‌هایی که در این جلسه در دستور کار بود، تشریح کرد که عبارت از تفسیر قرآن کریم، آموزش روخوانی و روانخوانی و تلاوت اعضای جلسه و در پایان تلاوت مجلسی قاری ممتاز بود.

سرپرست گروه تواشیح سبیل الرشاد در ابتدا به بیان تفسیر سوره حمد پرداخت و گفت: سوره حمد، بسیار سوره با عظمتی است که خداوند متعال نیز در سوره مبارکه حجر به پیامبر(ص) فرموده است: «و لقد ءاتیناک سبعا من المثانی و القرآن العظیم» ما هفت آیه که منظور سوره مبارکه حمد است و قرآن کریم را برتو نازل کردیم.

محرابی در ادامه نکاتی را درباره «بسمله» بیان کرد و اضافه کرد که بسمله هر سوره، جزء آیه اول همان سوره است. وی در ادامه به تشریح حروف و کلمات این سوره پرداخت و گفت: حرف «ب» در لفظ بسم الله دو معنا دارد: 1- طلب استمداد 2- آغاز کردن و لفظ جلاله «الله» که اصل آن «اله» بوده است به معنای معبود است، زمانی که «ال» به آن اضافه شود، تبدیل به «الله» می‌شود که تمام اسماء و صفات الهی در این کلمه جمع شده است.

وی در ادامه به کلمه «الرحمن» و «الرحیم» اشاره کرد و گفت: کلمه « الرحمن» بر وسعت و فراگیر بودن رحمانیت خداوند متعال دلالت دارد و کلمه «الرحیم» بر ثبات رحمانیت خداوند متعال دلالت می‌کند.

محرابی پس از پایان تفسیر به آموزش مباحث روخوانی، روانخوانی پرداخت و به نکاتی درباره حرکات کوتاه(فتحه، کسره، ضمه) و صداهای آنها اشاره کرد و تصریح کرد: برخلاف تصور عموم مردم و قاریان، حرکات کوتاه بسیار مهم هستند، خیلی ها نادیده می‌گیرند. همچنین این حافظ و قاری جوان گفت: بالا یا پایین هر حرفی که یکی از این حرکات بیاید، باید با یک ضرب خوانده شود.

محرابی در ادامه به شیوه تدریس خود در جلسات آینده اشاره کرد و گفت: شیوه تدریس ما مثال محور است و همچنین تجوید و صوت و لحن نیز، به صورت غیر مستقیم آموزش داده خواهد شد.

در ادامه، اعضای جلسه به تلاوت ترتیل و تحقیق قرآن کریم پرداختند و محرابی، نکات تجویدی و صوت و لحنی آنها را متذکر شد. از جمله نکاتی که محرابی به آنها اشاره کرد بحث فصاحت در تلاوت و بحث تنفس دیافراگمی و تمرینات آن بود.

حسن ختام این جلسه، تلاوت سعید پرویزی، قاری ممتاز کشوری بود که آیاتی از سوره مبارکه فتح را تلاوت کرد.

یادآور می‌شود، جلسه قرآن علی محرابی، چهارشنبه ها از ساعت 16 الی 18 در بیت الزهراء واقع در صادقیه، بلوار فردوس شرق، خیابان علی حسینی، بن بست سوم برگزار می‌شود.

در پایان تلاوت سعید پرویزی ارائه می‌شود.

مطالب مرتبط