صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۳۱۱۶
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷

گروه ادب: به مناسبت بزرگداشت مرحوم حمید سبزواری، مراسم یادواره و نشست شعری طی امروز عصر با حضور شاعران و بزرگان عرصه هنر و ادبیات در خانه هنرمندان تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عصر امروز، 25 مردادماه به مناسبت بزرگداشت مرحوم حمید سبزواری، مراسم بزرگداشت و شب شعری با حضور شاعران و بزرگان عرصه ادبیات در خانه هنرمندان برگزار شد.



شاعران در این مراسم شعرهای خود را در وصف مرحوم حمید سبزواری بازخوانی کردند. در ادامه فاطمه راکعی در سخنانی در مورد مرحوم سبزواری گفت: متأسفانه مسائل سیاسی در بین شاعران باعث می‌شود تا بار علمی و دانشی اشعار دیده نشود. حمید سبزواری عمل خود را در سروده‎هایش به نمایش می‌گذاشت و با شعرهایش تأثیر زیادی در فرهنگ انقلابی کشور گذاشت.



اشعاری مخلص و هنری
ساعد باقری، شاعر و مجری، در مورداشعار مرحوم سبزواری بیان کرد: امروز که شعرهای مرحوم سبزواری را مرور می‌کردم، دیدم اشعار از اخلاص و هنر خاصی برخوردار است، این اشعار من را به سال‌ها پیش برد و بین اشعار آن زمان و اشعار اکنون فاصله‌ای بزرگ دیدم. در گذشته اشعار آیینه بشریت و انسانیت بود و اکنون گویا فراموش کرده‌ایم که زمانی در اوج شعرهای ارزشی بوده‌ایم.
صفت با دلیل
وی افزود: یکی از مشکلات بزرگداشت‌های ما این است که بدون ذکر دلیل به توصیف اشخاص می‌پردازیم. بسیاری از سروده‌های مرحوم سبزواری دارای ملودی و آهنگی خاص است و اشعارش با نغمه شروع می‌شود و نوای شعر به شکلی است که آهنگ را هم همراه می‌کند و اکثراً خود مرحوم سبزواری پیشنهاد آهنگ‌ها را مطرح می‌کرد و این صفت او با گذشت زمان بهتر و بهتر می‌شد.



دقت در کارها
باقری ادامه داد: شعرهای او مردمی بود و با توجه به حال و هوای آن دوران بر جان مردم اثر می‌گذاشت. در همین سروده «این بانگ آزادی است» آرایه‌هایی استفاده شده است که زیبایی اثر را چندین برابر کرده. در شعرهای مرحوم سبزواری مکث‌ها و نقطه‌ها دقیقاً سر جای خود هستند و اثر را تأثیرگذار کرده‌اند. چنین چیزی را حتی در اشعار بزرگان امروز کمتر می‌توان پیدا کرد.
کلامی که ملتهب بود
وی در مورد جان‌مایه اشعار مرحوم سبزواری بیان کرد: کلام او فقط واژه نبود و التهاب داشت. در چند کار او دقت کردم و متوجه شدم کارهای او از هوشمندی خاصی برخوردار بوده است. اشعار دفاع مقدسی او بیشتر شبیه به فتح‌نامه‌های غرورانگیز است که در فضای آن دوران بسیار حماسی و انگیزه دهنده بوده؛ اگرچه امروز اگر کسی این گونه اشعار را بشنود و متوجه منظور آن نشود، گمان به شعار بودن آن‌ها می‌برد، اما این اشعار واقعاً در آن روزگار بر دل مردم می‌نشست و برای جوانان انگیزه ایجاد می‌کرد.