ایرج ضاربان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه ریشه بیاخلاقیهای جامعه پزشکی در اولویت قرار دادن مسائل اقتصادی به طبابت است اظهار کرد: با توجه به ماهیت کار پزشکی و درمان جسم و روح، پزشکان باید در وهله اول حکیم باشند نه کسی که برای امرار معاش به این شغل وارد شده است.
وی افزود: نباید مسائل اقتصادی وارد حرفه مقدس پزشکی شود و به بیان دیگر افرادی که وارد این حرفه میشوند نباید حرفه پزشکی را برای رفع دغدغههای اقتصادی خود انتخاب کنند.
ضاربان ادامه داد: یک دانشجو که میخواهد پزشک شود تا به مردم خدمت کند قطعا به بیراهه نمیرود اما دانشجویانی به دلیل ابعاد اقتصادی، این رشته را انتخاب میکنند و آن را ملاک قرار میدهند مطمئنا زمینه بیاخلاقی در آنان فراهم است.
وی تأکید کرد: اگر یک دانشجوی پزشکی انتخابش بر اساس عشق و علاقه به هم نوع باشد هرگز این بیاخلاقیها که جامعه پزشکی به آن مبتلا است وجود نداشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با بیان اینکه اساتید علوم پزشکی باید اخلاق را در سرلوحه کار خود قرار دهند، عنوان کرد: همکارانی که عضو هیئتهای علمی هستند خود نخست اخلاق را در سرلوحه عمل خود قرار دهند، وقتی که در دوران تحصیل یک دانشجو به عنوان یک استاد عملگرا باشند قطعا فارغ التحصیلان پزشکی بهتری از نظر اخلاق تحویل جامعه پزشکی میدهند.
وی تصریح کرد: تفاوت دانشگاههای علوم پزشکی با دیگر دانشگاههای وزارت علوم و آزاد این است که دانشجویان علوم پزشکی همکاران آینده اساتید هستند و در واقع این اساتید اگر زحمتی میکشند برای خانواده خود تلاش میکنند لذا میبایست در تربیت دانشجویان اهتمام و دقت مورد نیاز را داشته باشند تا فارغ الحصیل ما همراه با بد اخلاقی از دانشگاه خارج نشود بلکه حکیم و طبیب باشد.
ضاربان در ادامه به دانشگاه محل خدمت خود پرداخت و اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر که در یک منطقه محروم قرار دارد، عشق خدمت به مردم محروم از مسائل اقتصادی بیشتر است اگر این گونه نباشد قطعا هیچ پزشکی دوام نخواهد آورد چرا که این گونه مناطق برای بسیاری جاذبه اقتصادی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه اساتید علوم پزشکی اخلاق را در بالین به دانشجویان خود آموزش دهند، خاطرنشان کرد: اگر این کار انجام نشود هیچ واحد اخلاق پزشکی یا کنگره و همایشی نمیتواند اخلاق پزشکی را نهادینه کند.