صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۰۸۳۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
رئیس مرکز تخصصی تفسیر:

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مرکز تخصصی تفسیر حوزه با بیان اینکه مشکل بیکاری برای طلاب توانمند وجود ندارد گفت: ده برابر وضع کنونی نیازمند طلبه هستیم زیرا با کمبود روحانی روبرو هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، رئیس مرکز تخصصی تفسیر قرآن حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: هم اکنون حدود 200 هزار طلبه از پایه اول تا سنین کهن سالی و بازنشستگی در کشور داریم.

وی ادامه داد: ما اگر کشور خودمان را اسلامی می‌دانیم که می‌دانیم و اگر معتقدیم که باید فرهنگ ناب اسلامی در آن جاری و ساری باشد، این توقع باید از درون حوزه برآورده شود.
ملکی بیان کرد: از دانشگاه توقع این مسئله وجود ندارد که اسلام را تبلیغ و ترویج کند و بفهمد بلکه حوزه متولی این کار و متولی دین مردم است از این رو نیاز به تربیت طلبه در بعد کمی و کیفی به میزانی بسیار بیشتر از وضعیت فعلی داریم.
رئیس مرکز تخصصی تفسیر با بیان اینکه مساجد و محافل مختلف مذهبی و دینی و مراکز فرهنگی و ... همه نیازمند طلابی توانمند و خوش‌فکر و دغدغه‌مند است گفت: الان در برخی محلات در کشور مسجد کم است و از طرفی در بسیاری از مناطق مسجد هم داریم اما امام جماعت نداریم.
این استاد حوزه تصریح کرد: بزرگترین صدماتی که ما از ناحیه هجمه فرهنگی دشمنان می‌خوریم می تواند با تجهیز و تقویت جببه نرم نظام اسلامی و برنامه‌ریزی فرهنگی برای مقابله با آنان کم و یا رفع شود.
مخاطب‌محوری
وی افزود: مسجدی که در داخل شهر و بالای شهر است اقتضائات متفاوتی از مساجدی دارد که در روستاست و طبیعتا روحانی و امام جماعت متفاوتی را هم لازم دارد.
این استاد حوزه با تاکید بر مخاطب‌محوری در کارهای دینی و فرهنگی تصریح کرد: با درنظر گرفتن جمیع این شرایط نه تنها این تعداد، روحانی موجود کم است بلکه دو برابر و چندین برابر وضع موجود هم زیاد نیست.
ملکی بیان کرد: از میان 200 هزار طلبه موجود، تعداد زیادی در پایه اول هستند و هنوز وارد فضای اجتماعی و فعالیت نشده‌اند و مضافا تعداد قابل توجهی نیز در سن بازنشستگی و در کهولت هستند که باید از مجموعه این افراد فعال کم شود که با در نظر گرفتن این شرایط فکر کنم حدود صدهزار نفر روحانی فعال داریم.
وی ادامه داد: از این تعداد نیز، افرادی هستند که مشغول کارهای علمی و پژوهشی و تدریس و امور اداری هستند که باید از این تعداد کسر شود و شاید 70 _ 80 هزار نفر بیشتر نشود.
رئیس مرکز تخصصی تفسیر عنوان کرد: من معتقدم باید حتی ده برابر این تعداد، طلبه برای سال‌های آینده کشور تربیت کنیم و مهمتر از آن متناسب با نیازهای گوناگون و به تناسب مخاطبان و نیازهای روز جامعه این کار صورت گیرد.
طلاب توانمند مشکل شغل ندارند
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تربیت بدون ضابطه طلاب و مشکلات آینده شغلی طلاب، گفت: حوزه‌های علمیه وابسته به حکومت و دولت نیستند که دولت بخواهد برای آنان شغل ایجاد کند.
وی تاکید کرد: در طول تاریخ حوزه‌ها، رسم بر این بوده است که یک فاضل و روحانی حوزه که توانمند بود به دعوت خود مردم برای تبلیغ به منطقه می‌رفت و می‌رود و خود مردم نیز هزینه‌هایی مانند خانه عالم و منبر و ... را پرداخت می‌کنند.
ملکی تصریح کرد: افتخار حوزه این است که همواره در کنار مردم بوده و هست و خود مردم اگر تعبیر شغل را درست بدانیم برای روحانی توانمند فضای کار ایجاد می‌کنند و از او دعوت می‌شود.
وی اظهار کرد: الان چندهزار مسجد در تهران روحانی ندارد و از طرفی باید بپرسیم که مدیریت فرهنگی مساجد باید بر دوش چه کسانی باشد؟ این نشان می‌دهد که روحانی کم است.
کم بودن روحانی
ملکی در پاسخ به این سؤال که آیا توزیع نامناسب روحانی و طلبه باعث این مسئله نیست عنوان کرد: یک روحانی توانمند به اندازه ده نفر کار می‌کند و فعالیت دارد ولی واقعا نیاز به روحانی فاضل و توانا وجود دارد الان در منابر و رسانه و مباحث مدیریتی دنبال روحانی که بتواند از عهده این کارها برآید می‌روند و درخواست و تقاضا وجود دارد.
وی تاکید کرد: واقعا روحانی کم است و همین که فردی توانمند باشد بلافاصله جذب محیط کار می‌شود و زمینه کار برای او فراهم است.