صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۹۵۱۰
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴
بازار سرمایه سلامی/ مجید پیره عنوان کرد:

گروه اقتصاد: کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، دستور کار جلسه این هفته کمیته فقهی این سازمان را تشریح کرد.

مجید پیره، کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در تشریح جزئیات جلسه این هفته کمیته فقهی سازمان بورس اظهار کرد: کمیته فقهی در جلسه این هفته خود، چهار موضوع را در دستور کار خود قرار داده است که موضوع اول، قرائت و امضای مصوبه کمیته در خصوص ضمانت در اوراق منفعت است.
قرائت مصوبه کمیته فقهی در خصوص اوراق منفعت
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اوراق منفعت به عنوان یکی از ابزارهای مالی اسلامی، این امکان را برای شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی فراهم می‌کند که از محل واگذاری منافع دارایی معینی بتوانند تأمین مالی کنند لذا برای برخی از صنایع همچون صنعت توریسم و گردشگری و یا در ساخت برخی از بزرگراه‌ها می‌توانند کاربرد داشته باشند.
پیره اظهار کرد: از آنجائی‌که الزامی به واگذاری اصل دارایی در انتشار این اوراق نیست و واگذاری منفعت کفایت می‌کند، ابزار مطلوبی برای تأمین مالی برخی از نهادهایی است که متقاضی تأمین مالی از این محل هستند.

امکان‌سنجی انتشار برخی از انواع صکوک به قیمتی بیشتر از قیمت اسمی در عرضه اولیه
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: کمیته فقهی، قبلا در این خصوص بحث‌هایی داشته و موضوع به جمع‌بندی رسیده و قرار است در این جلسه، مصوبه آن امضاء و ابلاغ شود.
وی افزود: موضوع دوم، امکان‌سنجی انتشار برخی از انواع صکوک به قیمتی بیشتر از قیمت اسمی آنها در عرضه اولیه است. برخی از انواع صکوک همانند اوراق مشارکت، مرابحه و سَلَف، از انواع صکوکی هستند که بر مبنای برخی از قواعد فقهی طراحی شده‌اند.
مزایای عرضه اولیه به قیمتی بیشتر از قیمت اسمی
پیره اظهار کرد: از آنجائی‌که با روند کاهشی نرخ تورم در کشور ما، نرخ برخی از سپرده‌ها و تسهیلات در سیستم بانکی ما کاهش پیدا کرده است، این موضوع باعث شده نرخ سود در بازار سرمایه نیز تحت تأثیر قرار بگیرد و در نتیجه این تحولات، برای برخی از انواع صکوک ما تقاضای بسیار بالایی وجود داشته باشد.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: سازوکار پذیره‌نویسی و عرضه به قیمتی بیشتر از قیمت اسمی باعث می‌شود این تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار سرمایه بیشتر فراهم شود و در نتیجه این موضوع در شرایط بهتری بتوانیم صکوک را به سرمایه‌گذاران تخصیص دهیم.
ارائه گزارشی از روند انتشار اوراق رهنی در بازار سرمایه
وی ادامه داد: این موضوع در کمیته فقهی سازمان بورس طرح شده و کمیته در مورد آن به جمع‌بندی رسیده است اما نوع قراردادهایی که می‌توانند مبنای انتشار این اوراق در این حالت قرار بگیرند در مصوبه کمیته فقهی قید شده و انشاء‌الله بعد از امضاء، ابلاغ خواهد شد.
پیره خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در دستورکار کمیته فقهی قرار دارد ارائه گزارشی از روند انتشار اوراق رهنی در بازار سرمایه کشور ماست. اوراق رهنی، یکی از ابزارهای تأمین مالی سیستم بانکی است که مطابق آن برخی از دارایی‌های موجود در سند مطالبات بانک‌ها تنزیل شده و سرمایه‌گذاران مالک این مطالبات می‌شوند و بانک‌ها می‌توانند نقدینگی جدید به دست بیاورند.
ارائه گزارشی از ابزارهای تأمین مالی بخش دولتی از بازار سرمایه
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این موضوع مدت‌ها قبل در کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب رسیده و دستورالعمل نهایی آنها تهیه و ابلاغ شده و به مرحله اجراء هم رسیده است اما ارائه گزارشی از این موضوع در دستور کار کمیته فقی قرار گرفته است.
 وی افزود: موضوع چهارمی که در دستور کار کمیته فقهی قرار دارد ارائه گزارشی از ابزارهای تأمین مالی بخش دولتی از محل بازار سرمایه است که مشخصا دو ابزار اسناد خزانه اسلامی و اوراق اجاره دولتی، جهت ارائه گزارشی در دستور کار کمیته فقهی قرار دارد.
پیره در پایان اظهار کرد: جلسه بعدی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، روز چهارشنبه 24 شهریورماه، ساعت 15:30 در محل سازمان بورس و اوراق بهادار، واقع در میدان ونک، ابتدای ملاصدرا، پلاک 13 برگزار می‌شود.