صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۰۹۵۹
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر گروه تاریخ جامعه الزهراء(س) با بیان اینکه مباحث مربوط به زنان و خانواده در راستای تحکیم و ایجاد خانواده‌های مستحکم جزء اصول و سیاست‌های کلی جامعه الزهراء(س) در برنامه‌ریزی‌های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی در ادوار مختلف بوده است گفت: از ابتدای هشدار مقام معظم رهبری نسبت به بحث جمعیت کمیته جمعیت در این نهاد آموزشی دینی شکل گرفت.

فرزانه حکیم‌زاده، مدیر گروه تاریخ و عضو کمیته جمعیت جامعة الزهراء(س) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به ابلاغ سیاست‌های خانواده از سوی مقام معظم رهبری گفت: از زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در چند سال قبل در زمینه  بحث جمعیت هشدار دادند و بر موضوع رشد فرزندآوری تاکید کردند، جامعه الزهراء به عنوان یکی از نهادهای آموزشی که به تربیت بانوان طلبه می‌پردازد، این موضوع را جدی گرفت و کمیته‌ای در این زمینه تشکیل داد.
وی اظهار کرد: این کمیته فعالیت خود را با عنوان «کمیته جمعیت» آغاز کرد که بنده نیز عضو این کمیته هستم و برنامه‌ریزی‌هایی درباره بحث جمعیت و مباحث تحکیم خانواده و ... نیز با محوریت زن مطرح شد.
عضو هیئت علمی جامعه الزهراء(س) ادامه داد: امروز با وجود هجمه‌های سنگین فرهنگی دشمنان، رسالت بانوان به خصوص بانوان طلبه در این زمینه بسیار سنگین است.
این محقق و پژوهشگر تاکید کرد: نهادهای تربیتی و آموزشی باید کارکردهای لازم در این زمینه را در مجموعه نیروی انسانی خود ایجاد کنند، لذا جامعه الزهراء نیز برنامه‌ریزی‌های خود را در این عرصه در حد توان انجام داد و در تحقق سیاست‌های ابلاغی خانواده نیز همان طور که در گذشته قدم برداشته، گام‌های جدیدی برخواهد داشت.
حکیم‌زاده تاکید کرد: برنامه‌ریزی آموزشی، پژوهشی و تبلیغی همچنین ایجاد تسهیلات رفاهی و تشویقی در تحقق این فرمایشات از کارهایی است که صورت گرفته است که یکی از نتایج آن ترویج شعار فرزندآوری در میان بانوان طلبه و تبیین کارکردهای خانواده است که در دوره‌های
مختلف مدیریتی جامعه الزهراء(س) دنبال شده است.
وی با بیان اینکه برخی از امکانات رفاهی مانند برقرارکردن سرویس رفت و آمد هم برای رفاه بیشتر شاغلان زن و هم حفظ حریم نامحرم در رفت و آمدها از گذشته در این نهاد آموزشی دینی وجود داشته است. همچنین از دیگر کارهایی که سرمایه‌گذاری مناسبی روی آن انجام شده، بحث مهد کودک و اهتمام ویژه در گزینش مربیان این مهد است.
وی افزود: این کار سبب می‌شود تا در ساعات کاری، مادران شاغل بتوانند فرصتی را در خدمت فرزندان خود باشند که مجموعه این فعالیت‌ها در راستای تحقق اهداف و سیاست‌های خانواده اسلامی است.
برگزاری دوره مشاوره
مدرس جامعه الزهراء(س) گفت: برگزاری دوره‌های مشاوره مخصوص خانواده‌ها با حضور کارشناسان خبره برای رفع مشکلات خانوادگی که البته برخی از این برنامه‌ها از قبل هم وجود داشته ولی اهتمام جدی‌تری در این راستا صورت گرفته از دیگر کارهایی است که در جامعه الزهراء(س) انجام می‌شود.
وی افزود: ایجاد دروس غیرحضوری برای طلاب از دیگر کارهایی است که در راستای مباحث تحکیم خانواده و اهمیت بیشتر به این نهاد از سالیان گذشته صورت گرفته. همچنین ترغیب و تشویق و جایزه نیز برای فرزندآوری بیشتر و در راستای سیاست‌های ابلاغی خانواده به کار گرفته می‌شود.
مدیر گروه تاریخ جامعه الزهراء(س) با اشاره به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در این زمینه افزود: درس خانواده از گذشته به عنوان واحد درسی در مجموعه جامعه الزهراء تدریس می‌شده است و به ویژه با فرمایشات رهبری سمت و سوی بیشتری در این راستا به مباحث داده شده است و موضوعاتی مانند جایگاه، کارکردها و حقوق و وظایف همسران نسبت به یکدیگر مورد بحث قرار می‌گیرد.
حکیم‌زاده با بیان اینکه این موضوعات آموزشی به نحو گسترده‌تری در حوزه خواهران نیز وجود دارد، اظهار کرد: کلیت بحث رشد جمعیت و فرزندآوری در جامعه الزهرا در سال‌های بعد از فرمایش رهبری محسوس است. همچنین در مسایل تبلیغی که بر عهده طلاب و مبلغان این نهاد است، بحث خانواده و جمعیت مورد توجه قرار دارد.
حکیم‌زاده گفت: یکی از کارهای خوبی که در مباحث آموزشی صورت گرفته و می‌گیرد، بحث ارایه دروس اخلاقی به صورت جداگانه و توصیه‌های اخلاقی در ابتدای دروس مختلف است یعنی هم مباحث اخلاقی به صورت ویژه در قالب درس ارایه می‌شود و هم در ابتدای دروس تلاش بر ارایه موضوعات اخلاقی در راستای تحکیم خانواده و اخلاق خانوادگی است.
وی با بیان اینکه مشاوره خانوادگی و ازدواج و ... از موضوعات جدی در مجموعه جامعه الزهراء(س) است، بیان کرد: در بحث پژوهش نیز مباحث پژوهشی در قالب پایان‌نامه، نشست‌های علمی و ... در گروه‌های مختلف مانند فقه و تعلیم و تربیت و قرآن و حدیث و ... داریم و بسیاری از تحقیقات در همه گروه‌های علمی در راستای مباحث خانواده انجام می‌شود.