صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۸۲۰۶
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵

گروه اجتماعی: یکی‌ از علل شکل‌گیری بی‌حیایی، خوردن لقمه حرام است؛ به دست آوردن مالی که برای آن زحمتی نکشیده‌اید و یا از راه نامشروعی به دست آمده است، بی‌حیایی به بار می‌آورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، مال حرام، در ذریه و نسل انسان اثر منفی می‎گذارد. در حدیثی پیامبر اکرم(ص) فرمود: برای هر پادشاه و سلطانی، قُرقی(خلوتگاهی) وجود دارد، قُرق خداوند در روی زمین، حرام اوست... آن‌گاه فرمود: کسب حرام در نسل او اثر می‎گذارد» پس باید توجه داشت که فرزندان نااهل و گمراه و فاسد نتیجه حرام‌خواری است.
مال حرام موجب فقر و هلاکت، می‎شود کمااینکه مال حرام مثل موریانه است که به‌تدریج انسان را نابود و هلاک می‎کند و از درون، انسان را متلاشی می‎کند، پیامبراکرم(ص) فرمود: کسی‌که از غیر حلال، به کسب مال بپردازد، خداوند او را به فقر، دچار می‎کند.سرگذشت دردناک رباخواران، افراد غاصب و حرام‌خواران دیگر، گواه بر این مطلب است.
حجت‌الاسلام مهدی مستأجران، از کارشناسان مذهبی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در رابطه با تاثیر لقمه حرام، گفت:  در قرآن کریم در مواردی به حیا اشاره شده است که آیاتی از سوره‌های بقره، قصص و.. شامل این مسئله هستند.
وی اظهار کرد: حیا اصل دین است و باید در نهادینه شدن این عنصر و حالت درونی کوشید و سعی کرد جامعه را به‌سوی فضای عاری از زشتی‌ها هدایت کرد.
این کارشناس دینی اضافه کرد: حالت حیا سبب می‌شود انسان‌ها به‌دلیل کرامت خدادادی، نظارت الهی و ثبت اعمالشان، از ارتکاب هر زشتی و گناهی بپرهیزند.
مستأجران یادآور شد: اگر حیا در جامعه‌ای کم‌رنگ شود، ایمان و اعتقاد افراد سست شده و آثار زیان‌باری برای جامعه به‌دنبال خواهد داشت.
وی اظهار کرد: ترویج بی‌حیایی در رفتار و برخورد زنان و مردان به اعتقادات آنها لطمه می‌زند و موجبات فساد را فراهم می‌کند.
این کارشناس دینی ادامه داد: یکی از علل شکل‌گیری بی‌حیایی خوردن لقمه حرام است؛ به دست آوردن مالی که برای آن زحمتی نکشیده‌اید و یا از راه نامشروعی به دست آمده است، بی‌حیایی به بار می‌آورد.