به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اولین گردهمایی رؤسای شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی کشور، پیش از ظهر امروز با حضور عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور، برگزار شد. وزیر کشور، با اشاره به این موضوع که فطرت همه انسانها به سمت زیبایی و خوبیهاست، گفت: اگر فطرت همه انسانها به سمت خوبیهاست پس چرا شاهد اجرایی شدن موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نیستیم؟ برای پاسخ این پرسش باید به خودمان رجوع کنیم که آیا به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اعتقاد و ایمان داریم. اگر ایمان و اعتقاد داشته باشیم، بقیه مسائل درست است و البته منظور از جمله این نبوده که طبق آموزههای دینی، این موضوع امری واجب است، بلکه امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار زندگیمان قرار دهیم.
وی افزود: روشها و شیوههای اقدام است که باید مبتنی بر عقل، فطرت، محبت و هدایتگری باشد در غیر این صورت اجرای موضوع امر به معروف و نهی از منکر امکانپذیر نخواهد بود.
وزیر کشور تصریح کرد: امسال در سال آخر اجرایی شدن برنامه پنجم توسعه هستیم اما این پرسش مطرح میشود که چرا در سال آخر برنامه نتوانستهایم به آنچه که باید، دست یابیم. اعتقاد داشتهایم اما روشها و شیوههایمان درست نبوده که امروز شاهد اجرایی نشدن بخشی از اهدافمان بوده است.
وی یادآور شد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این مدت زحمات بسیاری کشیده است و حتی در این زمینه آسیبشناسیهای بسیاری را انجام داده است اما باید بدانیم که موضوع امر به معروف و نهی از منکر یک موضوع زمانبری است و نباید عجلهای داشته باشیم. همانطور که همه اتفاقات در جامعه یک شبه رخ نداده است و به مرور در 37 سال شاهد وقوع آن بودیم، ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر هم نباید انتظار داشته باشیم که یک شبه از پس آن بر بیاییم.
رحمانیفضلی اظهار کرد: برخی از بخشنامههای قانون امر به معروف و نهی از منکر را باید رعایت کنیم اما الباقی کارها نیازمند برنامهریزی، حوصله و مداومت است.
وی ادامه داد: مسئولان بخشهای مربوطه باید اهم و فیالاهم کنند، یعنی بدانند کدام موضوعات خاص را ترویج دهند. اگر امروز یک نظرسنجی ساده از مردم داشته باشید مبنی بر اینکه جامعه کدام موضوعات را در قالب امر به معروف و نهی از منکر قرار میدهد، بسیار محدود است چراکه ما تنها در بخشی از موضوعات متمرکز شدهایم و نگاهمان محدود شده است و با این محدودیتها عمل و روشها درست نبوده است.
وزیر کشور تصریح کرد: پس از 37 سال باید روشهایمان را بازنگری کنیم و به آسیبشناسی بپردازیم. با حوصله و تدبیر کارها را به پیش برانیم. یکی از اتفاقات خوب قانون امر به معروف و نهی از منکر، گنجاندن موضوع اقتصاد مقاومتی بود.
وی بیان کرد: اگر در طول 37 سال، سالانه یک موضوع همچون دروغ نگفتن، غیبت نکردن را متمرکز میشدیم و آن را در میان مردم جامعه نهادینه میکردیم، موفقتر از امروز میشدیم.
وزیر کشور تصریح کرد: هدفگذاریها باید درست باشد. همانطور که ولی فقیه در کشور فصلالخطاب است، قانون امر به معروف و نهی از منکر هم باید فصلالخطاب دستگاهها و بخشهای مختلف جامعه باشد و همه باید تابع قانون باشیم. اگر هر کسی به صورت جزیرهای بخواهد این کار را انجام دهد، به جایی نخواهیم رسید.
وی یادآور شد: افراد اگر به صورت فردی قصد انجام امر به معروف و نهی از منکر دارند، کار مبارکی است اما اگر بخواهند از نظر حاکمیت تحکم داشته باشند، باید قانون آنها را پشتیبانی کند.
رحمانیفضلی اظهار کرد: پیگیری از دیگر موضوعاتی است که باید مدنظر داشته باشیم چراکه ضعف اساسی سیستم کشور، عدم پیگیری است. حرفهای خوب و برنامهریزیهای مناسب در جلسات انجام میشود اما به مرحله پیگیری که میرسیم متأسفانه با ضعفهایی همراه میشویم.
وی ادامه داد: پس از پیگیری باید ارزیابی جدی داشته باشیم و سیستمها و نهادهای موفق را تشویق کنیم که البته ما در وزارت کشور چنین سیستمی را اجرایی میکنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: امروز با وجود سختافزارها و نرمافزارها و شبکههای اجتماعی در شرایط سختی روبرو هستیم و دشمن از این طریق سعی دارد در ذهن بچههایمان رسوخ کند و با تهیه فیلم و سریال و.... این موضوع را در میان افراد نهادینه میکند که لذت زندگی در سودجویی، رقابت به هر جهت و ... است؛ بنابراین ما باید فضا را مدیریت و کنترل کنیم.
وی بیان کرد: در فضای عمومی، آنچه که به وزارت کشور مربوط بوده، نیروی انتظامی است. نیروی انتظامی باید آخرین مرحله و خط آخر باشد. تنبیه و برخورد و تعهدی که از افراد میگیرند و در پروندهشان ثبت میشود، این موضوع میتواند در آینده افراد اثرگذار باشد. جوانی که میخواهد به دانشگاه برود و آیندهای برای خود رقم بزند، با این اقدام ناامید و مأیوس خواهد شد؛ بنابراین نیروی انتظامی باید آخرین مرحله باشد.