صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۷۵۱۸
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
یک کارشناس خانواده:

کانون خبرنگاران نبأ: حجت‌الاسلام حیدری‌فرد گفت: باید برای ازدواج سالم و پایدار، فرهنگ بیگانه را از فرهنگ خودمان تفکیک کنیم؛ در گذشته ازدواج‌ها از ابتدا تا انتها در مساجد و هیئت‌ها بود اما فرهنگ بیگانه تالار را جایگزین مساجد و هیئت‌ها کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین حیدری‌فرد، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، در پاسخ به این سؤال که نقش تشکل‌ها و هیئت‌های مذهبی در فرایند ازدواج سالم و پایدار چیست گفت: مقام معظم رهبری در این مورد می‌فرمایند: «من به همه مردم کشور توصیه می‌کنم ازدواج‌ها را آسان کنید و ازدواج آسان را تبلیغ کنید.»

وی به چند راهکار که تشکل‌ها و هیت‌های مذهبی در فرایند ازدواج سالم و پایدار باید داشته باشند اشاره کرد که اولین راهکار، فرهنگ سازی ازدواج آسان است که باید منطبق با معیارهای اسلامی باشد؛ یعنی بعد فرهنگ‌سازی عمومی که پایه آن از خانواده بایستی شکل بگیرد. دومین راهکار، اصلاح بینش خانواده‌ها و جوانان نسبت به ازدواج و زندگی است.

وی راهکاری که این مهم به جریان قوی تبدیل شود را نیازمند سه چیز دانست و افزود: بینش، انگیزش و رفتار و این هم باید با توجه به مکتب روانشناسی شناختی- رفتاری باشد.

حیدری‌فرد افزود: سومین راهکار تفکیک فرهنگ بیگانه از فرهنگ خودمان است که در گذشته ازدواج ها از ابتدا تا انتها در مساجد و هیئت‌ها  بود اما فرهنگ بیگانه تالار را جایگزین آنها کرد.

وی ادامه داد: چهارمین راهکار جلوگیری از باورهای غلط و آداب و رسوم موهوم و بی اساس در ازدواج است و پنجمین راهکار معرفی و ارائه الگوهای ازدواج آسان وموفق است و ششمین راهکار تعدیل توقعات فرزندان و کاهش تشریفات در ازدواج است.

حیدری‌فرد اضافه کرد: ساخت و تهیه برنامه‌هایی که ارائه دهنده ازدواج آسان هستند و دعوت از کارشناسان خبره جهت تبیین مباحث ازدواج آسان جوانان و ایجاد مراکز ازدواج آسان از دیگر راهکارهای موجود است.

این کارشناس خانواده، نهمین راهکار ازدواج سالم و پایدار را با اشاره به آیه 32 سوره نور «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله» «اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بی‌نیاز می‌سازد؛ خداوند گشایش‌دهنده و آگاه است» گفت: فرد باید توکل به خدا را در وجودش تقویت و اصل قرار دهد و همانطور که خداوند هم  فرموده ازدواج کنید ما شما را بی نیاز می‌کنیم.

وی ادامه داد: دهمین راهکار این است که باید به جوانانی که در حال ازدواج هستند وامهای قرض الحسنه پرداخت کنند و به آنها  مسکن ارزان قیمت ازطرف خیرین وتشکل‌ها واگذار کنند.

این کارشناس مسائل خانواده و استاد حوزه و دانشگاه گفت: یازدهمین و آخرین راهکار تشکل‌ها و هیئت‌های مذهبی در فرایند ازدواج سالم و پایدار، این است که بانوان هم جهزیه را سنگین نگیرند و مراکز خرید جهزیه هم با قیمت‌های مناسب اجناس را تحویل مشتری بدهند.

علیرضا برومند