صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۲۹۵۶۲
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸

گروه بین‌الملل: لایحه جدیدی برای جلوگیری از تولید و انتشار گفتمان نفرت دینی و نژادی در میانمار تنظیم شده که در ماه‌های آینده برای تصویب به پارلمان این کشور می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از خبرگزاری آناتولی، این لایحه که از سوی وزارت امور دینی و فرهنگی میانمار در تلاش برای پایان دادن به تنش‌های قومیتی و مذهبی تنظیم شده در صورت تصویب قادر است گروه‌های تندرو و اسلام‌ستیز بودایی مانند «کمیته حفاظت از نژاد و دین» را از فعالیت منع کند.

آنگ سان وی، مدیرکل بخش اطلاعات وزارت امور دینی میانمار دیروز، 20 شهریور، در یک گفت‌وگوی خبری گفت: شش گروه مختلف دینی در تنظیم این سند مشارکت داشته‌اند و از سوی دادستانی کل مورد بازبینی قرار گرفته است.

وی گفت: این لایحه که بر اساس آن هر فردی که اقدام به تولید و انتشار گفتمان نفرت کند به سه سال زندان محکوم خواهد شد، به زودی تحویل پارلمان می‌شود اما تاریخ دقیق تسلیم آن به پارلمان مشخص نیست.

«کو نای»، مشاور حقوقی «آنگ سان سو چی»، رهبر حزب حاکم میانمار (لیگ ملی دمکراسی) گفت: تصویب این قانون به شدت مورد نیاز است.

درگیری‌های مذهبی در میانمار از سال 2012 با شدت گرفتن حملات بوداییان به مسلمانان به سرپرستی راهبان افراط‌گرایی، در حال افزایش است.

کو نای گفت: ما نیاز به قانونی داریم که با گفتمان نفرت و تبعیض علیه مسلمانان قاطع برخورد کند.

کمیته حفاظت از نژاد و دین میانمار موسوم به «مابا تا» مقصر موج خشونت‌های فرقه‌ای علیه اقلیت مسلمان این کشور شناخته می‌شود. در صورت تصویب این قانون سرنوشت این گروه افراط‌گرا که به اشاعه نفرت علیه مذاهب و نژادها می‌پردازد، مشخص نخواهد بود.

پیروزی اخیر حزب لیگ ملی دمکراسی در میانمار سبب آغاز تلاش‌هایی برای احقاق حقوق اقلیت مسلمان و مورد ظلم روهینگیا شده که تشکیل کمیسیون راخین به سرپرستی کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل برای حل این مسئله از آن جمله است.